Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Poczytaj o preparacie ENTITIS teraz jest niezly bum na to.
teraz mi zaatakowalo zatoki i migdały równocześnie. I o ile na zatoki działa sinupret o tyle na migdały nic
ani glimbax ani jodyna ani cholinexy i tantum verde. I teraz znalazłam wielki naciek za migdalem
i smutno mi trochę bo tak czekalam na @ a cykl będzie w plecy
-
laila_25 wrote:To już twoj wybor jesli o grypę chodzi
Ja bym np. nieszczepionej nianki do dziecka nie zatrudniła nawet
Widze, że mamy skrajnie rożne poglady w tym temacie
Pewnie że tak, każdy ma inne poglądy, zdanie na dany temat, inne informacje posiada.. ;-P ale np. nie rozumiem tego co napisałaś, że nieszczepionej niani byś nie zatrudniła do dziecka. Czy nieszczepionej na grypę? czy w ogóle na wszystkie inne choroby nieszczepionej?
Wg mnie powinno być chociaż tak jak to jest od jakiegoś czasu chyba w Japonii (po dużej ilości śmierci łóżeczkowych itd), że nie szczepią dzieci do 2 roku życia. Potem już na te podstawy to OK. Chodzi głównie o to, aby dać możliwość takiemu małemu dziecku, aby jego własny układ immunologiczny dobrze się wykształcił, aby zaczął pracować odpowiednio i nauczył się wytwarzać przeciwciała na bakterie i wirusy, które go otaczają. A w momencie gdy taka bezbronna istotka się rodzi to już z miejsca w ciągu 24 h życia dostaje szczepionkę jedną, potem drugą, trzecią itd.. i obciąża system immunologiczny, który jeszcze nie miał szans się przystosować do świata zewnętrznego. Dodatkowo dostaje też różne konserwanty, które nie są obojętne na malutki organizm nawet w małej dawce... wiadomo, że żyjemy w takim świecie a nie innym, różne propagandy, straszenie, sztuczne pandemie czy epidemie robią swoje... a z resztą każdy jest Panem swego losu i wie najlepiej co dla niego jest najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:51
gama lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyM@linko Kochana ale to pędzi tydzień za tygodniem :* , kochana na prawdę jesteś dla mnie wielką nadzieją , wy kochane też dodajecie mi sił choć żadko się odzywam , to czytam was na bierząco :* .
Alisa Kochana Aż brak mi słów po tym co przeczytałam , a córeczkę masz śliczną :* życzę Ci duzo sił :* .
maggda Kochana współczuję sytuacji z teściową , mimo wszystko trzeba jakoś żyć , np moja babcia ma 76 lat i nikogo wokół siebie każdy , ma ją gdzieś , nikt nią się nie interesuje i dziwi się dla czego ale to juz inna historia , nie wybaczę jej pewnych rzeczy , ja mam dla niej tylko szacunek ze wzgledu na wiek , i mimo wszystko jest moją jedyną babcią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:53
M@linka lubi tę wiadomość
-
_Abby_ wrote:Poczytam
teraz mi zaatakowalo zatoki i migdały równocześnie. I o ile na zatoki działa sinupret o tyle na migdały nic
ani glimbax ani jodyna ani cholinexy i tantum verde. I teraz znalazłam wielki naciek za migdalem
i smutno mi trochę bo tak czekalam na @ a cykl będzie w plecy
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
sy__la wrote:Pewnie że tak, każdy ma inne poglądy, zdanie na dany temat, inne informacje posiada.. ;-P ale np. nie rozumiem tego co napisałaś, że nieszczepionej niani byś nie zatrudniła do dziecka. Czy nieszczepionej na grypę? czy w ogóle na wszystkie inne choroby nieszczepionej?
Wg mnie powinno być chociaż tak jak to jest od jakiegoś czasu chyba w Japonii (po dużej ilości śmierci łóżeczkowych itd), że nie szczepią dzieci do 2 roku życia. Potem już na te podstawy to OK. Chodzi głównie o to, aby dać możliwość takiemu małemu dziecku, aby jego własny układ immunologiczny dobrze się wykształcił, aby zaczął pracować odpowiednio i nauczył się wytwarzać przeciwciała na bakterie i wirusy, które go otaczają. A w momencie gdy taka bezbronna istotka się rodzi to już z miejsca w ciągu 24 h życia dostaje szczepionkę jedną, potem drugą, trzecią itd.. i obciąża system immunologiczny, który jeszcze nie miał szans się przystosować do świata zewnętrznego. Dodatkowo dostaje też różne konserwanty, które nie są obojętne na malutki organizm nawet w małej dawce... wiadomo, że żyjemy w takim świecie a nie innym, różne propagandy, straszenie, sztuczne pandemie czy epidemie robią swoje... a z resztą każdy jest Panem swego losu i wie najlepiej co dla niego jest najlepszeWyslalam ci zapro do przyjaciolek. Nie ma czegos takiego jak nadmiernie obciazony uklad immunologiczny przeciez nasz uklad immunologiczny ma takie zdolnosci odpowiedzi ze nawet w tej chwili jest pobudzony i odpowiada nie niezliczona ilosc patogenow. Ja dziecko bede szczepila na co sie da ale nie obowiazkowymi a tymi nowymi zalecanymi platnymi szczepionkami. Jaki konserwanty masz na mysli? Wracasz do slynnego tiomersalu?
https://www.youtube.com/watch?v=UyaTOHSjcKQ szybki filmik 30sWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:20
aniołek 01.02.2016r -
Alisa wrote:Czyli: niekompetencja lekarzy??? Choć ciężko uwierzyć, że gin nie zobaczy owulki czy pęcherzyka
W majowym cyklu kiedy mojego gina w klinice nie bylo a nie chcialo mi sie jechac na sam przegląd przed kolejną stymulacjà i wydawac kase,poszlam na monitoring do gina na nfz.Dodam ze ordynator ginekologii w naszym szpitalu wiec sobie mysle zle nie trafiłam.Zrobił usg i stwierdził ze jajniki powiększone i stymulacje odradza ale jak bardzo mi zalezy to woli bym przedyskutowała to z ginem w klinice bo byc moze bedą miec odmienne zdanie.Pojechalam wiec na drugi dzien do gina który przyjąl mnie pod nieobecnosc mojego,zrobił usg po czym oswiadczyl ze jajniki są prawidłowe,o hiperstymulacji nie ma mowy na początku cyklu przed braniem leków wiec pod tym wzglèdem jest ok.Ale niestety jest cysta na 4,5cm i stymulacja odpada,cykl na progesteronie był.Lekarz na nfz widział powiększone jajniki które mialy 5cm a cysty na 4,5cm nie widział wiec ja wierze ze są lekarze którzy mogą nie widziec pècherzyka albo przebytej wlasnie ovulacji
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Witam sie ja zabłąkana owieczka.Czytam zaleglosci wiec tak co nieco wcisne swoje 5 groszy.
W majowym cyklu kiedy mojego gina w klinice nie bylo a nie chcialo mi sie jechac na sam przegląd przed kolejną stymulacjà i wydawac kase,poszlam na monitoring do gina na nfz.Dodam ze ordynator ginekologii w naszym szpitalu wiec sobie mysle zle nie trafiłam.Zrobił usg i stwierdził ze jajniki powiększone i stymulacje odradza ale jak bardzo mi zalezy to woli bym przedyskutowała to z ginem w klinice bo byc moze bedą miec odmienne zdanie.Pojechalam wiec na drugi dzien do gina który przyjąl mnie pod nieobecnosc mojego,zrobił usg po czym oswiadczyl ze jajniki są prawidłowe,o hiperstymulacji nie ma mowy na początku cyklu przed braniem leków wiec pod tym wzglèdem jest ok.Ale niestety jest cysta na 4,5cm i stymulacja odpada,cykl na progesteronie był.Lekarz na nfz widział powiększone jajniki które mialy 5cm a cysty na 4,5cm nie widział wiec ja wierze ze są lekarze którzy mogą nie widziec pècherzyka albo przebytej wlasnie ovulacjiTo zwykła torbiel czynnosciowa byla?
aniołek 01.02.2016r -
syla, lalila
dyskutujcie proszę...
mnie to akurat interesuje, szykujemy sie z Małzem do decyzji o szczepieniu naszej Małej
narazie skłaniam sie ku opóznianiu szczepien i nie kumulowaniu ich do 5 w 1....
do listopada jest jeszcze troche czasu na podjecie decyzjiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:32
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
gama wrote:syla, lalila
dyskutujcie proszę...
mnie to akurat interesuje, szykujemy sie z Małzem do decyzji o szczepieniu naszej Małej
narazie skłaniam sie ku opóznianiu szczepien i nie kumulowaniu ich do 5 w 1....
do listopada jest jeszcze troche czasu na podjecie decyzji
Powinnas tutaj znalezc odpowiedz na swoje pytania jesli chcesz cos sobie poczytac:
https://www.szczepienia.pl/
aniołek 01.02.2016r -
No właśnie laila_25 priv będzie lepszy
hehe.. ten krótki filmik nie powie nic złego na szczepienia, bo przecież to jest ich reklamadużo zgłębiałam informacji naukowych nt. szczepień a poza tym namacalne skutki poszczepienne są w bliskim mym otoczeniu... więcej na priv.
Oooo.. Jagienka się pojawiła. Co tam Kochana u Ciebie? Chyba niedługo betkę robisz?Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
laila_25 wrote:Powinnas tutaj znalezc odpowiedz na swoje pytania jesli chcesz cos sobie poczytac:
https://www.szczepienia.pl/
Gama myślę, że powinnaś znaleźć niezależne informacje w internecie nt. szczepień, naukowe informacje, poczytać różne przypadki rodzin i dzieci, które zdecydowały się na szczepienia... a nie czytać tylko strony, które polecają szczepionki albo chcą je sprzedać, a zwłaszcza te skojarzone..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:39
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
tak sy_la mam juz za sobą list tej pani profesor, czytalam historie rodzin dzieci gdzie wystąpił niepoządany odczyn poszczepienny,
duzo dają do myslenia, tak ślepo nie wierzę reklamom
a kto wie - czy my byłysmy jako niemowlaki szczepione w pierwszej dobie od razu dwa razy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:41
-
gama wrote:tak sy_la mam juz za sobą list tej pani profesor, czytalam historie rodzin dzieci gdzie wystąpił niepoządany odczyn poszczepienny,
duzo dają do myslenia, tak ślepo nie wierzę reklamom
a kto wie - czy my byłysmy jako niemowlaki szczepione w pierwszej dobie od razu dwa razy?
z tego co mi wiadomo, to w 1 dobie podają szczepienie p/żółtaczce. Ja to miałam robione w szkole podstawowejMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Gama myślę, że powinnaś znaleźć niezależne informacje w internecie nt. szczepień, naukowe informacje, poczytać różne przypadki rodzin i dzieci, które zdecydowały się na szczepienia... a nie czytać tylko stron, które polecają szczepionki albo chcą je sprzedać, a zwłaszcza te skojarzone..
Idac tym tropem powinna poczytac badania naukowe ale zwykly czlowiek zazwyczaj ma problem zeby je ogarnac jesli nie jest zwiazany z medycznymi tematami.
Opinie? Blagam no kto wiedze opiera na opiniach.. opinie kazdy ma taka jaka sobie tylko wymysli no Sy_la... w internecie kazdy moze napisac wszystko..
Ja sie odcinam od tematu szczepionek bo zaczynam sie denerwowac jak czytam zeby czytac opinie..moze jeszcze szarlatana ziebe?
aniołek 01.02.2016r -
sy__la wrote:z tego co mi wiadomo, to w 1 dobie podają szczepienie p/żółtaczce. Ja to miałam robione w szkole podstawowej
żółtaczke i gróźlice zaraz po porodzie
no wlasnie, ja mam w karcie szczepien pierwszy wpis w 3 miesiącu życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:44