WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko cała nadzieja ze Twojemu M sie poprawi nasienie a Tobie ładnie zaaowuluje i zajdziecie sobie naturalnie ,tego Ci zycze :) a ile sie staracie teraz bo mi umkneło.
    ja sie zdecydowałam na inseminacje bo nie mam juz czasu:(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ja bym zaczekala. Ale to ja.
    Moja @ jest bardzo skapa w porównaniu z normalną. I tez się zastanawiam czy to nie przez to ze endo jeszcze się nie odbudowalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Alisko cała nadzieja ze Twojemu M sie poprawi nasienie a Tobie ładnie zaaowuluje i zajdziecie sobie naturalnie ,tego Ci zycze :) a ile sie staracie teraz bo mi umkneło.
    ja sie zdecydowałam na inseminacje bo nie mam juz czasu:(

Promyczku - szczerze: nie staramy się w pełni - o tak to napiszę. Nie wykorzystaliśmy na 100% żadnego cyklu od czerwca (bo od wtedy dostaliśmy zielone światło na starania po usunięciu przegrody macicy).

Czerwiec - odpadł, kłótnia z mężem.
    Lipiec - prawdopodobnie biochemiczna.
    Sierpień - 2 razy w dniach płodnych bo kłótnia.
    Wrzesień - brak owulacji.

Teraz to boję się o tą owulkę wiesz. Od miesięcy, lat bóle owulacyjny, śluz elegancki a teraz wychodzi dupa.. I to nie chodzi mi o ten jeden cykl bezowulacyjny, ale ja nie mam pewności ile takich cykli mam w ciągu roku. Nigdy nie miałam monitoringu.

Odnośnie wieku: ja mam 37, M - 43 lata. Także też niemłodzi jesteśmy.
    A odnośnie nasienia: badanie w poniedziałek - obadamy co wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:58

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Laila a to możliwe że jeszcze po poronieniu moja gospodarka hormonalna jest zaburzona i ten test wyczul LH ale wcale nie musi oznaczać nadchodzącej owulacji ?
    Twoja sytuacje przyblizam sobie z tabelki jesli poronilas samoistnie 13.08.16 i mialas bete 44 jeszcze 24.08 to test LH moze ci wyjsc nawet dodatnio z racji obecnosci bHCG w moczu jeszcze. To jest ten blad testu który dziewczyny opisuja jako "najpierw wyszedl mi test owulacyjny a pozniej ciazowy" i wykrywaja sobie "ciaze" testami owulacyjnymi. Zrob sobie ciazowy ultraczuły zobacz czy beta spada jak powinna. Proponuje ci w ogole porobic az do negatywa zeby miec pewnosc ze spadla calkiem i nic sie nie dzieje.

ps. mi jeszcze 30 dni po poronieniu test ciazowy wychodzil dodatni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:05

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Gaduaaa ja bym zaczekala. Ale to ja.
    Moja @ jest bardzo skapa w porównaniu z normalną. I tez się zastanawiam czy to nie przez to ze endo jeszcze się nie odbudowalo.
    ja też zaczekam...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja też zaczekam...
    Zastanawiasz sie czy juz wykorzystywac ta owulacje, która byc moze jest?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to koniecznie musisz popędzic na motoring,po prostu potwierdzisz sobie owu i zakaz kłotni w dni plodne :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    No to koniecznie musisz popędzic na motoring,po prostu potwierdzisz sobie owu i zakaz kłotni w dni plodne :P
    Od przyszłego cyklu - CLO włącza gin.
    A kłótnie - presja czasu, frustracja spowodowana olewackim podejściem M do sprawy. Choć teraz już chyba spiął dupę i widzi powagę sytuacji - że to już nie zabawa.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Ale taka szczepionka nie jest na 1 szczep wirusa :)

ale na nowo zmutowany szczep też nie :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja też zaczekam...
    Gaduaaa poronilas w 7 tygodniu bez zabiegu, teraz powinnas odczekac, aż twoja beta calkiem spanie. Najlepiej oznaczyc z krwi co jakis czas do ujemnego wyniku. Nastepnie musisz udac sie na USG TV w celu oceny: czy wszystko sie oczysciło jak powinno, czy sluzówka jest ok do dalszych staran - rownomierna, dostatecznie gruba itp. Generalnie pewnie każdy gin zaleci ci standardowo 3 miesiace odczekania. Możesz dostac zielone swiatlo wczesniej od gina ale po badaniach bhcg - norma niecieżarnej i po USG. Zagadaj też z ginem może warto wlaczyc progesteron skoro polecialo w 7 tygodniu jak wszystkie wiemy to czesta przyczyna straty ciaz w tym okresie. Starania najwczesniej po 1 normalnej @.. a owulacji prawdopodobnie teraz i tak jeszcze nie masz bo organizm moze jeszcze czuc sie w ciazy. A ten test co pokazalas jest przecież ujemny. Co to za firma?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    ale na nowo zmutowany szczep też nie :)
    Robi sie prognozy na kazdy rok dlatego co roku sie szczepi troche innym skladem, wiadomo ze jest szansa ze nie trafi w szalejacy szczep ale najczesciej trafia. Ja tam grypy nie mialam a stycznosc z grypusiami w sezonie na potege.
    Ja to w ogole mam "wszystkie szczepionki swiata" zrobione :P Nawet jakies Cervarixy itp

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powpisujcie sie w tabelke którą założyła Elaria. Dużo łatwiej mozna sie ogarnac.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RVQszfF4N-gMwqdnlSeoYa5JtjCLXe2senkjNDrltA8/edit?pref=2&pli=1#gid=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:29

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Laila niestety ale ten dom jest praktycznie nasz jak i gospodarka. Dlatego nie ma mowy o jakims wynajmowaniu.wiecie tesciowa mam dobra ale wiadomo gdzie 2gospodynie pod 1dachem tam beda klotnie. Najgorzej z tymi wujkami i teraz chorym dziadkiem
    AAAaa.. to faktycznie.. ;/ co zrobic musisz zacisnac zeby i dac rade :) naciskaj na remont i juz :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Zastanawiasz sie czy juz wykorzystywac ta owulacje, która byc moze jest?
    noooo.... boję się o endometrium ... i że może zakłamany ten LH.. że po prostu po poronieniu się może utrzymuje?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpisalam ci tam wczesniej 2 posty przeczytaj

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was pół dnia zbieram się aby wam coś napisać i zanim dojdę do końca czytania aby być na bieżąco to mi młody zabierał telefon na bajki...

Ogólnie w temacie straty i reakcji innych na to to tak naprawdę chyba nikt nie wie jak się zachować... Dla większości ludzi co tego nie doświadczyli to tylko początek ciąży ale dla nas to było nasze dziecko które od chwili poczęcia stało się częścią naszego życia już na zawsze i smutek, bol i tęsknota pozostanie jak po stracie bliskiej osoby. O moim poronieniu nie wiedział nikt poza mężem lekarzem no i jedna znajoma która okazało się ze zaszła w ciążę zaraz po mnie i mialybwsmy podobne terminy... Niestety los chciał inaczej.

Alisa bardzo mi przykro z powodu córeczki i podziwiam ze mimo wszystko masz siłę na kolejne dzieciątko ;) życzę aby szybko udało Ci ponownie zajść w upragnioną ciążę :)
    Gadula ja ci powiem ze nie czekałam tez jestem po samoistnym poronieniu i stwierdziłam ze co ma być to będzie jak się uda to dobrze ale niestety moje cykle były chyba bez owu i wogole długie i pokręcone w sumie to dopiero mój 3 od poronienia od marca :) ale zrób jak uważasz to twoja decyzja ;) w każdym razie życzę powodzenia.

A ja zaczynam odliczać do wizyty mam nadzieje ze szczęśliwej jeszcze 5 dni ogólnie czuje się ok tylko trochę bolą mnie sutki przy dotyku łapie mnie senność i zmęczenie i czasem jak wstanę to lekko pobolewa mnie podbrzusze czasem okolice jajników pociągnąć zakuja ale wszystko w umiarze :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Twoja sytuacje przyblizam sobie z tabelki jesli poronilas samoistnie 13.08.16 i mialas bete 44 jeszcze 24.08 to test LH moze ci wyjsc nawet dodatnio z racji obecnosci bHCG w moczu jeszcze. To jest ten blad testu który dziewczyny opisuja jako "najpierw wyszedl mi test owulacyjny a pozniej ciazowy" i wykrywaja sobie "ciaze" testami owulacyjnymi. Zrob sobie ciazowy ultraczuły zobacz czy beta spada jak powinna. Proponuje ci w ogole porobic az do negatywa zeby miec pewnosc ze spadla calkiem i nic sie nie dzieje.

ps. mi jeszcze 30 dni po poronieniu test ciazowy wychodzil dodatni
    robiłam w czwartek ciążowy... jest negatywny... chociaż cień gdzieś tam mi śmignął... więc jakby nie do końca ta beta była zerowa...
    ale jutro zrobię jeszcze raz test ciążowy i zobaczymy.. a pojutrze owulacyjny.. jeśli będzie ciemniejszy to uznam to za nadchodzącą owulację..
    aczkowliek spodziewam się zaburzeń hormonalnych zwyczajnie

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    robiłam w czwartek ciążowy... jest negatywny... chociaż cień gdzieś tam mi śmignął... więc jakby nie do końca ta beta była zerowa...
    ale jutro zrobię jeszcze raz test ciążowy i zobaczymy.. a pojutrze owulacyjny.. jeśli będzie ciemniejszy to uznam to za nadchodzącą owulację..
    aczkowliek spodziewam się zaburzeń hormonalnych zwyczajnie
    ale jaki test 25 czy 10 czulosc? pozatym w krwi jest zawsze wyzej niz w moczu

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Robi sie prognozy na kazdy rok dlatego co roku sie szczepi troche innym skladem, wiadomo ze jest szansa ze nie trafi w szalejacy szczep ale najczesciej trafia. Ja tam grypy nie mialam a stycznosc z grypusiami w sezonie na potege.
    Ja to w ogole mam "wszystkie szczepionki swiata" zrobione :P Nawet jakies Cervarixy itp

Ja tam grypy też nie miałam, a w życiu nie zaszczepiłam się na grypę :)
    poza tym prognozy prognozami, ale tak jak pisałam, wirus grypy ma zdolność tak szybkiego mutowania się, że najlepsze prognozy nie są w stanie przewidzieć jaki będzie szczep.. ;)
    A na szczepionce masz podany skład??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:41

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ja tam grypy też nie miałam, a w życiu nie zaszczepiłam się na grypę :)
    poza tym prognozy prognozami, ale tak jak pisałam, wirus grypy ma zdolność tak szybkiego mutowania się, że najlepsze prognozy nie są w stanie przewidzieć jaki będzie szczep.. ;)
    A na szczepionce masz podany skład??

tak zawsze jest podany z jakich szczepów np. Vaxigrip ktorym ja sie szczepie co roku:

Vaxigrip zaw. do wstrzykiwań 1 dawka (0,5 ml) zawiera: 15 µg hemaglutyniny pochodzącej ze szczepu wirusa grypy A (H3N2), 15 µg hemaglutyniny pochodzącej ze szczepu wirusa grypy A (H1N1), 15 µg hemaglutyniny pochodzącej ze szczepu wirusa grypy B 1 ampułkostrzykawka 0,5 ml

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ