Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisa wrote:Dziewczyny, pytanie mam:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d561c4b3e954.jpg
Mam dwa opakowania tego do 2017. Mogę to dawać M lub sama brać?
Aliska, ja to miałam zalecone brać aż do pozytywnego testu ciążowego, ponoc działa na poprawę komórki jajowej. Wiem ze Martynka30 tez brała. I gdzieś mi sie obiło o uszy, ze faceci tez mogą brać... Ale pewna nie jestem. Ty mozesz brać na pewno.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
maggda wrote:Mieszkam w 3pokojowym domu z lazienka korytarzem i kuchnia. Jak sie wprowadzalismy mielismy robic rozbudowe domu abysmy z mezem i corka mieli swoj kat mija juz 2lata a budowa tylko w gadaniu. My teraz w 4bedziemy ma 1pokoju. 2pokoj 2wujkow meza. 3pokoj dziadek z tesciowa bo wymaga opieki po operacji mozgu.
Najgorsze jest to ze jak chcemy cos zrobic kupic to wujek marudzi ze wydawanie pieniedzy. Nie bede jak on dziad noc w domu nie robil bo sie sluchal dziadka po co robic a teraz marudzi ze tyle do remontu jest.
W ogole wkurwia mnie mieszkam z doroslymi a mam wrazenie ze latwiej by bylo miec 5dzieci za miast nich. Wkurzac Zuzie to umia ale spojrzec ze jak ide do lazienki ona na bosaka lecina dwor imnie szuka to nikt nie widzi. Zero pomocy lataj za nimi i sprzataj bo syfia jak swinie w chlewie.
Boli mnoe ze nawet nie mam miejsca dla maluszka ani na ciuszki ani na mebelki na kuzwa na nic.
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
Aliska bierz jak najbardziej q10. Pomaga na komórki jajowe tylko trzeba brać regularnie jak każdy suplement chociaż że 2-3 miesiące.
Alisa lubi tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Alisa no ja za latwego charakteru to nie mam i to jeszcze bardzie zaognia sytuacje. A moj kochany niestety jest miedzy mlotem a kowadłem tez chce robic ale problem jest z tym dziadem bo to nie bo tamto. A ze on ma miekkie serce to niechcial awantur ale teraz nie ma zmiluj i niech dziala bo ja dluzej nie dam rady.
Ostatnio chcieliśmy z mezem zrobic korytatz i wstawic taka wielka szafe ala garderoba wszystko niby ok kasa jest plan tez a przychodzi co do czego wujas wrecza plik faktur do zaplaty i huj bomki strzelil z szafy bo on wydal kase i juz. Dlatego sie zastanawiam czy damy rade chociaz pomalowac nasz pokoj -
maggda wrote:Alisa no ja za latwego charakteru to nie mam i to jeszcze bardzie zaognia sytuacje. A moj kochany niestety jest miedzy mlotem a kowadłem tez chce robic ale problem jest z tym dziadem bo to nie bo tamto. A ze on ma miekkie serce to niechcial awantur ale teraz nie ma zmiluj i niech dziala bo ja dluzej nie dam rady.
Ostatnio chcieliśmy z mezem zrobic korytatz i wstawic taka wielka szafe ala garderoba wszystko niby ok kasa jest plan tez a przychodzi co do czego wujas wrecza plik faktur do zaplaty i huj bomki strzelil z szafy bo on wydal kase i juz. Dlatego sie zastanawiam czy damy rade chociaz pomalowac nasz pokojAlisa lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:
a endometrium się zdąrzyło w ogóle odbudować?FabianCyprian
Tymuś
-
Laila niestety ale ten dom jest praktycznie nasz jak i gospodarka. Dlatego nie ma mowy o jakims wynajmowaniu.wiecie tesciowa mam dobra ale wiadomo gdzie 2gospodynie pod 1dachem tam beda klotnie. Najgorzej z tymi wujkami i teraz chorym dziadkiem
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Alisa piwo wpływa szkodliwie na jakosc nasienia,mój mial srednie nasienie,tzn ruchliwosc i poprawilo mu sie bardzo po kilku miesiacach brania Fertilman plus,a co do inseminacji bardzo Ci polecam
no mój M ubolewa, że teraz przez weekend napić się nie może - choć słucha sięa widzisz - mój gin parę dni temu powiedział odnośnie piwa:" że gorsze są papierosy, piwo może pić no ale wiadomo - z umiarkowaniem".
co do inseminacji - dlaczego bardzo polecasz? wiesz zachodziliśmy w ciąże bez problemu (przynajmniej do tej pory). Ale za jakiś czas, kto wie..
Ale pewnie przy takiej inseminacji domacicznej trochę zachodu jest co nie?
Ja nie wiem w ogóle jak to wygląda (jedynie co nieco poczytałam).
Facet pewno musi oddać nasienie (nie wiem czy jaka selekcja jest), ja pewno w określonym dc musze być w klinice itd. Trochę zachodu z tym jednak jest..
A i gwarancji nie ma. W Gyncentrum w Katowicach koszt = 750zł ale pewno do tego jeszcze co dojdzie.
Odnośnie suplementów dla M: od kilku miesięcy bierz Salfazin (sama włączyłam). To poczekam na wynik nasienia i wtedy może zmienię na Fertilman
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:08
-
Nadzieja1988! wrote:blondyna5555 mam do Ciebie pytanie. Jak się czułaś po cesarce? Ile czasu dochodziłaś do siebie?
Ja nie miałam w planach cesarki, miałam mieć poród naturalny, już było blisko ale że małej tętno podskoczylo ponad 200 i zaklinowala się w kanale stąd ta cesarka. Miałam ekspresowa cesarka nie było czasu na znieczulenie wiec mnie uspili. Ogólnie teraz kroją od pępka w dół, w pionie. U mnie było pod brzuchem w poziomie, taki uśmiech. Ale do śmiechu mi wcale nie było. Przez trzy dni miałam podłączony cewnik, cały czas na tabletkach przeciwbólowych. Nie powiem Ci ile czasu zajęło mi dochodzenie do siebie, bo cały czas dochodzę do siebie, mimo że od porodu minęło 16 dni, rana cały czas szczypie, cały czas śpię na plecach, marzę by położyć się na boku
Kilka dni po porodzie strasznie spuchły mi nogi, w ciąży tak nie miałam, organizm nie nadążal z wydalaniem wody. Miałam tyle kroplowek, tyle mnie nawadniali, coś okropnego. Nogi na szczęście zaczęły dochodzić do siebie, zostały mi tylko juz spuchniete kostki. Niby po cc to normalne że nogi puchną.
Wiem że kobiety po planowanej cesarce szybciej dochodzą do siebie. Także nie każda musi przejść przez taki horror jak ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:52
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja miałam dwie cesarki: po I dochodziłam gorzej do siebie (ale na to wpłynęła też sytuacja, po II po tygodniu byłam na nogach.
Wiadomo boli, ciężko się spionizować. W szpitalu dreny, cewnik mi wyjęli po dobie. Ale pierwsze słyszę, że teraz tną pionowo - szok!!!
Ja dwie cesarki z uśmiechem:-) -
Alisa polecam bardzo bo zaszłam po pierwszym podejsciu, tyle ze na chwile...,wczesniej jakos nie mogłam ,tak wiem,ze zachodziłas bez problemu..ale czasem jest nieplodnosc wtórna ,jesli ktos zachodził a pozniej juz był problem,nie wiem tak tylko gdybam,zeby Ci pomoc.Tak jest troche zachodu przy inseminacji,ja akuart placiłam 800 zł ,plus dojazdy plus leki plus badania ,duuzo wiecej ,same badania poczatkowe ok 500 zł,bo musze byc aktualne,badania nasienia równiez i wszystki infekcje,amh,3 razy najmniej trzeba byc wklinice przed taka iseminacja ,pozniej jak jest wszystko ok z pecherzykami facet oddaje nasienie i ono tez musi miec spelnione normy,jest selekcja najlepszych i najszybszych plemnikow heh no i na koniec lekarz wprowadza te nasienie do srodka na tzw samolocie ,fotelu gdzie lezysz glowa w dol,ok 15 min2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Ja miałam cc pierwsze. Wspominam rewelacja. W 5 dobie jak wyszłam do domu wsiadlam w auto i pojechałam do centrum handlowego na zakupy dla małej bo mi tam brakowało kilku rzeczy:) doszłam do siebie w mig.
Podczas martwego urodzenia rodzilam siłami natury. Nigdy więcej. Dochodzenie do 10 cm trwało ponad 30 H. Mialam podawany tylko gaz rozweselajacy i myślałam że umrę. Pomijam psychikę wiedząc że radzisz martwe dziecko ale poród boli talent samo. Może parterze już mniej bo moja córeczka była mała więc mnie nie rozerwalo ani nic ale serio...teraz tylko cc jak dane mi będzie..06.2010- córeczka
CRIO 28.04.-3 BA
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Alisa polecam bardzo bo zaszłam po pierwszym podejsciu, tyle ze na chwile...,wczesniej jakos nie mogłam ,tak wiem,ze zachodziłas bez problemu..ale czasem jest nieplodnosc wtórna ,jesli ktos zachodził a pozniej juz był problem,nie wiem tak tylko gdybam,zeby Ci pomoc.Tak jest troche zachodu przy inseminacji,ja akuart placiłam 800 zł ,plus dojazdy plus leki plus badania ,duuzo wiecej ,same badania poczatkowe ok 500 zł,bo musze byc aktualne,badania nasienia równiez i wszystki infekcje,amh,3 razy najmniej trzeba byc wklinice przed taka iseminacja ,pozniej jak jest wszystko ok z pecherzykami facet oddaje nasienie i ono tez musi miec spelnione normy,jest selekcja najlepszych i najszybszych plemnikow heh no i na koniec lekarz wprowadza te nasienie do srodka na tzw samolocie ,fotelu gdzie lezysz glowa w dol,ok 15 min
ja pikole... już widzę jak mój M pójdzie na to...
nie miałam pojęcia, że takie wytyczne są a ile kasy... skąd to brać Dziewczyny...
-
promyczek 39 wrote:Alisa polecam bardzo bo zaszłam po pierwszym podejsciu, tyle ze na chwile...,wczesniej jakos nie mogłam ,tak wiem,ze zachodziłas bez problemu..ale czasem jest nieplodnosc wtórna ,jesli ktos zachodził a pozniej juz był problem,nie wiem tak tylko gdybam,zeby Ci pomoc.Tak jest troche zachodu przy inseminacji,ja akuart placiłam 800 zł ,plus dojazdy plus leki plus badania ,duuzo wiecej ,same badania poczatkowe ok 500 zł,bo musze byc aktualne,badania nasienia równiez i wszystki infekcje,amh,3 razy najmniej trzeba byc wklinice przed taka iseminacja ,pozniej jak jest wszystko ok z pecherzykami facet oddaje nasienie i ono tez musi miec spelnione normy,jest selekcja najlepszych i najszybszych plemnikow heh no i na koniec lekarz wprowadza te nasienie do srodka na tzw samolocie ,fotelu gdzie lezysz glowa w dol,ok 15 min
Ja miałam w sumie 5 inseminacji i z tego 2 ciąże. Także dobra skuteczność. Niestety skończyły się tak jak się skończyły ale IUI mi pomogła.
W pierwsza ciążę zaszłam po 1,5 roku cykli stymulowanych ale to było z pierwszym mężem.06.2010- córeczka
CRIO 28.04.-3 BA
Dziewczyny dziękuję za Wasze rady.Poki co jest lepiej.
Ja tez się zastanawiam nad szczepieniem teraz wszystko lapalam od Młodego ten był pierwszy rok w żłobku. Boje się też ze przez infekcje straciłam ciążę. Kurcze ale wtedy chyba musiałabym zrobić przerwę w staraniach? *Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb