X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Lekarz, genetyk - wirus.
    Kariotypy ok, córka ma kariotyp również prawidłowy.

Wtedy w ciazy mialas standardowo oznaczane CMV Toxo itp?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wtedy w ciazy mialas standardowo oznaczane CMV Toxo itp?
    dokładnie tak i po urodzeniu się córki też ją badali, pobierali płyn rdzeniowo-mózgowy - wszystko prawidłowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 11:39

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    dokładnie tak i po urodzeniu się córki też ją badali, pobierali płyn rdzeniowo-mózgowy.
    Alisko i co wyszlo jaki to był wirus? CMV?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 11:43

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Alisko i co wyszlo jaki wirus? CMV?
    wzięłam teraz wypisy i tak:
    - kontrolne badania serologiczne potwierdziły obecność przeciwciał CMV w klasie IgG i IgM przy obecnych u matki tylko w klasie IgG. Wobec podejrzenia neuroinfekcji CMV konieczne jest przeprowadzenie badań w płynie mózgowo-rdzeniowym
    - po badaniu płynu: nie stwierdzono antygenu wirusa w surowicy jak i płynie.

Lekarze podejrzewają grypę. Co prawda nie zachorowałam w ciąży, ale przed ciążą z jakieś 3 tygodnie wcześniej miałam silną grypę ze zanikami świadomości itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    No to ciężarówka się melduje.

Zaraz to będę wielorybem. 20 tydzień a ja czuję się już ogromna. Schylać się nie mogę, ogolić nóg nie umiem...dobrze że zima idzie.
    Mam 6,5 kg na plusie i 10 cm w brzuchu. Niby nie dużo a jednak.
    Ruchów Groszka jakos jeszcze nie potrafię wyczuć.

Dziewcxyny Staraczki, ćwiczcie poki mozecie, bo mnie juz plecy bola i chetnie poszlabym na silownie sobie ulyz a nie moge. Tesknie za bieganiem, rolkami i martwym ciagiem. Serio. Bardzo brakuje mi aktywnosci takiej normalnej.

Poza tym zaczynamy szykowac wyprawke... a wlasciwie negocjuje z Mezem kupni wozko. Marzy mi sie Baby Jogger Summit x3 lub City Elite, a Maz jest za tanszym X landerem x run.... i mamy zgryza.
    Dobrze, że macie kasę na wyprawę. My przez tą moją firmę to ledwo mamy na życie od pierwszego do pierwszego a na leki pieniądze pożyczyliśmy od rodziców... Masakra :( Płakać mi się chce! Taka ochrona kobiet w ciąży na umowę o pracę zatrudnionych w tym kraju :( Nie mam już do tego siły i nie potrafię się cieszyć tą ciążą bo nie mam nic do zaoferowania dziecku, które ma przyjść na świat :( Nie mam nawet na pieluchy :(

Co do ćwiczeń to przyznaję się bez bicia że ostatni raz ćwiczyłam na w-fie w szkole średniej :P X lat temu :P

Ja w poniedziałek mam badania w szpitalu i będą mnie ważyć itd ale póki co to o ile dobrze wskazuje moja waga przytyłam 2 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    - kontrolne badania serologiczne potwierdziły obecność przeciwciał CMV w klasie IgG i IgM przy obecnych u matki tylko w klasie IgG. Wobec podejrzenia neuroinfekcji CMV konieczne jest przeprowadzenie badań w płynie mózgowo-rdzeniowym

Lekarze podejrzewają grypę. Co prawda nie zachorowałam w ciąży, ale przed ciążą z jakieś 3 tygodnie wcześniej miałam silną grypę ze zanikami świadomości itd.
    Alisa chwyciło mnie za serce... Nie wiem co napisać...

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:

Mhm..tak wyglada wlasnie troche na CMV dlatego pytalam.. przykro mi ze was to dotknelo ;(
    Jejku az tak cie grypa rozwalila?;/ Szczepilas sie?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Alisa chwyciło mnie za serce... Nie wiem co napisać...

Nadziejko, co zrobić - taki los...
    Już parę lat minęło, ale nadal boli tak samo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Mhm..tak wyglada wlasnie troche na CMV dlatego pytalam.. przykro mi ze was to dotknelo ;(
    Jejku az tak cie grypa rozwalila?;/ Szczepilas sie?

nie, nie szczepiłam się w tamtym czasie. Straszna to była grypa: zaniki świadomości, gorączka ponad 40 stopni, to była tragedia..

Ale właśnie tak się zastanawiam nad szczepieniem w tym roku: różnie mówią o tych szczepieniach. Sama nie wiem...
    Choć w zeszłym roku zaszczepiłam się we wrześniu i we wrześniu zaszłam w ciążę, no ale...

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    nie, nie szczepiłam się w tamtym czasie. Straszna to była grypa: zaniki świadomości, gorączka ponad 40 stopni, to była tragedia..

Ale właśnie tak się zastanawiam nad szczepieniem w tym roku: różnie mówią o tych szczepieniach. Sama nie wiem...
    Choć w zeszłym roku zaszczepiłam się we wrześniu i we wrześniu zaszłam w ciążę, no ale...
    Ale..?
    Ja sie szczepie co roku :) Nigdy nie mialam w sumie takiej grypy jak ludzie opisuja, a mam bardzo duży kontakt z infekcjami - dlatego powtarzam szczepienie co roku.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Nadziejko, co zrobić - taki los...
    Już parę lat minęło, ale nadal boli tak samo..
    Przepraszam, że pytam jeśli jest to dla Ciebie niewygodny temat. Ale czy Twoja córeczka jest chora na coś poza tym, ze nie widzi? Czy drugie dziecko jest całkowicie zdrowe i sprawne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lailka - ale poroniłam.

Córka oprócz wzroku jest zdrowa. Nic jej nie dolega. Wiadomo, z racji deficytu wzroku ma opóźnienie w rozwoju w stopniu lekko-umiarkowanym.

Synek - całkowicie zdrowy. Aczkolwiek urodził się z przetoką środkową szyi (operacja w wieku 2 lat na laryngologii. Wycięcie guzka). Anomalia rozwojowa szyi. W trakcie zabawy z nim zauważyłam nad jabłkiem Adama guzek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 12:08

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Lailka - ale poroniłam.

Córka oprócz wzroku jest zdrowa. Nic jej nie dolega. Wiadomo, z racji deficytu wzroku ma opóźnienie w rozwoju w stopniu lekko-umiarkowanym.

Synek - całkowicie zdrowy. Aczkolwiek urodził się z przetoką środkową szyi (operacja w wieku 2 lat na laryngologii. Wycięcie guzka). Anomalia rozwojowa szyi.
    Ah.. przepraszam jakos nie ogarnelam ;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Poważne tematy u nas <3 łączę się z Wami w tych wszystkich troskach.

Ja w minionym tyg dostałam przyplywu energii czyt. sił do normalnego funkcjonowania. Polatałam po osiedlowych sklepikach robiąc normalne zakupy bieżące i...chyba się przeforsowalam bo zaczął mnie dwa dni temu pobolewać i ciagnac brzuch dołem. Zadzwoniłam do gina i zalecił mi magnez, zwiększenie luteiny oraz w razie nasilenia nospe. Wizytę mam w środę. Wczoraj skonczylam antybiotyk. No ale niepokoj mam zwłaszcza ze polaczylam ze sobą fakty takie jak anormalny wygląd dziecka w środę i te pobolewania od czwartku i zastanawiam sie czy moje dziecko na sie dobrze.

W czwartek powiedziałam swoim rodzicom o ciąży.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, podziwiam rodziców dzieci z niepełnosprawnością, musza znaleźć w sobie nie raz niesamowite pokłady siły i nadziei. Wspaniale, ze córeczka jest pogodna i radosna i ma właściwa pomoc. Ja własnie wracam z basenu i zawsze podoba mi sie to, ze baseny i atrakcje dla dzieci sa przystosowane dla dzieci z niepełnosprawnością.

Wow, M@linko, długo czekałaś, rodzice w radości? Chociaż u mnie wiedza tylko rodzice, siostra i Wy, przez długi czas to sie nie zmieni.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ucieszyli się :)choć nie ukrywali rozczarowania ze wnusi nie będzie tym razem. Same chlopy w naszej rodzinie sie rodzą - ogolnie Dominiczek bedzie 6 wnusiem :) ale moi starzy wiedza że dla nas w obliczu trudności jakie przechodzimy liczy się tylko to żeby dziecko bylo zdrowe i szczęśliwie sie urodzilo.

Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, po prostu robisz się GRUBA BABA! I dlatego ciągnie brzuch.

M@linka lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    M@linko, po prostu robisz się GRUBA BABA! I dlatego ciągnie brzuch.

Oby :) w sumie rodzicom powiedziałam dlatego, ze juz mnie wywaliło troche i raczej nie da się dluzej ukrywać ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Dobrze, że macie kasę na wyprawę. My przez tą moją firmę to ledwo mamy na życie od pierwszego do pierwszego a na leki pieniądze pożyczyliśmy od rodziców... Masakra :( Płakać mi się chce! Taka ochrona kobiet w ciąży na umowę o pracę zatrudnionych w tym kraju :( Nie mam już do tego siły i nie potrafię się cieszyć tą ciążą bo nie mam nic do zaoferowania dziecku, które ma przyjść na świat :( Nie mam nawet na pieluchy :(

Co do ćwiczeń to przyznaję się bez bicia że ostatni raz ćwiczyłam na w-fie w szkole średniej :P X lat temu :P

Ja w poniedziałek mam badania w szpitalu i będą mnie ważyć itd ale póki co to o ile dobrze wskazuje moja waga przytyłam 2 kg.

Mnie Nadziejko szkalg jasny trafia jak slysze polityka rodzinna..... zeby dostac 500 zl przy jednym dziecku musisz w ogole nie pracowac...sorry ale jesli facet pracuje to juz sie nie lapiesz. Zenada. My z Mezem od konca studiow charujemy jak dziwie woly... ja na 2 etaty przez caly rok a maz non stop siedzi w pracy po 12 h, jak jest sezon slubny to w weekendy robimy foty na slubach.

Ja mam taka umowe o prace beznadziejna ze bede musiala po 6 miesiacach wrocic do pracy bo jak wezme 7 i wiecej macierzynskiego to nie mam gdzie wracac. Ps. Pracuje na uczelno panstwowej => tak tak panstwo prorodzinne...smiech na sali.e

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakies kaciki/pokoiki dla maleństw juz gotowe? :>

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ