WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • gama Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila nie denerwuj sie:) tylko dyskutujemy:) to poważne srawy

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    kurde bo ja nie moge jak ktos mowi zeby wiedze opierac na opiniach z internetu to mnie cos trafia normalnie :P

Tak w ciagu 24h szczepi sie przeciw WZWB i gruźlicy, nie trzeba od razu po porodzie. Po porodzie teraz dzieciaczek lezy sobie 2h z mamusia o ile wyrazi takie pragnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 22:56

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Idac tym tropem powinna poczytac badania naukowe ale zwykly czlowiek zazwyczaj ma problem zeby je ogarnac jesli nie jest zwiazany z medycznymi tematami.

Opinie? Blagam no kto wiedze opiera na opiniach.. opinie kazdy ma taka jaka sobie tylko wymysli no Sy_la... w internecie kazdy moze napisac wszystko..

Ja sie odcinam od tematu szczepionek bo zaczynam sie denerwowac jak czytam zeby czytac opinie..moze jeszcze szarlatana ziebe? O.o

laila opinie to tylko jedna składowa ;) sporo jest takich grup społecznych, które w bólu i cierpieniu się łączą i opisują swoje przypadki. Najważniejsze są naukowe badania i informacje nt substancji chem. i wiadomo, trochę wiedzy medycznej a dobrze jeszcze mieć opinie wielu lekarzy, którzy na forum głośno nie mogą powiedzieć nic złego o szczepieniach bo "lecą"...
    Hehe... może lepiej uciąć te rozmowy, które już miały się przenieść na priv, bo każdy ma inne zdanie na dany temat, inne informacje, inne doświadczenia i przeżycia i ciężko jest kogoś przekonywać do swoich racji i ja nawet nie mam takiego zamiaru. Tylko fakt jest jeden, tak jak tutaj na forum opisujemy swoje przypadki, wspieramy się, tak jest wiele innych stron, poradni, które pomagają w sytuacjach gdy coś niepożądanego się dzieje po szczepieniach. Ot tylko taka puenta na zakończenie ;) Wiadomo, że każdy zrobi po swojemu, z myślą, że to jest dla niego i jego rodziny najlepsze. Każdy ma do tego prawo ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Laila a to możliwe że jeszcze po poronieniu moja gospodarka hormonalna jest zaburzona i ten test wyczul LH ale wcale nie musi oznaczać nadchodzącej owulacji ?
    Mi cały cykl wychodzą testy owu, w sensie, że jakiś cien cienia, albo cien jest cały czas. Dopiero, jak druga kreska zaczyna intensywnoscia przypominac kontrolną można przypuszczać, że "coś" zaczyna się dziać, a pozytyw jest wtedy, jak obie kreski są tak samo ciemne, albo i testowa nawet ciemniejsza. A i to nie gwarantuje wystapienia owulacji :( Na moje oko nic na twoim tescie sie nie dzieje. Jest bladzioch i tyle. Z ciązowymi testami jest inna sprawa, tam mozna wypatrywac cienia i traktowac, jak pozytyw.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    laila opinie to tylko jedna składowa ;) sporo jest takich grup społecznych, które w bólu i cierpieniu się łączą i opisują swoje przypadki. Najważniejsze są naukowe badania i informacje nt substancji chem. i wiadomo, trochę wiedzy medycznej a dobrze jeszcze mieć opinie wielu lekarzy, którzy na forum głośno nie mogą powiedzieć nic złego o szczepieniach bo "lecą"...
    Hehe... może lepiej uciąć te rozmowy, które już miały się przenieść na priv, bo każdy ma inne zdanie na dany temat, inne informacje, inne doświadczenia i przeżycia i ciężko jest kogoś przekonywać do swoich racji i ja nawet nie mam takiego zamiaru. Tylko fakt jest jeden, tak jak tutaj na forum opisujemy swoje przypadki, wspieramy się, tak jest wiele innych stron, poradni, które pomagają w sytuacjach gdy coś niepożądanego się dzieje po szczepieniach. Ot tylko taka puenta na zakończenie ;) Wiadomo, że każdy zrobi po swojemu, z myślą, że to jest dla niego i jego rodziny najlepsze. Każdy ma do tego prawo ;)
    Sy_la bo na wszystkim sie zarabia tak jak Zieba na lewoskretnej wit C zarabia kokosy sprzedajac ludziom kit. Tak samo jakies prywatne poradnie od wszystkiego. Teraz jest jakas paranoja na nie szczepienie, na diete bez glutenu, na czystek i mase innych pierdol...
    Jasne,że każdy stara sie wybrac najlepsza opcje dla siebie i rodziny ale trzeba wybierac informacje o określonych źródłach.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:

Gama oczywiście, że to poważne sprawy i niestety, ale bardzo ciężkie do dyskusji. Jak ktoś wierzy że firmy farmaceutyczne są po to by ratować ludzi i im pomagać to niestety, ale jest w lekkim błędzie... :) owszem medycyna ratunkowa jest potrzebna baaardzo i fajnie, że jej jakość się zmienia na wyższą bo ona ratuje życie, ale profilaktyka to już co innego ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • gama Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszke sie musze zgodzic z sylą - to są podobne grupy wsparcia
    z aspergerami, autystami mam do czynienia w szkole..........

jedno jest pewne syla i laila -dobrze sie zorientuje co do składu i czasu szczepienia:)
    pojde do szkoly rodzenia wbprzyszlym tyg to sie zapytam czym szczepią

Amen

sy__la lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Ja nie miałam w planach cesarki, miałam mieć poród naturalny, już było blisko ale że małej tętno podskoczylo ponad 200 i zaklinowala się w kanale stąd ta cesarka. Miałam ekspresowa cesarka nie było czasu na znieczulenie wiec mnie uspili. Ogólnie teraz kroją od pępka w dół, w pionie. U mnie było pod brzuchem w poziomie, taki uśmiech. Ale do śmiechu mi wcale nie było. Przez trzy dni miałam podłączony cewnik, cały czas na tabletkach przeciwbólowych. Nie powiem Ci ile czasu zajęło mi dochodzenie do siebie, bo cały czas dochodzę do siebie, mimo że od porodu minęło 16 dni, rana cały czas szczypie, cały czas śpię na plecach, marzę by położyć się na boku :-(

A to ciekawe z tym krojeniem. Mnie kroili pod brzuchem, tuż nad łonem, taki właśnie "uśmiech". A już lata wcześniej rozmawiałam z kobietami, które były cięte wzdłuż. Mnie się wydaje, że to zależy od konkretnego przypadku. Ale może się mylę. Może ktoś się z was wie od czego to zależy? Laila? Vertigo?

• sy__la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Sy_la bo na wszystkim sie zarabia tak jak Zieba na lewoskretnej wit C zarabia kokosy sprzedajac ludziom kit. Tak samo jakies prywatne poradnie od wszystkiego. Teraz jest jakas paranoja na nie szczepienie, na diete bez glutenu, na czystek i mase innych pierdol...
    Jasne,że każdy stara sie wybrac najlepsza opcje dla siebie i rodziny ale trzeba wybierac informacje o określonych źródłach.

no właśnie... o określonych źródłach i należy umieć wybierać esencje tego co jest napisane w internecie.
    A jeśli chodzi o diete bez glutenu to akurat niektórzy nie mają wyjścia, bo coś w ich organizmie nie działa poprawie, więc może najpierw trzeba znaleźć przyczynę a nie leczyć objawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 23:03

Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Gama oczywiście, że to poważne sprawy i niestety, ale bardzo ciężkie do dyskusji. Jak ktoś wierzy że firmy farmaceutyczne są po to by ratować ludzi i im pomagać to niestety, ale jest w lekkim błędzie... :) owszem medycyna ratunkowa jest potrzebna baaardzo i fajnie, że jej jakość się zmienia na wyższą bo ona ratuje życie, ale profilaktyka to już co innego ;)
    Nie firmy farmaceutyczne tylko ich produkty. To ze zarabiaja dziki hajs na potrzebie innych to co innego. Jednak zarówno leki jak i szczepionki sa bardzo potrzebne. Wystarczy wrocic historia wstecz i zobaczyc co sie dzialo jak nie bylo szczepien. Sy_la a ty bylas szczepiona? Dzieci na cos szczepilas?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    troszke sie musze zgodzic z sylą - to są podobne grupy wsparcia
    z aspergerami, autystami mam do czynienia w szkole..........

jedno jest pewne syla i laila -dobrze sie zorientuje co do składu i czasu szczepienia:)
    pojde do szkoly rodzenia wbprzyszlym tyg to sie zapytam czym szczepią

Amen
    Szczepienia nie powoduja autyzmu. Badanie ktore kiedys bylo wykonane mialo zle dobrana grupe kontrolna. Poczytaj o tym. Poczatki autyzmu wiekowo zbiegaja sie ze szczepieniami i stad wzial sie bledny poglad. Poczytajcie dziewczyny kurde...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    no właśnie... o określonych źródłach i należy umieć wybierać esencje tego co jest napisane w internecie.
    A jeśli chodzi o diete bez glutenu to akurat niektórzy nie mają wyjścia, bo coś w ich organizmie nie działa poprawie, więc może najpierw trzeba znaleźć przyczynę a nie leczyć objawy ;)
    ja mowie o paranoii a nie o celiakii

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    ja mowie o paranoii a nie o celiakii

nikt raczej nie będzie jadł bezglutenowej chemii, która jest nijaka w smaku tak dla widzi mi się.. hehe laila bez przesady ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    ja miałam dwie cesarki: po I dochodziłam gorzej do siebie (ale na to wpłynęła też sytuacja, po II po tygodniu byłam na nogach.
    Wiadomo boli, ciężko się spionizować. W szpitalu dreny, cewnik mi wyjęli po dobie. Ale pierwsze słyszę, że teraz tną pionowo - szok!!!
    Ja dwie cesarki z uśmiechem:-)

Alisa, po pierwsze, rano zapytałam cię o córeczkę, a nie miałam kiedy odpisać. Dziękuję, że ją nam przedstawiłaś. Nawet nie śmiałam cię prosić. I szczerze ci powiem, że gdybym miała sobie wyobrażać, to spodziewałabym się przykrego widoku. Ale twoja córeczka wygląda, jakby po prostu zamknęła oczy. I te operacje rozszczepu dały dobry efekt. Nie będę cię pocieszać, sama na co dzień musisz znajdować w sobie siłę, co ja tam wiem o tych sprawach. Twoja córeczka wygląda tak,że chciałoby się ją przytulić :*

A co do cesarki, to Martynko i Aliso, tak się bałam tego cięcia i dochodzenia do siebie, ale po 12 godzinach (trzeba leżeć) już wstałam, cewnik też wyjęli, jak zobaczyli, że chodzę i w sumie źle nie było. Trochę ciągnęło, zwłaszcza, jak kaszlnęłam, trochę bałam się wykąpać, podmyć, ale ogólnie to czułam się dobrze.

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    nikt raczej nie będzie jadł bezglutenowej chemii, która jest nijaka w smaku tak dla widzi mi się.. hehe laila bez przesady ;)
    Wlasnie taka moda teraz jest nie slyszalas? wpisz w google, albo popatrz na produkty spozywcze nagle na platkach kukurydzianych pojawia sie przekreslony klos i info ze bez glutenu mimo ze od zawsze wiadomo ze kukurydza gluteu nie zawiera. Lepiej sie sprzeda bo taka moda teraz :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • gama Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila czytałam czytałam, i jako nauczyciel mający do czunienia z aútystami przechodziłam wiele szkoleń wiec info szukalam juz wczesniej, jak jeszcze mnie to nie dotyczyło osobiscie
    nie mysle tez, ze jakoby szczepienia miał jedyny bezposredni i wyłaczny wpłym na choroby ze spektrum autyzmu.........
    a co powiesz nt combosów?

jox6h3714iyy07ei.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Szczepienia nie powoduja autyzmu. Badanie ktore kiedys bylo wykonane mialo zle dobrana grupe kontrolna. Poczytaj o tym. Poczatki autyzmu wiekowo zbiegaja sie ze szczepieniami i stad wzial sie bledny poglad. Poczytajcie dziewczyny kurde...

Laila wiem, że pracujesz w służbie zdrowia i po prostu już chyba tymi poglądami przesiąkłaś, ale uwierz mi, że baardzo dużo na ten temat już zgłębiłam wiedzy i mam swoje zdanie. Poza tym jestem po chemii medycznej, pracuje w farmacji i trochę też mam dostęp do świata medycznego i wiem wśród lekarzy co się dzieje wokół tego tematu.

Aniołek 7t5d [*]
  • Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Przysun się to podrapie :P
    Nie drapac sie bo i mnie swędzi :-) :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i proszę zakończmy ten niewygodny temat, bo nie ma to sensu ;)

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wlasnie taka moda teraz jest nie slyszalas? wpisz w google, albo popatrz na produkty spozywcze nagle na platkach kukurydzianych pojawia sie przekreslony klos i info ze bez glutenu mimo ze od zawsze wiadomo ze kukurydza gluteu nie zawiera. Lepiej sie sprzeda bo taka moda teraz :P

jak ktoś nie ma potrzeby kupowania bezglutenowego produktu, to nawet nie zwróci uwagi na to, że na opakowaniu jest kłos przekreślony ;-) bo nawet może nie wiedzieć co to oznacza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 23:15

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ