X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Przez brak dziecka chyba adoptuje sobie drugiego psa... http://olx.pl/oferta/roczna-suczka-szuka-domu-CID103-IDhlGQz.html#ce0751999d
    Jak wam sie podoba?:D

Przypomina mi Falkona z Niekończącej się opowieści
    falkor1.jpg

:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 00:03

sylvuś lubi tę wiadomość

• sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    haha no wlasnie i co inny kraj (kontynent - patrz USA) ma inne normy...:)

hehe no właśnie :) WHO nie ustala norm dla całego świata? :D
    Nie bez przyczyny moja firma się rozbudowuje a produkcja przyspiesza i zwiększa ilość produkowanych tabsów na jedną serię ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Przypomina mi Falkona z Niekończącej się opowieści
    falkor1.jpg

:-)

hahahahah faktycznie troche przypomina :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila takie psy adoptowane czy przygarnięte ze schroniska są bardzo wdzięczne i na pewno będziesz zadowolona :) jeśli się tylko Tobie podoba to nie masz się nad czym zastanawiać ;)

laila_25 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila co do szczepienia piesków raczej nie mam wątpliwości:)
    dziewczyny dobrej nocki:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    laila co do szczepienia piesków raczej nie mam wątpliwości:)
    dziewczyny dobrej nocki:)
    Do psa nie masz watpliwosci, a masz do dziecka?:P Ja sie zawsze smialam, że zanim moj pies zostal zaszczepiony na zakazne to nosilam go na rekach i sikal tylko pod tabliczka zakaz wyprowadzania psow gdzie nikt nie chodzil zeby nic nie zlapac a ludzie sie zastanawiaja czy wlasne dzieci szczepic :P To juz ostatnie co wtracam na ten temat tutaj :P

Do jutra musze zdecydowac czy jedziemy po pieska.. :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Laila takie psy adoptowane czy przygarnięte ze schroniska są bardzo wdzięczne i na pewno będziesz zadowolona :) jeśli się tylko Tobie podoba to nie masz się nad czym zastanawiać ;)
    Mam psa z hodowli, tego 1go i teraz patrzac na te wszystkie bezdomniaki powiedzialam sobie, że juz nigdy nie kupie psa.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko napisałam zeby atmosfere szczepienną rozładować:)

a propo hodowli - to tez jest modny interes .............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 00:25

sy__la lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Do psa nie masz watpliwosci, a masz do dziecka?:P Ja sie zawsze smialam, że zanim moj pies zostal zaszczepiony na zakazne to nosilam go na rekach i sikal tylko pod tabliczka zakaz wyprowadzania psow gdzie nikt nie chodzil zeby nic nie zlapac a ludzie sie zastanawiaja czy wlasne dzieci szczepic :P To juz ostatnie co wtracam na ten temat tutaj :P

Do jutra musze zdecydowac czy jedziemy po pieska.. :P

jeszcze jedno zdanie a'propos szczepienia psów... mam takiego zaufanego weterynarza. Kiedyś przyszła do niego pacjentka i chciała zaszczepić swojego pupilka na wszystko co tylko możliwe... weterynarz jej powiedział, że on zaszczepi tylko na te co powinien być zaszczepiony obowiązkowo, że on nie będzie robić krzywdy pieskowi... to już samo za siebie mówi. ;)

Dobranoc Dziewczynki, milej nocki.

Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla skad ty tych dziwnych zaufanych ludzi bierzesz? :D

Ostatnio dla rodzicow adoptowalam pieska, wygladal jak maciora z pseudochodowli ;(

Lece spac dziewczyny, cos dzis nasze tematy grubo odeszly od staraniowych motywów :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • gama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    cos dzis nasze tematy grubo odeszly od staraniowych motywów :P

to dobrze, czasem trzeba - wtedy lepej starania załapują:D

pa

jox6h3714iyy07ei.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Syla skad ty tych dziwnych zaufanych ludzi bierzesz? :D

No właśnie mogłabym to samo powiedzieć o Tobie... ;-D w jakim lekarskim środowisku się obracasz, że nikt nie widzi nic złego, kompletnie nic.. same superlatywy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 00:36

Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    to dobrze, czasem trzeba - wtedy lepej starania załapują:D

pa
    Obys miala racje :P ja chyba wchodze w faze przedokresowa ;( jakas drazliwa jestem ;/ Dobranoc dziewczyny buziaki :*

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    O hej Jagienka! A może kwestia sprzetu...ja nie wierze,że ordynator oddzialu nie widzial torbieli na 4,5 cm... sama bym ci ją znalazla O.o To zwykła torbiel czynnosciowa byla?
    Zwykla,jeszcze nieunaczyniona.No wez,jajnik widzial na 5cm a cysty nie widział na 4,5cm?Jak mi gin pokazał na monitorze to nie sposób bylo nie zauwazyc,ledwo wszedł we mnie i piękny okaz sie pojawił,nawet szukac nie trzeba bylo.Tak wiec stwierdzilam ze z pewnoscią w naszym szpitalu nigdy rodzic nie bede,teraz wiem czemu większosc negatywów ma skoro tacy soecjalisci.Sprzet z pewnoscià byl dobry bo szpitalny...no chyba ze monitora nie wlączył i tak w ciemno improwizował ha ha

sy__la lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Tylko, czy zauważyłaś/łyście, że wszędzie w mediach, zwłaszcza celebryckich, gada się wciąż o dietach bezglutenowej, beznabiałowej? Co i raz jakaś aktorka czy modelka opowiada, jak to porzuciła gluten i od razu czuje się lepiej i schudła. A może po prostu przestała jeść białe bułki i chleb tostowy. Może zamiast tego wystarczyłoby przejść na prawdziwy razowiec i pełnoziarnisty makaron? Tak na przykład mówię.
    Kto ma celiaklię, to ma i bardzo mu współczuję, ale wieszać psy na glutenie w przetworach z pełnego przemiału to moim zdaniem przesada.
    No powiem ci ze ja zaczęlam ograniczac gluten to faktycznie po trzech tygodniach czulam sie lepiej,więcej energii,moze waga nie drgnèla ale czulsm sie lźejsza,bez wzdęc.Moze to moje odczucie albo cos innego na to wplynèlo jednak ja to podpięlam pod te ograniczenia,choc wykluczyc go calkiem nie chce

vertigo, sy__la lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ładna ta twoja córcia,nawet powiedzislabym ze podobna do ciebie.Szkoda ze zycie tak niesprawiedliwe,dzieci powinny sie wszystkie zdrowe rodzic choc wiele chorych dzieci jest bardziej rozwiniętych intelektualnie niz nie jedno zdrowe.
    Idem spac,padam na pysk.
    Vertigo ktos ci na odcisk nadepnąl?Cos nie w sosie ostatnio..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na etapie zaklinania termometra. I wmawiam sobie, żeby nie robić sobie nadziei, a z drugiej to przecież nadzieja nas napędza. Nagimnastykowałam się, zeby bzykanko było w odpowiednim czasie. Bedzie mi cholernie przykro, jesli znów gówno to dało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane❤❤❤ja nie spie bo Gabrys obudzony ale licze ze jeszcze zasnir ☺ pamietam o Was calym sercem ❤❤❤ a nadrobic Was to ufff ciezka sprawa hyhy ale dobrze piszcie piszcie ☺ ja co do szczepien to nie odniose sie za bardzo bo to trudna sprawa i lepiej nie dyskutowac!☺ chce tylko napisac odnosnie glutenu co juz tu wiele razy pisalam prosze uwazajcie z odstawianiem jak juz chcecie to zrobic. Gluten jezeli czlowiek jest zdrowy tez jest wazny a po odstawieniu i potem nanowo zaczeciu spozywania go moga wyjsc problemy zdrowotne. Ja choruje na celiakie i nie zycze tego nikomu a niestety stala sie moda na bezgluten. Co do bezowulacyjnych cykli to ja niby taki mialam teraz jak zaszlam w ciaze a chodzilam na monitoring mysle ze poprostu byla ona bardzo wczesnie bo albo w 6 a najpozniej w 8 dniu cyklu. Co do CC to Blondyna jezelu mialas ja tam gdzie kiedys pisalas to moja kuzynka tam tez miala rok temu i robili jej w usmiech a tez nie miala planowanej. Ja mialam robiona w Poznaniu i tez mam w usmiech Znioslam ja srednio ale uprzedzano mnie ze wzgledu na znieczulenie a ja mam powazme problemy z kregoslupem i bolalamnie kilka tyg.glowa. a ciecie rowniez boli nawet troche jeszcze teraz alemusialam a raczej chcialam chodzic bo synek lezal na innym oddziale a jak jawyszlam ze szpitala to trzeba bylo dojezdzac do Niego wiec o sobie za bardzo nie bylo czasu myslec. Powiem tylko tyle ze zawsze chcialam rodzic SN no ale niestety z moimi chorobami nie dalabym rady. Mysle ze co do rodzaju porodu to co kobieta to inna opinia. A co do progesteronu to ja mam z tym problem i odkryty dzieki wladnie badaniom ale nie jeden raz w cyklu po owulacji a 3 razy wraz z estradiolem no i przez 3 cykle. Niestety koszt tego jest ale dzieki temu mialam ustawione leki.( a badany mialam w 7dpo w 9 dpo oraz w 11dpo) Kochane ciesze sie z kazdej nowej ciaxy, czekam na nowe ☺wierze ze beda i to w niedlugim czasie. Wspieram kazda mamusie kazda oczekujaca kazda walczaca i badajaca sie kobietke ❤❤❤ a u nas w tym tyg.wizyta u kardiologa i mam woelka nadzieje ze tetnice plucne poszerzyly sie u synka i nie bedxie potrzebny zabieg. My nadal walczymy z kolkami i ulewaniem i raz jest lepiej a raz gorzej ale trzrba to przejsc. Oo synek zasnal ☺ przepraszam za bledy pisze z komorki. Zycze dobrej niedzieli ☺☺☺

Elaria, gama, M@linka, sy__la, Evita lubią tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Aliska ładna ta twoja córcia,nawet powiedzislabym ze podobna do ciebie.Szkoda ze zycie tak niesprawiedliwe,dzieci powinny sie wszystkie zdrowe rodzic choc wiele chorych dzieci jest bardziej rozwiniętych intelektualnie niz nie jedno zdrowe.
    Idem spac,padam na pysk.
    Vertigo ktos ci na odcisk nadepnąl?Cos nie w sosie ostatnio..

Mi? Coś Ty, bardzo w sosie jestem :) dyskusji o szczepieniach nie lubię, bo zawsze z tego wychodzi gnój ;)
    Dzień dobry :) mam w chusteczkę prasowania.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

W obecnej chwili nie mam szans Was nadrobić, ależ dyskusja się rozwinęła wczoraj ;)

Byliśmy na tym grillu no i tak, nie było tego kuzyna z żoną, bo on na po południe do pracy. Ale za to była jego siostra, mają już córeczkę 1,5 roku no i musieli ogłosić jakże radosną nowinę, że jest w ciąży, ale dopiero sam początek 6 tygodnia, była na usg i widzieli pęcherzyk.

Co prawda wiedziałam już od dawna, że mają się starać jak dostanie umowę na stałe, no, ale cóż, nie powiem, pojawiło się małe "ukłucie zazdrości" ;)

Wiecie, może nie chodzi o sam fakt, że słyszę o kolejnych ciążach, tylko w takich chwilach mam ochotę cisnąć wszystko, zdać się na los i jeśli wyszedłby test to lecieć do lekarza po leki...

Dobra, koniec pierdzielenia, ogarniamy się i jedziemy nad jezioro ;)

Miłego dnia :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ