X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hej dziewczynki :)

W obecnej chwili nie mam szans Was nadrobić, ależ dyskusja się rozwinęła wczoraj ;)

Byliśmy na tym grillu no i tak, nie było tego kuzyna z żoną, bo on na po południe do pracy. Ale za to była jego siostra, mają już córeczkę 1,5 roku no i musieli ogłosić jakże radosną nowinę, że jest w ciąży, ale dopiero sam początek 6 tygodnia, była na usg i widzieli pęcherzyk.

Co prawda wiedziałam już od dawna, że mają się starać jak dostanie umowę na stałe, no, ale cóż, nie powiem, pojawiło się małe "ukłucie zazdrości" ;)

Wiecie, może nie chodzi o sam fakt, że słyszę o kolejnych ciążach, tylko w takich chwilach mam ochotę cisnąć wszystko, zdać się na los i jeśli wyszedłby test to lecieć do lekarza po leki...

Dobra, koniec pierdzielenia, ogarniamy się i jedziemy nad jezioro ;)

Miłego dnia :)

To jest niedobrze dla mózgu jak macica i serce idą w innym kierunku jak on. Decyzja zależy od tego gdzie masz centrum dowodzenia.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was niedzielnie :)
    Elaria nawiązując do Twojej odpowiedzi, pisałam wcześniej Laila że to wszystko dla sprawdzenia i obserwacji jak się regeneruje i własnie nie byłam pewna czy ten test owu może coś znaczyć czy po prostu po poronieniu jeszcze jest afera w horomonach...
    i dokładnie tak jak mówisz sprawdzimy czy w końcu test będzie pozytyny i owu będzie czy nie... dziś mi temp skoczyła lekko do góry.. więc cały czas obserwacje i jeszcze raz obserwacje... bardzo długo prowadzę wykres i robię testy owulacyjne więc czas do tego wrócić :)

Jeśli chodzi o dietę bezglutenową... to naczytałam się że tarczyca nie lubi glutenu.. i hashimotki powinny nie jest nabiału i glutenu... i to tez obniża przeciwciała .. no i po 9 miesiącach starań przeszłam na tą dietę.. i udało mi się zajść w ciążę... oczywiście endokryolog kazał mi z powrotem jesć gluten w ciąży.. i tak też było... czy ta dieta pomogła zajśc w ciążę? i obniżyła przciwciała? nie wiem... wiem jednak że na pewno lepiej się czułam bo nie miałam właśnie wzdętego brzucha i stanowczo lepiej się wypróżniałam choć nie mam tym problemów...

a szczepionki heheh.. nie lubię kiedy moje dzieci są szczepione... ale szczepie...
    i jeszcze jedna zagwozdka.. mój starszy syn ma alergie ną formaldehydy i galusany... a szczepiony zawsze był.... a za każdym razem mówiłam że ma alergię na formaldehyhdy...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - w życiu powinniśmy kierować się sercem ? :P

Nie no tego serio, mam nadzieję, że nie jestem w ciąży i zaczynam brać tabsy z najbliższą @, tak będzie lepiej dla mojej psychiki chyba ;)

inessa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    A ja jestem na etapie zaklinania termometra. I wmawiam sobie, żeby nie robić sobie nadziei, a z drugiej to przecież nadzieja nas napędza. Nagimnastykowałam się, zeby bzykanko było w odpowiednim czasie. Bedzie mi cholernie przykro, jesli znów gówno to dało.
    Gówno nie gówno waźne by efekt był :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Vertigo - w życiu powinniśmy kierować się sercem ? :P

Nie no tego serio, mam nadzieję, że nie jestem w ciąży i zaczynam brać tabsy z najbliższą @, tak będzie lepiej dla mojej psychiki chyba ;)
    to czekanie... te pytania.... i właśnie decyzje czym się kierować sercem czy rozumem chyba przytłaczają najbardziej...
    czas... ten czas oczekiwania... wrrr

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska pozdrawiamy oczywiscie i sciskamy,dobre wiesci ze u Gabrysia jest juz dobrze,buziaki od ciotek-klotek <3 pokaz nam tego chłopa jak rosnie,fote prosze

inessa, sy__la lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Mi? Coś Ty, bardzo w sosie jestem :) dyskusji o szczepieniach nie lubię, bo zawsze z tego wychodzi gnój ;)
    Dzień dobry :) mam w chusteczkę prasowania.
    To dobrze ze humor dopisuje,a z prasowaniem daj se luz,jesli u ciebie tak ladna pogoda jak u mnie to warto gdzies wybyc :-) prasowanie dobre gdy za oknem deszcz

http://static.pokazywarka.pl/i/6884407/851924/fb-img-1465722659107.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 08:32

Magdzia88, Kadabra lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nie w sosie bmam dość chorowania :(
    szczepie i psa i dziecko :D

Gaduaaa ja z tych samych względów robiłam od 15 dc testy owu. Chciałam zobaczyć czy wszystko wraca do normy. Teraz 13 września mam kontrolne usg.

Wczoraj wyjelam jesienne buty i połowa za mała :/ pół rozmiaru mi gira po ciąży urosla ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja jestem nie w sosie bmam dość chorowania :(
    szczepie i psa i dziecko :D

Gaduaaa ja z tych samych względów robiłam od 15 dc testy owu. Chciałam zobaczyć czy wszystko wraca do normy. Teraz 13 września mam kontrolne usg.

Wczoraj wyjelam jesienne buty i połowa za mała :/ pół rozmiaru mi gira po ciąży urosla ;)
    a jak Twój @ ? jest? nie ma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a jak Twój @ ? jest? nie ma?
    Jest. Jest bardziej skapa niż zwykle ale jest. Tylko co z tego jak jutro idę po antybiotyk :/ a owu mam kolo 11 dc. Dziś 3dc antybiotyk pewnie na tydzień dostane i po zawodach :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Jest. Jest bardziej skapa niż zwykle ale jest. Tylko co z tego jak jutro idę po antybiotyk :/ a owu mam kolo 11 dc. Dziś 3dc antybiotyk pewnie na tydzień dostane i po zawodach :(
    antybiotyk wcale nie skręśla ze starań... głowa do góry.. :)

laila_25 lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:

No co Ty. Poczujesz się lepiej i staniesz do zawodów na drugi dzień. Uszy do góry.

Ja też szczepię dzieci na wszystko z wyjątkiem rota, a pies mi zdechł.

laila_25 lubi tę wiadomość

• gama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!
    vertigo a nie wiesz czy kiedyś też szczepili od pierwszej doby życia?
    tak pytam z ciekawości, bo nie umiem sie dowiedziec

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś przyszła @. Także nowa szansa :) od jutra estrofem i obym moga podejść do Crio.

inessa lubi tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pada deszcz buuu
    Jagna wklejam juz zdjecie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c513dfc398.jpg

Alisa, sy__la, vertigo, M@linka, laila_25, Kadabra, Elaria, kiti, maggda, gama, Elmo13, madziara0080, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Jacqueline, Evita, sylvuś, Nadzieja1988!, Ikarzyca lubią tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ :) Karo ciesze sie z Twojej nowej szansy :)

Karo85 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    witajcie!
    vertigo a nie wiesz czy kiedyś też szczepili od pierwszej doby życia?
    tak pytam z ciekawości, bo nie umiem sie dowiedziec

Gruźlicę szczepi się u nas szybko ze względu na bardzo duży odsetek zachorowań w krajach środkowej Europy. Chyba od dawna, bo mama mi mówi, że też byłam w szpitalu szczepiona. Wzw jest młodym szczepieniem, od 1992r. Niezwykle skutecznym. Uważam, że jeśli matka ma obawy jakieś to akurat to szczepienie można odroczyc nawet do 3-4 roku życia czy dalej ze względu na sposób transmisji zakażenia.

Co do reszty - zgadzam się z naszym kalendarzem szczepień. Uważam, że dla zdrowych dzieci nie jest przeładowany. U dzieci obciążonych wymaga indywidualizacji. Nie uważam, że szczepienia zawsze są bezpieczne. To jest lek i jak każdy może dac działania niepożądane. Należy być rozsądnym. Myślę też jednak, że dla dobra ogólnego jest to jeden z najlepszych wynalazków medycyny. Ja nie zmuszam i nie naciskam na szczepienia dzieci, staram się indywidualizowac kalendarze jeśli rodzice sobie tego życzą, staram się rozmawiać, zwykle udaje mi się przekonać i uspokoić tych niezdecydowanych - jeśli jest zaufanie, to nie ma problemu. Jeśli jest duży opór materii, zgłaszam do sanepidu. Brak obopolnego zaufania wyklucza dobrą współpracę i dobre wyniki leczenia. Jeśli nadal nic to nie daje, proszę o zmianę specjalisty. Zwykle zmieniają na jakiegoś prywatnego i "oswieconego" domowego pediatrę. Dla mnie to lepiej. Uważam, że możemy mieć z rodzicami różne poglądy ale musimy się zgadzać co do pryncypiow. Dla mnie pierwotna profilaktyka dziecka jest pryncypium pracy. Jeśli rodzic działa ewidentnie na szkodę dziecka, nie mogę z takim rodzicem pracować. Ja się opiekuję dzieckiem od okresu noworodkowego i rodzić musi mi ufać. Inaczej zawsze będzie podwazal zalecenia, zawsze będzie się wyklocal, a na koniec zawsze będzie straszył prokuratorem i sądem. Na szczęście nie tylko pacjent ma prawo wybrać lekarza. W drugą stronę też to działa.

Ot - taki mój punkt widzenia :) powikłań szczepień trochę widziałam. Powikłań nieszczepienia widziałam więcej i były poważniejsze.

Nie widziałam natomiast tych pieniędzy co to je rzekomo dostajemy za naklanianie do szczepień ;) gdzie one są? Można gdzieś odebrać? ;)

A z tymi firmami... No cóż. Czasem czeka się miesiącami na wznowienie linii produkcyjnej szczepionki. Od kilku miesięcy próbuje podać dzieciom drugą dawkę bexsero i wciąż mam problem z uzyskaniem leku. Podobno już wrócił na rynek.

inessa, laila_25, Evita lubią tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso ale Slicznosci** :) Gabryś masz cudne oczka ,nosek,usta ..itd :)

inessa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska fajnie, że znalazłaś chwilę w natłoku prac domowych i opieki nad Gabrysiem. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku - ten Twój kochany Synek prześliczny - a jaki już duży ;) trzymam mocno kciuki za pozytywną wizytę u kardiologa <3
    Zaglądaj czasem i pisz co nowego u Was słychać <3 <3

inessa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za cieple słowa :D

Bardzo sie ciesze,ze jest tutaj tyle nowych ciaż :D :D :D
    jest tez wiele nowych kobietek,które stracily Swoje Maluszki ale z calego serca wierze,ze w odpowiednim czasie beda znowu w ciazy !!!!!

U nas w domu wiele sie dzieje ale staram sie czytac choc co sie u Was dzieje nawet gdy nic nie pisze. Na forum jestem jeszcze ze wzgledu na osoby którym towarzysze i mam wielka nadzieje,ze uda im sie zajsc w upragniona ciąże i dotrwac szczesliwie do rozwiazania a jest tych kobietek dosc sporo !!!
    My raczej juz pozwolenie nie dostaniemy na drugie dziecko choc w sercu gdzies tam gleboko jest marzenie no ale jak to sie mówi:pozyjemy zobaczymy. Zreszta wiek nas goni a po CC trzeba troche odczekac no i moje choroby i poronienia troche przerazaja i mnie i lekarzy!
    Mamy wielki CUD Gabrysia :D zycze kazdej z Was takiego Cudu :D

Abby ja na poczatku cyklu z Gabrysiem brałam antybiotyk i mysle,ze moze moja wzmozona immunologia została troche uspiona i moze czesciowo dzieki temu tez udało sie :D
    choc wiadomo,ze nie kazdy antybiotyk mozna brac podczas staran.
    Dobra koncze bo ja jak zwykle rozpisuje sie hyhy przepraszam !!!!

Niebieskaa, sy__la, Kadabra, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ