Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Hej dziewczynki
W obecnej chwili nie mam szans Was nadrobić, ależ dyskusja się rozwinęła wczoraj
Byliśmy na tym grillu no i tak, nie było tego kuzyna z żoną, bo on na po południe do pracy. Ale za to była jego siostra, mają już córeczkę 1,5 roku no i musieli ogłosić jakże radosną nowinę, że jest w ciąży, ale dopiero sam początek 6 tygodnia, była na usg i widzieli pęcherzyk.
Co prawda wiedziałam już od dawna, że mają się starać jak dostanie umowę na stałe, no, ale cóż, nie powiem, pojawiło się małe "ukłucie zazdrości"
Wiecie, może nie chodzi o sam fakt, że słyszę o kolejnych ciążach, tylko w takich chwilach mam ochotę cisnąć wszystko, zdać się na los i jeśli wyszedłby test to lecieć do lekarza po leki...
Dobra, koniec pierdzielenia, ogarniamy się i jedziemy nad jezioro
Miłego dnia
To jest niedobrze dla mózgu jak macica i serce idą w innym kierunku jak on. Decyzja zależy od tego gdzie masz centrum dowodzenia.
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Witam Was niedzielnie
Elaria nawiązując do Twojej odpowiedzi, pisałam wcześniej Laila że to wszystko dla sprawdzenia i obserwacji jak się regeneruje i własnie nie byłam pewna czy ten test owu może coś znaczyć czy po prostu po poronieniu jeszcze jest afera w horomonach...
i dokładnie tak jak mówisz sprawdzimy czy w końcu test będzie pozytyny i owu będzie czy nie... dziś mi temp skoczyła lekko do góry.. więc cały czas obserwacje i jeszcze raz obserwacje... bardzo długo prowadzę wykres i robię testy owulacyjne więc czas do tego wrócić
Jeśli chodzi o dietę bezglutenową... to naczytałam się że tarczyca nie lubi glutenu.. i hashimotki powinny nie jest nabiału i glutenu... i to tez obniża przeciwciała .. no i po 9 miesiącach starań przeszłam na tą dietę.. i udało mi się zajść w ciążę... oczywiście endokryolog kazał mi z powrotem jesć gluten w ciąży.. i tak też było... czy ta dieta pomogła zajśc w ciążę? i obniżyła przciwciała? nie wiem... wiem jednak że na pewno lepiej się czułam bo nie miałam właśnie wzdętego brzucha i stanowczo lepiej się wypróżniałam choć nie mam tym problemów...
a szczepionki heheh.. nie lubię kiedy moje dzieci są szczepione... ale szczepie...
i jeszcze jedna zagwozdka.. mój starszy syn ma alergie ną formaldehydy i galusany... a szczepiony zawsze był.... a za każdym razem mówiłam że ma alergię na formaldehyhdy...FabianCyprian
Tymuś
-
Vertigo - w życiu powinniśmy kierować się sercem ?
Nie no tego serio, mam nadzieję, że nie jestem w ciąży i zaczynam brać tabsy z najbliższą @, tak będzie lepiej dla mojej psychiki chybainessa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elaria wrote:A ja jestem na etapie zaklinania termometra. I wmawiam sobie, żeby nie robić sobie nadziei, a z drugiej to przecież nadzieja nas napędza. Nagimnastykowałam się, zeby bzykanko było w odpowiednim czasie. Bedzie mi cholernie przykro, jesli znów gówno to dało.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jacqueline wrote:Vertigo - w życiu powinniśmy kierować się sercem ?
Nie no tego serio, mam nadzieję, że nie jestem w ciąży i zaczynam brać tabsy z najbliższą @, tak będzie lepiej dla mojej psychiki chyba
czas... ten czas oczekiwania... wrrrFabianCyprian
Tymuś
-
vertigo wrote:Mi? Coś Ty, bardzo w sosie jestem
dyskusji o szczepieniach nie lubię, bo zawsze z tego wychodzi gnój
Dzień dobrymam w chusteczkę prasowania.
prasowanie dobre gdy za oknem deszcz
http://static.pokazywarka.pl/i/6884407/851924/fb-img-1465722659107.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 08:32
Magdzia88, Kadabra lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJa jestem nie w sosie bmam dość chorowania
szczepie i psa i dziecko
Gaduaaa ja z tych samych względów robiłam od 15 dc testy owu. Chciałam zobaczyć czy wszystko wraca do normy. Teraz 13 września mam kontrolne usg.
Wczoraj wyjelam jesienne buty i połowa za małapół rozmiaru mi gira po ciąży urosla
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
_Abby_ wrote:Ja jestem nie w sosie bmam dość chorowania
szczepie i psa i dziecko
Gaduaaa ja z tych samych względów robiłam od 15 dc testy owu. Chciałam zobaczyć czy wszystko wraca do normy. Teraz 13 września mam kontrolne usg.
Wczoraj wyjelam jesienne buty i połowa za małapół rozmiaru mi gira po ciąży urosla
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
_Abby_ wrote:Jest. Jest bardziej skapa niż zwykle ale jest. Tylko co z tego jak jutro idę po antybiotyk
a owu mam kolo 11 dc. Dziś 3dc antybiotyk pewnie na tydzień dostane i po zawodach
laila_25 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
_Abby_ wrote:Jest. Jest bardziej skapa niż zwykle ale jest. Tylko co z tego jak jutro idę po antybiotyk
a owu mam kolo 11 dc. Dziś 3dc antybiotyk pewnie na tydzień dostane i po zawodach
No co Ty. Poczujesz się lepiej i staniesz do zawodów na drugi dzień. Uszy do góry.
Ja też szczepię dzieci na wszystko z wyjątkiem rota, a pies mi zdechł.laila_25 lubi tę wiadomość
Witam się i ja. Dziś przyszła @. Także nowa szansa
od jutra estrofem i obym moga podejść do Crio.
inessa lubi tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
nick nieaktualnyA u nas pada deszcz buuu
Jagna wklejam juz zdjecie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c513dfc398.jpgAlisa, sy__la, vertigo, M@linka, laila_25, Kadabra, Elaria, kiti, maggda, gama, Elmo13, madziara0080, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Jacqueline, Evita, sylvuś, Nadzieja1988!, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
gama wrote:witajcie!
vertigo a nie wiesz czy kiedyś też szczepili od pierwszej doby życia?
tak pytam z ciekawości, bo nie umiem sie dowiedziec
Gruźlicę szczepi się u nas szybko ze względu na bardzo duży odsetek zachorowań w krajach środkowej Europy. Chyba od dawna, bo mama mi mówi, że też byłam w szpitalu szczepiona. Wzw jest młodym szczepieniem, od 1992r. Niezwykle skutecznym. Uważam, że jeśli matka ma obawy jakieś to akurat to szczepienie można odroczyc nawet do 3-4 roku życia czy dalej ze względu na sposób transmisji zakażenia.
Co do reszty - zgadzam się z naszym kalendarzem szczepień. Uważam, że dla zdrowych dzieci nie jest przeładowany. U dzieci obciążonych wymaga indywidualizacji. Nie uważam, że szczepienia zawsze są bezpieczne. To jest lek i jak każdy może dac działania niepożądane. Należy być rozsądnym. Myślę też jednak, że dla dobra ogólnego jest to jeden z najlepszych wynalazków medycyny. Ja nie zmuszam i nie naciskam na szczepienia dzieci, staram się indywidualizowac kalendarze jeśli rodzice sobie tego życzą, staram się rozmawiać, zwykle udaje mi się przekonać i uspokoić tych niezdecydowanych - jeśli jest zaufanie, to nie ma problemu. Jeśli jest duży opór materii, zgłaszam do sanepidu. Brak obopolnego zaufania wyklucza dobrą współpracę i dobre wyniki leczenia. Jeśli nadal nic to nie daje, proszę o zmianę specjalisty. Zwykle zmieniają na jakiegoś prywatnego i "oswieconego" domowego pediatrę. Dla mnie to lepiej. Uważam, że możemy mieć z rodzicami różne poglądy ale musimy się zgadzać co do pryncypiow. Dla mnie pierwotna profilaktyka dziecka jest pryncypium pracy. Jeśli rodzic działa ewidentnie na szkodę dziecka, nie mogę z takim rodzicem pracować. Ja się opiekuję dzieckiem od okresu noworodkowego i rodzić musi mi ufać. Inaczej zawsze będzie podwazal zalecenia, zawsze będzie się wyklocal, a na koniec zawsze będzie straszył prokuratorem i sądem. Na szczęście nie tylko pacjent ma prawo wybrać lekarza. W drugą stronę też to działa.
Ot - taki mój punkt widzeniapowikłań szczepień trochę widziałam. Powikłań nieszczepienia widziałam więcej i były poważniejsze.
Nie widziałam natomiast tych pieniędzy co to je rzekomo dostajemy za naklanianie do szczepieńgdzie one są? Można gdzieś odebrać?
A z tymi firmami... No cóż. Czasem czeka się miesiącami na wznowienie linii produkcyjnej szczepionki. Od kilku miesięcy próbuje podać dzieciom drugą dawkę bexsero i wciąż mam problem z uzyskaniem leku. Podobno już wrócił na rynek.inessa, laila_25, Evita lubią tę wiadomość
Inesska fajnie, że znalazłaś chwilę w natłoku prac domowych i opieki nad Gabrysiem. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku - ten Twój kochany Synek prześliczny - a jaki już duży
trzymam mocno kciuki za pozytywną wizytę u kardiologa
Zaglądaj czasem i pisz co nowego u Was słychaćinessa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyKochane dziekuje za cieple słowa
Bardzo sie ciesze,ze jest tutaj tyle nowych ciaż
jest tez wiele nowych kobietek,które stracily Swoje Maluszki ale z calego serca wierze,ze w odpowiednim czasie beda znowu w ciazy !!!!!
U nas w domu wiele sie dzieje ale staram sie czytac choc co sie u Was dzieje nawet gdy nic nie pisze. Na forum jestem jeszcze ze wzgledu na osoby którym towarzysze i mam wielka nadzieje,ze uda im sie zajsc w upragniona ciąże i dotrwac szczesliwie do rozwiazania a jest tych kobietek dosc sporo !!!
My raczej juz pozwolenie nie dostaniemy na drugie dziecko choc w sercu gdzies tam gleboko jest marzenie no ale jak to sie mówi:pozyjemy zobaczymy. Zreszta wiek nas goni a po CC trzeba troche odczekac no i moje choroby i poronienia troche przerazaja i mnie i lekarzy!
Mamy wielki CUD Gabrysiazycze kazdej z Was takiego Cudu
Abby ja na poczatku cyklu z Gabrysiem brałam antybiotyk i mysle,ze moze moja wzmozona immunologia została troche uspiona i moze czesciowo dzieki temu tez udało sie
choc wiadomo,ze nie kazdy antybiotyk mozna brac podczas staran.
Dobra koncze bo ja jak zwykle rozpisuje sie hyhy przepraszam !!!!Niebieskaa, sy__la, Kadabra, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość