X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hej dziewczynki :)

W obecnej chwili nie mam szans Was nadrobić, ależ dyskusja się rozwinęła wczoraj ;)

Byliśmy na tym grillu no i tak, nie było tego kuzyna z żoną, bo on na po południe do pracy. Ale za to była jego siostra, mają już córeczkę 1,5 roku no i musieli ogłosić jakże radosną nowinę, że jest w ciąży, ale dopiero sam początek 6 tygodnia, była na usg i widzieli pęcherzyk.

Co prawda wiedziałam już od dawna, że mają się starać jak dostanie umowę na stałe, no, ale cóż, nie powiem, pojawiło się małe "ukłucie zazdrości" ;)

Wiecie, może nie chodzi o sam fakt, że słyszę o kolejnych ciążach, tylko w takich chwilach mam ochotę cisnąć wszystko, zdać się na los i jeśli wyszedłby test to lecieć do lekarza po leki...

Dobra, koniec pierdzielenia, ogarniamy się i jedziemy nad jezioro ;)

Miłego dnia :)

To jest niedobrze dla mózgu jak macica i serce idą w innym kierunku jak on. Decyzja zależy od tego gdzie masz centrum dowodzenia.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was niedzielnie :)
    Elaria nawiązując do Twojej odpowiedzi, pisałam wcześniej Laila że to wszystko dla sprawdzenia i obserwacji jak się regeneruje i własnie nie byłam pewna czy ten test owu może coś znaczyć czy po prostu po poronieniu jeszcze jest afera w horomonach...
    i dokładnie tak jak mówisz sprawdzimy czy w końcu test będzie pozytyny i owu będzie czy nie... dziś mi temp skoczyła lekko do góry.. więc cały czas obserwacje i jeszcze raz obserwacje... bardzo długo prowadzę wykres i robię testy owulacyjne więc czas do tego wrócić :)

Jeśli chodzi o dietę bezglutenową... to naczytałam się że tarczyca nie lubi glutenu.. i hashimotki powinny nie jest nabiału i glutenu... i to tez obniża przeciwciała .. no i po 9 miesiącach starań przeszłam na tą dietę.. i udało mi się zajść w ciążę... oczywiście endokryolog kazał mi z powrotem jesć gluten w ciąży.. i tak też było... czy ta dieta pomogła zajśc w ciążę? i obniżyła przciwciała? nie wiem... wiem jednak że na pewno lepiej się czułam bo nie miałam właśnie wzdętego brzucha i stanowczo lepiej się wypróżniałam choć nie mam tym problemów...

a szczepionki heheh.. nie lubię kiedy moje dzieci są szczepione... ale szczepie...
    i jeszcze jedna zagwozdka.. mój starszy syn ma alergie ną formaldehydy i galusany... a szczepiony zawsze był.... a za każdym razem mówiłam że ma alergię na formaldehyhdy...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - w życiu powinniśmy kierować się sercem ? :P

Nie no tego serio, mam nadzieję, że nie jestem w ciąży i zaczynam brać tabsy z najbliższą @, tak będzie lepiej dla mojej psychiki chyba ;)

inessa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    A ja jestem na etapie zaklinania termometra. I wmawiam sobie, żeby nie robić sobie nadziei, a z drugiej to przecież nadzieja nas napędza. Nagimnastykowałam się, zeby bzykanko było w odpowiednim czasie. Bedzie mi cholernie przykro, jesli znów gówno to dało.
    Gówno nie gówno waźne by efekt był :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Vertigo - w życiu powinniśmy kierować się sercem ? :P

Nie no tego serio, mam nadzieję, że nie jestem w ciąży i zaczynam brać tabsy z najbliższą @, tak będzie lepiej dla mojej psychiki chyba ;)
    to czekanie... te pytania.... i właśnie decyzje czym się kierować sercem czy rozumem chyba przytłaczają najbardziej...
    czas... ten czas oczekiwania... wrrr

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska pozdrawiamy oczywiscie i sciskamy,dobre wiesci ze u Gabrysia jest juz dobrze,buziaki od ciotek-klotek <3 pokaz nam tego chłopa jak rosnie,fote prosze

inessa, sy__la lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Mi? Coś Ty, bardzo w sosie jestem :) dyskusji o szczepieniach nie lubię, bo zawsze z tego wychodzi gnój ;)
    Dzień dobry :) mam w chusteczkę prasowania.
    To dobrze ze humor dopisuje,a z prasowaniem daj se luz,jesli u ciebie tak ladna pogoda jak u mnie to warto gdzies wybyc :-) prasowanie dobre gdy za oknem deszcz

http://static.pokazywarka.pl/i/6884407/851924/fb-img-1465722659107.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 08:32

Magdzia88, Kadabra lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nie w sosie bmam dość chorowania :(
    szczepie i psa i dziecko :D

Gaduaaa ja z tych samych względów robiłam od 15 dc testy owu. Chciałam zobaczyć czy wszystko wraca do normy. Teraz 13 września mam kontrolne usg.

Wczoraj wyjelam jesienne buty i połowa za mała :/ pół rozmiaru mi gira po ciąży urosla ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja jestem nie w sosie bmam dość chorowania :(
    szczepie i psa i dziecko :D

Gaduaaa ja z tych samych względów robiłam od 15 dc testy owu. Chciałam zobaczyć czy wszystko wraca do normy. Teraz 13 września mam kontrolne usg.

Wczoraj wyjelam jesienne buty i połowa za mała :/ pół rozmiaru mi gira po ciąży urosla ;)
    a jak Twój @ ? jest? nie ma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a jak Twój @ ? jest? nie ma?
    Jest. Jest bardziej skapa niż zwykle ale jest. Tylko co z tego jak jutro idę po antybiotyk :/ a owu mam kolo 11 dc. Dziś 3dc antybiotyk pewnie na tydzień dostane i po zawodach :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Jest. Jest bardziej skapa niż zwykle ale jest. Tylko co z tego jak jutro idę po antybiotyk :/ a owu mam kolo 11 dc. Dziś 3dc antybiotyk pewnie na tydzień dostane i po zawodach :(
    antybiotyk wcale nie skręśla ze starań... głowa do góry.. :)

laila_25 lubi tę wiadomość

• vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:

No co Ty. Poczujesz się lepiej i staniesz do zawodów na drugi dzień. Uszy do góry.

Ja też szczepię dzieci na wszystko z wyjątkiem rota, a pies mi zdechł.

laila_25 lubi tę wiadomość

• gama Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!
    vertigo a nie wiesz czy kiedyś też szczepili od pierwszej doby życia?
    tak pytam z ciekawości, bo nie umiem sie dowiedziec

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś przyszła @. Także nowa szansa :) od jutra estrofem i obym moga podejść do Crio.

inessa lubi tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pada deszcz buuu
    Jagna wklejam juz zdjecie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c513dfc398.jpg

Alisa, sy__la, vertigo, M@linka, laila_25, Kadabra, Elaria, kiti, maggda, gama, Elmo13, madziara0080, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Jacqueline, Evita, sylvuś, Nadzieja1988!, Ikarzyca lubią tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ :) Karo ciesze sie z Twojej nowej szansy :)

Karo85 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    witajcie!
    vertigo a nie wiesz czy kiedyś też szczepili od pierwszej doby życia?
    tak pytam z ciekawości, bo nie umiem sie dowiedziec

Gruźlicę szczepi się u nas szybko ze względu na bardzo duży odsetek zachorowań w krajach środkowej Europy. Chyba od dawna, bo mama mi mówi, że też byłam w szpitalu szczepiona. Wzw jest młodym szczepieniem, od 1992r. Niezwykle skutecznym. Uważam, że jeśli matka ma obawy jakieś to akurat to szczepienie można odroczyc nawet do 3-4 roku życia czy dalej ze względu na sposób transmisji zakażenia.

Co do reszty - zgadzam się z naszym kalendarzem szczepień. Uważam, że dla zdrowych dzieci nie jest przeładowany. U dzieci obciążonych wymaga indywidualizacji. Nie uważam, że szczepienia zawsze są bezpieczne. To jest lek i jak każdy może dac działania niepożądane. Należy być rozsądnym. Myślę też jednak, że dla dobra ogólnego jest to jeden z najlepszych wynalazków medycyny. Ja nie zmuszam i nie naciskam na szczepienia dzieci, staram się indywidualizowac kalendarze jeśli rodzice sobie tego życzą, staram się rozmawiać, zwykle udaje mi się przekonać i uspokoić tych niezdecydowanych - jeśli jest zaufanie, to nie ma problemu. Jeśli jest duży opór materii, zgłaszam do sanepidu. Brak obopolnego zaufania wyklucza dobrą współpracę i dobre wyniki leczenia. Jeśli nadal nic to nie daje, proszę o zmianę specjalisty. Zwykle zmieniają na jakiegoś prywatnego i "oswieconego" domowego pediatrę. Dla mnie to lepiej. Uważam, że możemy mieć z rodzicami różne poglądy ale musimy się zgadzać co do pryncypiow. Dla mnie pierwotna profilaktyka dziecka jest pryncypium pracy. Jeśli rodzic działa ewidentnie na szkodę dziecka, nie mogę z takim rodzicem pracować. Ja się opiekuję dzieckiem od okresu noworodkowego i rodzić musi mi ufać. Inaczej zawsze będzie podwazal zalecenia, zawsze będzie się wyklocal, a na koniec zawsze będzie straszył prokuratorem i sądem. Na szczęście nie tylko pacjent ma prawo wybrać lekarza. W drugą stronę też to działa.

Ot - taki mój punkt widzenia :) powikłań szczepień trochę widziałam. Powikłań nieszczepienia widziałam więcej i były poważniejsze.

Nie widziałam natomiast tych pieniędzy co to je rzekomo dostajemy za naklanianie do szczepień ;) gdzie one są? Można gdzieś odebrać? ;)

A z tymi firmami... No cóż. Czasem czeka się miesiącami na wznowienie linii produkcyjnej szczepionki. Od kilku miesięcy próbuje podać dzieciom drugą dawkę bexsero i wciąż mam problem z uzyskaniem leku. Podobno już wrócił na rynek.

inessa, laila_25, Evita lubią tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso ale Slicznosci** :) Gabryś masz cudne oczka ,nosek,usta ..itd :)

inessa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska fajnie, że znalazłaś chwilę w natłoku prac domowych i opieki nad Gabrysiem. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku - ten Twój kochany Synek prześliczny - a jaki już duży ;) trzymam mocno kciuki za pozytywną wizytę u kardiologa <3
    Zaglądaj czasem i pisz co nowego u Was słychać <3 <3

inessa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za cieple słowa :D

Bardzo sie ciesze,ze jest tutaj tyle nowych ciaż :D :D :D
    jest tez wiele nowych kobietek,które stracily Swoje Maluszki ale z calego serca wierze,ze w odpowiednim czasie beda znowu w ciazy !!!!!

U nas w domu wiele sie dzieje ale staram sie czytac choc co sie u Was dzieje nawet gdy nic nie pisze. Na forum jestem jeszcze ze wzgledu na osoby którym towarzysze i mam wielka nadzieje,ze uda im sie zajsc w upragniona ciąże i dotrwac szczesliwie do rozwiazania a jest tych kobietek dosc sporo !!!
    My raczej juz pozwolenie nie dostaniemy na drugie dziecko choc w sercu gdzies tam gleboko jest marzenie no ale jak to sie mówi:pozyjemy zobaczymy. Zreszta wiek nas goni a po CC trzeba troche odczekac no i moje choroby i poronienia troche przerazaja i mnie i lekarzy!
    Mamy wielki CUD Gabrysia :D zycze kazdej z Was takiego Cudu :D

Abby ja na poczatku cyklu z Gabrysiem brałam antybiotyk i mysle,ze moze moja wzmozona immunologia została troche uspiona i moze czesciowo dzieki temu tez udało sie :D
    choc wiadomo,ze nie kazdy antybiotyk mozna brac podczas staran.
    Dobra koncze bo ja jak zwykle rozpisuje sie hyhy przepraszam !!!!

Niebieskaa, sy__la, Kadabra, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ