Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie zespół ashermana
Odpowiedz

zespół ashermana

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie czy któreś z Was po kolejnym poronieniu stwierdzono zespół ashermana tzw.zrosty wewnątrzmaciczne - po zrobieniu histeroskopii?
    Czy po usunięciu zrostów udało Was się szczęśliwie zajść i donosić ciążę? Ile czasu się starałyście po zabiegu?

• agatris Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja mam stwierdzony zespół Ashermana, po łyżeczkowaniu resztek łożyska w połogu.
    Jestem po 3 histeroskopiach operacyjnych, jednak zrosty ciągle jeszcze mam, choć nie tyle co na początku. Znam dziewczyny którym się udało zajść w ciążę po leczeniu.

• Joanna89_89 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Udało Ci się wyleczyć z zespołu Ashermana?

• Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zdiagnozowany 2 stopień Zespołu Ashermana. Nie wiem na ile udało mi się z niego wyleczyć, ale wiem jedno- jestem w upragnionej ciąży! Mam nadzieję, że moja historia Was nieco pocieszy- jestem dowodem na to, że nawet z Ashermanem można zajść w upragnioną ciążę :). Trzymam kciuki za kolejne "ashermanki", nie poddawajcie się, walczcie do końca!
    Pełną historię mojego leczenia znajdziecie: matkamimowszystko.pl/e-book/

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ