X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie zespół ashermana
Odpowiedz

zespół ashermana

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie czy któreś z Was po kolejnym poronieniu stwierdzono zespół ashermana tzw.zrosty wewnątrzmaciczne - po zrobieniu histeroskopii?
    Czy po usunięciu zrostów udało Was się szczęśliwie zajść i donosić ciążę? Ile czasu się starałyście po zabiegu?

• agatris Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja mam stwierdzony zespół Ashermana, po łyżeczkowaniu resztek łożyska w połogu.
    Jestem po 3 histeroskopiach operacyjnych, jednak zrosty ciągle jeszcze mam, choć nie tyle co na początku. Znam dziewczyny którym się udało zajść w ciążę po leczeniu.

• Joanna89_89 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Udało Ci się wyleczyć z zespołu Ashermana?

• Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zdiagnozowany 2 stopień Zespołu Ashermana. Nie wiem na ile udało mi się z niego wyleczyć, ale wiem jedno- jestem w upragnionej ciąży! Mam nadzieję, że moja historia Was nieco pocieszy- jestem dowodem na to, że nawet z Ashermanem można zajść w upragnioną ciążę :). Trzymam kciuki za kolejne "ashermanki", nie poddawajcie się, walczcie do końca!
    Pełną historię mojego leczenia znajdziecie: matkamimowszystko.pl/e-book/

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ