WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Życie po stracie.
Odpowiedz

Życie po stracie.

Oceń ten wątek:
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Masz racje "dźwigasz ten ból do śmierci" . Na zawsze w naszej pamięci zostaną nasze Aniołki 👼🤍
    Ja sie jeszcze dzieci nie doczekałam, ciagle tylko kogos w życiu tracę, dlatego tak bardzo boje się zawsze o mojego męża.

Oh bardzo mimorzykroj. Ja do tej pory mam takie ataki paniki..."a co jeśli zadzwonią z przedszkola że mojej Izi coś się stało? Albo" może to jie przeziębienie tylko sepsa?""a jak Ja też stracę "?

Powiem Wam że czasami jak mi to przejdzie przez głowę... koszmar.
    Boje się bo wiem że nie wiem zupełnie co los na mnie jeszcze szykuje....że jest tak strasznie nie przewidywalny.

Tak,moja córka też byłaby cudowną siostra. Widzę brak Róży w jej życiu. To takie przykre.

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęsknota jest najgorsza 😭 ja nawet nie mogę przytulić żadnego dziecka. Z każdym testem pojawia się ogromna nadzieja, rany lekko zaczynają się goić a potem wszystko się wali i znów ból...
    Jestem przerażona, że już nigdy nie doczekam się dziecka, a z drugiej strony nie chcę już przechodzić żadnej straty.

39tc.💔👼
    wrzesień '24 cb💔👼
    kwiecień '25 cb💔👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań ❌

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia?⏳

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Tęsknota jest najgorsza 😭 ja nawet nie mogę przytulić żadnego dziecka. Z każdym testem pojawia się ogromna nadzieja, rany lekko zaczynają się goić a potem wszystko się wali i znów ból...
    Jestem przerażona, że już nigdy nie doczekam się dziecka, a z drugiej strony nie chcę już przechodzić żadnej straty.

Niestety,nie pokonasz tego.
    Ja jestem teraz w tęczowej ciąży, I każdego dnia poprostu wstaje i staram się myśleć o tym konkretnym dniu,o tym że nie wiem co się wydarzy więc cieszę się ze stabilizacji.

Każda ciąża jest związana z ryzykiem. Każda na każdym etapie już nie mówiac o tym że urodzenie żywego dziecka też nie zawsze jest początkiem szczęścia. Czasami te dzieci też odchodzą,to mnie przeraza- ta zupełnie niewiadoma i nieprzewidywalność....
    Wiem to może brzmiec pesymistycznie ale dla mnie brzmi realnie. Poprostu.
    Tyle się slyszy: teraz to już musi być dobrze." Ale przecież ile z nas wie że to wcale nie jest prawda. Nic nie musi.
    Dlatego jestem tak bardzo pełna wdzięczności za moją mądra,kochana 5 latkę. Za mojego męża.
    Bo to życie ściera człowieka nie wiedząc kiedy. Więc w tym sensie śmierć mojego dziecko dala mi lekcje pokory i wdzięczności.
    Ale bez mrugnięcia okiem,zawsze zamiast tego,wybrałam moja Róże. Tylko że my nie miałyśmy wyboru.

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Olgu Nowa

Wysłany: 7 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Za chwilę miną dwa tygodnie odkąd dowiedziałam się, że serduszko mojego dziecka przestało bić w 9tc.
    29 kwietnia wyszłam ze szpitala po łyżeczkowaniu, gdzie odmówiłam pochówku. To była moja pierwsza ciąża.
    Dzisiaj otrzymaliśmy pierwszy wynik badań genetycznych i.. była to moja wymarzona od lat córeczka.. Pęka mi serce i nie potrafię się po tej informacji pozbierać. Czuję tak ogromny ból, nie wiem już co ze sobą zrobić.
    Wróciłam ze spotkania z psychologiem i nie potrafię przestać myśleć o tym, że zostawiłam ją w szpitalu. W trakcie przyjmowania na oddział położna powiedziała, że szpital chowa dzieciątka do wspólnego grobu, ale byłam w takim stanie, że nie zapytałam gdzie, na jakich zasadach itd. Zaczęłam dzisiaj szukać informacji, czy mogę jeszcze zmienić decyzję, ale nigdzie nie ma żadnych konkretów. Jutro chyba skontaktuje się bezpośrednio ze szpitalem, ale może któraś z Was była w podobnej sytuacji i zmieniła zdanie?

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgu wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Za chwilę miną dwa tygodnie odkąd dowiedziałam się, że serduszko mojego dziecka przestało bić w 9tc.
    29 kwietnia wyszłam ze szpitala po łyżeczkowaniu, gdzie odmówiłam pochówku. To była moja pierwsza ciąża.
    Dzisiaj otrzymaliśmy pierwszy wynik badań genetycznych i.. była to moja wymarzona od lat córeczka.. Pęka mi serce i nie potrafię się po tej informacji pozbierać. Czuję tak ogromny ból, nie wiem już co ze sobą zrobić.
    Wróciłam ze spotkania z psychologiem i nie potrafię przestać myśleć o tym, że zostawiłam ją w szpitalu. W trakcie przyjmowania na oddział położna powiedziała, że szpital chowa dzieciątka do wspólnego grobu, ale byłam w takim stanie, że nie zapytałam gdzie, na jakich zasadach itd. Zaczęłam dzisiaj szukać informacji, czy mogę jeszcze zmienić decyzję, ale nigdzie nie ma żadnych konkretów. Jutro chyba skontaktuje się bezpośrednio ze szpitalem, ale może któraś z Was była w podobnej sytuacji i zmieniła zdanie?
    Bardzo mi przykro 💔 na Facebooku jest grupa "Aniołkowe Mamy" oraz "Po poronieniu" tam na pewno dziewczyny pomogą .
    Przytulam 🤍

39tc.💔👼
    wrzesień '24 cb💔👼
    kwiecień '25 cb💔👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań ❌

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia?⏳

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgu wrote:
    Hej Dziewczyny,

Kochana, ogromnie mi przykro, ze musisz przez to przejść 🥺
    O ile się nie mylę, bo nie wiem czy to odgórny przepis czy konkretnego szpitala to do 6 tygodni można zmienić zdanie.
    Mysle, ze telefon/kontakt ze szpitalem będzie odpowiednia droga, zeby uzyskać odpowiedź.

Ja zdania nie zmieniłam akurat, ale pamiętam, ze mignęła mi taka informacja.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ