X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje 4tc - ciąża zagrożona - infekcja bakteryjna pochwy
Odpowiedz

4tc - ciąża zagrożona - infekcja bakteryjna pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Wczoraj zobaczyłam na teście 2 kreski, niestety naszą radość gasi nawracająca od czerwca infekcja bakteryjna pochwy. 3 tyg temu wyleczyłam ją a znów mam objawy. Niebezpieczne są bakterie E Coli. Szybko lactovaginal, do środka również jogurt naturalny. Byłam dziś na wizycie, nic więcej lekarz nie zalecił z obawy o młodą ciążę. Zakaz sexu, kwas mlekowy i rumianek oraz szałwia do okładów. Błagam o dodatkowe rady z domowymi sposobami walki z infekcją. Nie chcę stracić drugiej ciąży :( Pierwszą straciłam w kwietniu ubiegłego roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:33

klz9df9hvltz8vcc.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Witam. Wczoraj zobaczyłam na teście 2 kreski, niestety naszą radość gasi nawracająca od czerwca infekcja bakteryjna pochwy. 3 tyg temu wyleczyłam ją a znów mam objawy. Niebezpieczne są bakterie E Coli. Szybko lactovaginal, do środka również jogurt naturalny. Byłam dziś na wizycie, nic więcej lekarz nie zalecił z obawy o młodą ciążę. Zakaz sexu, kwas mlekowy i rumianek oraz szałwia do okładów. Błagam o dodatkowe rady z domowymi sposobami walki z infekcją. Nie chcę stracić drugiej ciąży :( Pierwszą straciłam w kwietniu ubiegłego roku.
    Infekcji nie wyleczy nic oprócz porządnych leków na receptę, nie wiem jak to się ma do początku ciąży dlatego nie chce doradzać w tej kwestii. A co do domowych sposób to: podmywaj się szarym mydłem, nos bawełniane majtki, najlepiej nie spij w majtkach tylko w koszuli nocnej, nie nos obcisłych rzeczy, najlepiej sukienki i spódniczki, Jeśli nie masz mocnych uplawow a używasz wkładek to z nich zrezygnuj bo na nich się bakterie osadzają. Jeszcze mogłabyś prac bieliznę w proszku dla małych dzieci bez żadnych płynów żeby bardziej się nie podrażnić. Ja znam z autopsji te sposoby, może istnieją inne, ale nie znam :(

PS trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 23:32

• frutka. Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobuj takiego zelu multigyn floraplus na infekcje grzybicze sie sprawdza a ciazy chyba nie powinien zagrozic bez recepty w aptece

f2w3rjjgxg214rxd.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Infekcja pochwy nie jest grozna :)
    Ja mialam juz kilka w ciazy. Idz do innego gina, popros o globulki, to nie szkodzi dziecku, byle nie lykac tabletek z lekami.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • frutka. Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodze sie ze nie jest grozna. U mnie spowodowala odejscie wod, na szczesciejuz pod koniec. To byla moja pierwsza infekcja w ciazy, bardzo szybko sie rozwinela, miala charakter grzybiczy.

f2w3rjjgxg214rxd.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frutka. wrote:
    Nie zgodze sie ze nie jest grozna. U mnie spowodowala odejscie wod, na szczesciejuz pod koniec. To byla moja pierwsza infekcja w ciazy, bardzo szybko sie rozwinela, miala charakter grzybiczy.

To chyba infekcja szyjki macicy a nie pochwy ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sytuacja opanowana, stosowałam Lactovaginal i probiotyk doustny, odstawione słodycze, piorę bieliznę w białym jeleniu. Piję sok z cytryny, jem jogurty. Miałam dziś plamienie, lekarz kazał odstawić Acard... Ehh

klz9df9hvltz8vcc.png
  • frutka. Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pochwy..a pod koniec szyjka jest juz bardzo krotka, moze wczesniej chroni lepiej..

f2w3rjjgxg214rxd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ