6+5 tydzień a brak zarodka
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela wrote:Róża, a nie możesz zrobić bety? Skocz gdzieś na betę, wynik powinien być już chyba kilkadziesiąt tysięcy, skoro ostatnio robiłaś ponad miesiąc temu.
Nie znając wyniku, nie bralabym luteiny.
Mam nadzieję, że Twoja ciąża będzie rozwijać się prawidłowo, aczkolwiek dziwne, że do tej pory zarodka nie widać.
Lekarz na pewno powiedział Ci, że te 6 tygodni 6 dni to wg usg? -
Daniela wrote:Róża,
Moim zdaniem przyrost powinien być większy. Od poprzedniego badania minął ponad miesiąc.
Ale prawdę powie Ci kolejne usg. Wtedy już wszystko będzie jasne. Trzymam kciuki, by zarodek z serduszkiem się pojawił. -
Róża 1 wrote:Dzisiaj już nie plamie a betę dzisiaj zrobiłam to 15730.00 i jak wynik może być czy źle
Powtórz betę jutro, żeby wiedzieć czy jest przyrost i jaki.
Daniela ma rację, że po miesiącu trochę mało to wychodzi, więc tu pojawia się pytanie czy zatrzymał się rozwój ciąży (niewielki przyrost lub jego brak), czy ciąża obumarła (wtedy beta będzie spadać) - mogło być tak, że rosła do pewnego momentu, a potem zaczęła spadać i teraz jesteś na spadającej becie. Dlatego tak ważne jest zrobienie przyrostu po 48h czyli jutro.
Przy takiej becie powinien być już widoczny zarodek, nawet jeśli bez akcji serca, to już coś powinno być widać.
A teraz coś pozytywnego: może być tak, że ciąża rozwija się wolniej - znam takie przypadki i Twój nie musi na 100% oznaczać, że jest źle - niektóre ciąże mają wolniejszy rozbieg, zrób betę jeszcze raz i będzie już coś wiadomo
Trzymam kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:55
-
Leira wrote:Powtórz betę jutro, żeby wiedzieć czy jest przyrost i jaki.
Daniela ma rację, że po miesiącu trochę mało to wychodzi, więc tu pojawia się pytanie czy zatrzymał się rozwój ciąży (niewielki przyrost lub jego brak), czy ciąża obumarła (wtedy beta będzie spadać) - mogło być tak, że rosła do pewnego momentu, a potem zaczęła spadać i teraz jesteś na spadającej becie. Dlatego tak ważne jest zrobienie przyrostu po 48h czyli jutro.
Przy takiej becie powinien być już widoczny zarodek, nawet jeśli bez akcji serca, to już coś powinno być widać.
A teraz coś pozytywnego: może być tak, że ciąża rozwija się wolniej - znam takie przypadki i Twój nie musi na 100% oznaczać, że jest źle - niektóre ciąże mają wolniejszy rozbieg, zrób betę jeszcze raz i będzie już coś wiadomo
Trzymam kciuki ! -
Daniela wrote:Róża, robiłaś dziś betę?
Jak się czujesz? -
Wiem, że to żadne pocieszenie, ale na tym etapie jeżeli cos jest nie tak z ciążą to musi być poronienie. Jestem po dwóch poronienianiach które zaczynały sie plamieniami. Plamienie, czy krwawienie ciąży nie zwiastuje nic dobrego.teraz jestem w 8 miesiacu i czekam na dzidziusię.
07.11.2022 💖🤱Zuzanna 3330 g, 57 cm
07.10.2021 miomektomia mięśniaków
09.07.2021 💔
04.05.2021 💔 -