Acard - odstawienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja gdzieś czytałam,że mimo iż te dwa leki mają to samo do zrobienia (rozrzedzić krew) to można je oba brać wieczorem,bo działają trochę inaczej ale znowu kwas acetylosalicylowy nasila dzialanie leków przeciwzakrzepowych.Nie wiem ile w tym prawdy ale znam osoby,które biorą i acard i heparynę wieczorem.Pewne jest,że acard powinien być zażywany przed snem.Ja biorę jak większość-heparyna rano (w sumie całymi dniami siedzę w domu),acard wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 18:42
-
k878 mam na myśli dosłowne siedzenie Tyłek mi przyrasta do sofy Długa historia ale nieważne
-
alex0806 wrote:Acard brany rano i wieczorem ma inne właściwości, poczytajcie o tym ja biorę neoparinu 0.4 rano i acard 150 wieczorem, tak mi zalecał lekarz ginekolog i genetyczka też
O właśnie, proszę o jakiegoś linka, bo nigdzie nie mogłam znaleźć o co chodzi z innymi właściwościami Acardu. Na forum wyczytałam, że powinno się wieczorem i staram się brać wieczorem (chociaż nie wiem dlaczego), ale Clexane też biorę wieczorem, bo rano byłoby mi ciężko.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
k878 wrote:„Siedzenie w domu” to jednak trochę co innego niż spanie bez ruchu...
w sumie już nie pamietam jak brałam w tamtej ciazy. Możliwe ze oba na noc. Może macie racje i tak się przestawię.
Nie wiem, jak inni, ale ja nie śpię w bezruchu, przewracam się z boku na bok, zmieniam pozycję nóg, czasem zdarzy się przebudzenie z wycieczką do WC, to chyba podobne do siedzenia na kanapie
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
k878 to samo można o nocy powiedzieć-przynajmniej w moim przypadku.Mam płytki sen,wiercę się całą noc-potrafię 2-3 godziny nie spać,chodzę siku czasem raz czasem 3 i używam heparyny na dzień Najlepiej po prostu słuchać lekarza choć o acardzie na dzień (w naszym przypadku) nigdy nie słyszałam..
Pauliśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-