Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Michcia:) normalnie tęsknię za Tobą wyłaź już z tego szpitala. U mnie super:) tylko z ta praca mojego sie popindolilo bo on sobie normalnie w pn do pracy pojechala a tu dzwoni jakis dyr ze on nieprawnie ma samochod i tel i ma oddac i policja go zaczeli starszyc. Facet sie załamał tak sie cieszył na ta prace i ja sie cieszylam bo widzilalam ze wydoroslal i bardziej niz na wedkowaniu zalezalo mu na pieniadzach dla synka a potraktowali go jak zlodzieja. Co prawda koles ktory go "zatrudniał" go przeprosił ale nadzieje jakie pokładaliśmy w pracy poszły się j.... Na szczescie mam pelna lodowkę surówek teraz heheh.
Zyczę Ci byś mogła wyjsć na to 4D . ja osobiście nie robię szkoda mi kasy, ale kurcze jak ktos planował to można się załamać nie dziwię się że masz doła. A jak tak Twoja szyjka?
Misi@ a TY? mam nadzieję że się nie forsujesz, chociaż Ty juz możesz odliczać dosłowinie czas:))))))))))zazdroszczę))[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Michcia, pewnie masz racje, co do obnizenia wartosci prawdopodobienstwa. Bylam wczoraj w Genomie, ale badania bede juz robic w Gyn, jakos jetsem do nich przywiazana, a pani Dr Rozmus tez w Genomie pracuje.
Michcia, trzymaj sie tam jakos, jestes pod opieka, tez kilka razy w poprzedniej ciazy lezalam w szpitalu, wiem jak to jest. Najwazniejsze, zeby z maluchem bylo ok. -
Ale to z tą pracą nie udało się nic wyjaśnić? Tak po prostu koniec tematu
Dobrze, że chociaż te surówki Ci zostały, taką z marchewki bym wciągneła aż się rozmarzyłam, bo jedzenie jest tu tak koszmarne, że słów szkoda.
Z szyjką nie wiem. Dziś mam po południu polować na ordynatora, żeby mi zrobił usg, czy od soboty rano coś się zmieniło. Jak coś będę wiedzieć, dam znaćNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Michcia ech te szpitale ;/ mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
Ja bylam w sobote u rodzicow i sie przeforsowalam, w niedziele, maz chcial mnie zawiezc do szpitala, ale ublagalam jeszcze jeden dzien...i troszke mi przeszlo. Tylko wieczorami mam skurcze i to nie takie bolesne
Dzis robilam nagetssy na obiad i tak mnie zabolalo, ze nie wiedzialam co robic. Wiec teraz leze grzeczniutko
U jednej z wrzesniowek, kt ma ten sam termin co ja odeszeszly wody. Wlasnie doczytalam ....przerazilo mnie to, a ja chce jeszcze miesiac wytrzymac, bo maz musi przerobic mi szafke ;p a zabierze sie za to w sobote dopiero! Wiec nie wiadomo kiedy skonczy ;p
Fistaszku mi wyszla pk 2,5. Ale pewnie przy blizniakach jest inaczej. Trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze.
Iviq a Twoj maz zdazyl podpisac umowe???
Moze lepiej, ze to sie tak skonczylo, bo skoro ten dyr jest taki dziwny to moze by mu pensji nie wyplacal...choc wierze w wielki zawod ;( mam nadzieje, ze znajdzie cos lepszego.
-
Hej. No to byli tak ze czw pt jeździł ze starym przedstawicielem by zobaczyć co i jak w pt potem dostał auto i tel i w pn miał już jeździć sam. I mueli podpisac z nim umowe w pn w toruniu.Ja ylko w pt wysłałam na maila w pt z pracy przekazanie auta do firmy o to trafili do tego dyr i mi odpisał ze on nikogo nie zatrudniał u ze mAmy zdać auto ito. A przy nas były pracownik dzwonił i uzgadnianie co o jak. Na moje to dziwne to jakieś szkoda mi tyło mojego bo się naprawdę zaangażował i cieszył. ..[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Jak trwoga to do Was dziewczyny
Cześć!
Jeśli pozwolicie mam do Was kolejne pytanie z serii "sieje popeline".
Rozmawiałam z moją gin o badaniu połówkowym.Stwierdziła, że zrobi je w 20tyg, bo wczesniej nie widzi sensu. Zapisała mnie na 25.08.
* licząc od ostatniej miesiączki będzie to 20+6
* wg wyznaczonej przez nią daty porodu 20+4
* a wg pierwszego usg w 8 tygodniu 20+0 (wszystko wg kalendarza bellybest)
Moja gin twierdzi, że faktyczny i właściwy wiek dziecka to ten obliczony w 8 tyg, bo potem dzieci rożnie rosną i zaczynają sie rozbieżności. Więc dumam, że stad wybór jej padł na 25 sierpnia, ale..... jeśli okazałoby sie (niedajboże!) ze coś jest nie tak, to bede liczona przez innego lekarza wg miesiączki tak?? bo skad ma wiedzieć ze w 8tyg płód wyszedł 5 dni młodszy... Wg niego bede 20+6.
I tu najważniejsze pytanie: jak długo czeka się wtedy na przeprowadzenie amniopunkcji?? zeby sie człowiek ze wszystkim wyrobił, bo zostanie mi jakiś tydzień jedynie na wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 20:46
-
Martii, nie wiem w jakich czeluściach internetu spędziłaś ostatni miesiąc, ale nie zaglądaj tam już
Z czym Ty się chcesz, dziewczyno, wyrobić? Jaka amniopunkcja? Przecież Ty miałaś idealne wyniki, nic nie budziło niepokoju, to skąd teraz taki pomysł? Przecież na pewno od czasu pierwszych prenatalnych miałaś robione usg, to co spodziewasz się zobaczyć na usg połówkowym, co byłoby wskazaniem do amnio?
Bo naprawdę nie rozumiem skąd taki niepokój.IviQ, Martii, alicja_ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
MIchcia Ty jak juz coś powiesz to nic dodać nic ująć
Marti co do terminów to one będą Ci stale skakały. każdy lekarz inaczej Ci poda bo to też od aparatury zależy. Na połowkowe jak pójdizesz to się okaże pewnie ze główka jest w innym tydogniu niz tółów i nóżki. TO NORMALNE. inaczej wsyscy bylibyśmy równi i identyczni a chyba o to chodzi zebysmy nie byli prawda? ale co do tygodni to większość zródeł podaje ze liczy sie termin z pierwszego USG bo jest dokladniejszy niz oM9 róznie się mogły plemniki zgniezdzic itd a na poczatku wszystkie zarodni rosna tak samo pote róznie wiec pote sa takie rozbieżnośc) ale jak wspomniała Michcia po co Ci to amnio????? zreszta idz na połówkowe i wtedy zobaczysz sama ze wszytsko ok tylko sie tyi rozmiarami i tygodniami nie przejmuj bo w paranoje popadniesz o 2 czy 3 tyg mogo sie nawet od siebie rznic i to nadal NORMALNEMartii lubi tę wiadomość
[/link]
Heh, Michcia rozbawiło mnie to co napisałaś, a chyba powinnam nad sobą płakać
Jestem panikarą, przyznaje. Na wszystko chce mieć plan B. To mnie uspokaja, bo inaczej chodze po ścianach. Jakby coś złego po drodze sie wydarzyło, nie chce płakać z bezsilności. Powiedzcie proszę jak to technicznie wygląda.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Alicja, dawaj wiecej zdjec! Paznokcie piekne!
Michcia, bidulo, oby sie poprawilo. W razie czego przyslemy Ci paczke zywnosciowa
IviQ, dokopalam sie do Twojego pytania o prace-plecy bolaly, bo siedzialam caly dzien przy biurku, fotel zdezelowany,chyba poduszke se przyniose. Pracuje z rodzinami zastepczymi, troche w biurze, troche w terenie. Dzis teren, mialam tempo jak dziecko z adhd, a teraz martwie sie spuchnietymi stopami. Same stopy, kostki juz nie, dziwnie. Jakos nie umiem zwolnic i zaczynam sie zastanawiac nad L4. Ale nudno by bylo
-
Usg miałam robione dziś, ale nie na tak dobrym rzekomo sprzęcie jak to genetyczne. Liczę się z tym, że na takiej kontroli jak dziś poważne nieprawidłowości nie zostałyby uchwycone. Czytałam (wiem, nie powinnam... )ze mimo dobrych pierwszych genetycznych usg, potem na połówkowych lekarz doszukał się oznak świadczących, że jest jednak zespół downa, coś tam było z jelitami, trzustką-ich nieodpowiednim wykształceniu się, cos takiego nie mądrzę się bo dobrze nie pamiętam. Po drugie lekarz przeprowadzający moje usg w 12tyg tez mógł się pomylić, takie czarne myśli mnie przesladują momentami.
Dlatego tak zalezy mi zeby to połówkowe nie było na tyle późno, że potem zostanie mi jedynie tydzień na amnio i dalsze decyzje.
-
nick nieaktualnyHej:)
Michcia – dziękuję.
Brakuje mi tu Twoich codziennych wywodów - które zawsze poprawiały mi humor!
Przykro mi, że jesteś w szpitalu i w ogóle, że masz takie komplikacje.
Martii – hej kochana. Trochę nie rozumiem Twojej paniki. Czy coś wskazywało na pierwszych prenatalnych na to, że są jakieś nieprawidłowości? Czemu myślisz o amnio już na tym etapie? Spoookojnie!
Pati78 – czekam na zdjęcia od fotografa i od razu Wam tu pokaże.
Tymczasem.. Jesteśmy w 'podróży poślubnej' w Chorwacji i oznajmiam, że WYGLĄDAM JAK SŁOŃ. Jakieś dwa tygodnie temu zaczełam prawdziwie ciążowo rosnąć i teraz z dnia na dzień jestem pod coraz większym wrażeniem mojej słoniowatości.Martii lubi tę wiadomość
-
Pati jak siedze przy biurku ma to samo ale mam na to sposób, wyciagam sie na krzesle i klade nogi na smietniku hhehehe wyglada asakrycznie ale robie to jak nie mam klientow i od razu lepiej:)
Martii no tak mi powiedziala gin. U mnie wg OM to 6,10 a wg pierwszego USG 18 i bardziej prawdopodobny jak sobie policzylam nawet bookres u mnie nieregularny poza tym tez wie jak sex. Natomiast teraz mi skacze róznie był ju zna 14 był i na 26..10. co USG inaczej nawet zdarzyło sie ze mialam dzien po dniu u innego lekarza i tez inaczsej termin i waga. Wiec zalezy od lekarza i aparatury i nie ma co sobie glowy tym co do dnia zaprzatac. Natomiast pierwsze USAG jest w miarodajne bo kazde dziecko w pierwszych tygodniach rosnie identycznie co do mm wiec łatwo zmierzyc. Tylko ja sie martwie ze jak pojdziesz na to polowkowe i sie okaze ze raczka nozka glowka maja inny tydzien to oszalejesz i zaczniesz czytac a to jest jak najbardzoej normalne stad dzieci maja rozna wafe i wymiary choc wszytskie zdrowe:)) ja tam terinu tez nie zmienia nawet jak na usg podaja mi inaczej, Trzymam sie pierwszego USAG czyli 18,10 a wiadomo ze maluch i tak przychodzi na swiat kiedy chce a nie jak mu daty podaja :p natoiast do wyliczenia tygodnia sie tak tej daty trzymamMartii lubi tę wiadomość
[/link]
nick nieaktualny
-
Alicjo Chgorwacja zazdroszczę....podobno pięknie a nigdy nie byłam...
Marti oczywisci ze po to sie robi połowkowe by wykryc lub wykluczyc wady ktorych pierwsze prenatalne nie wykryły. Mozna tez wykryc wady ktore idzie zoperowac w łonie matki lub zaraz po porodzie. Nie tylko pod kontem ZD. ale sa wady ktore czesto ZD towarzysza jak choroby serca, choc nie kazda od razu oznacza ZD. U mnie tez na polowkowych wyszedl jeden paraetr grubo ponad norme ale okazalo sie ze tym sie mam akurat nie przejmowac. na szczescie serce, przeplywy i to co wazne bylo w normie:)
Nie wkrecaj sie za bardzo. bo tylko Twoja dzidzia na tym cierpi.. Poczekaj do polowkowych i zobacz co widzisz. Oczywiscie jak Cie znam jak znich wrocisz to przeanalizujesz kazdy parametr na wskroś ale na razie sie nie doszukuj za wiele bo i tak na razie nic nie zrobisz[/link]
hahhahaha ale sie usmialam. Patrze Alicjo na Twoj suwaczek i ta Pania tam i na ta Twoja fotke i sobie pomyslalam ze Twoj suwaczek do Ciebie to słoń jest bo Ty chudziutka taka:)
[/link]
Alicja, myśle już teraz, bo nie chce, żeby jakiś doktorek mi powiedział "spadaj pani, tera to już za późno" . Usg 12tyg było ok, ale przeprowadzał je tylko człowiek, może czegoś nie dopatrzyła, a może dopiero na połówkowym coś sie "uwidoczni"
IviQ, o tym to ja nawet nie chce myśleć, co ja zaczne odwalać jak na połówkowym wyjdą takie rozbiezności w budowie. Dobrze, że zawczasu mnie o tym przestrzegłaś, nie doznam przynajmniej zawału podczas usg.
Dziś tez pani doktor powiedziała mi, ze mam wyrzucić komputer przez okno, ale wierzcie mi, naprawde staram się podchodzić to tego na tyle trzeźwo na ile tylko daje rade