X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Błagam pomóżcie!
Odpowiedz

Błagam pomóżcie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, w związku z niejasnościami w tej sprawie, dzwoniłam właśnie na infolinię NFZ. Zalecenie ogólnie jest, refundacja podania śródciążowego jest, ALE - TYLKO WTEDY, KIEDY ZADECYDUJE O TYM LEKARZ, czyli pewnie tak jak w przypadku Migotki83, kiedy są jakieś wskazania. Mogę jedynie gdybać, że może chodziło o wynik badania genetycznego, stwierdzający RhD-dodatnią grupę krwi dziecka. Pytałam konsultanta o to, ale niestety nie mógł mi udzielić odpowiedzi, bo nie miał wykształcenia medycznego, więc nie wiedział. Może zależeć to także od podejścia lekarza, kto wie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje - będę więc męczyć lekarza ;)

• sanda Koleżanka

Wysłany: 3 listopada, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się skończyło? Przy okazji, interesują mnie takie pożyczki dla firm z UE - https://wisemove.pl/pozyczki-unijne/. Na ile to jest możliwe do uzyskania? Doświadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 08:11

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ