X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Brak zarodka w 6tg
Odpowiedz

Brak zarodka w 6tg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luria Nowa

Wysłany: 25 lutego 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy może któraś z was miała podobną sytuacje? Byłam tydzień temu na wizycie, lekarka ustaliła licząc od ostatniej miesiączki ze jest to 5tg i nie było zarodka tylko pęcherzyk 5mm, już wtedy uznała ze zarodek powinien być ale ze może byc za wcześnie. W piątek na wizycie już był 6tg i zarodka wciąż brak, pęcherzyk urósł do 12mm i zaczęło delikatnie widać żółtko ale lekarka uznała ze na tym etapie już dziwne ze nie ma zarodka i jak za tydzień w 7tg nie będzie to znaczy ze ciąża bez zarodkową i skierowanie na szpital po tabletki by oczyścić się. Nie wiem czy mieć jakieś nadzieje ze jeszcze coś się pojawi, bo raczej sugerowała żeby nie robić sobie nadzieji…

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Ja miałam podobną sytuację, jednak u Mnie faktycznie było to puste jajo płodowe. Również chodziłam co tydzień z nadzieją,że zarodek się pojawi. Pisałaś, że pojawił się pecherzyk żółtkowy? Myślę,że warto mieć jeszcze nadzieję, może owulacja była później I ciąża jest młodsza. W każdym bądź razie trzymam mocno kciuki!!✊️✊️✊️

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w 6+0 na usg w szpitalu miałam tylko pęcherzyk żółtkowy bez echa zarodka, za to 6+4 u swojej gin miałam piękny zarodek około 0,6cm z serduszkiem.

W szpitalu mówili, że raczej nic z tego nie będzie. A tutaj niespodzianka :)

Teraz jestem w prawie 15 tygodniu i wszystko jest pięknie.

Miałam dodatkowo plamienia.

Baszka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ