X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Brak zarodka w 6tg
Odpowiedz

Brak zarodka w 6tg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luria Nowa

Wysłany: 25 lutego 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy może któraś z was miała podobną sytuacje? Byłam tydzień temu na wizycie, lekarka ustaliła licząc od ostatniej miesiączki ze jest to 5tg i nie było zarodka tylko pęcherzyk 5mm, już wtedy uznała ze zarodek powinien być ale ze może byc za wcześnie. W piątek na wizycie już był 6tg i zarodka wciąż brak, pęcherzyk urósł do 12mm i zaczęło delikatnie widać żółtko ale lekarka uznała ze na tym etapie już dziwne ze nie ma zarodka i jak za tydzień w 7tg nie będzie to znaczy ze ciąża bez zarodkową i skierowanie na szpital po tabletki by oczyścić się. Nie wiem czy mieć jakieś nadzieje ze jeszcze coś się pojawi, bo raczej sugerowała żeby nie robić sobie nadzieji…

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Ja miałam podobną sytuację, jednak u Mnie faktycznie było to puste jajo płodowe. Również chodziłam co tydzień z nadzieją,że zarodek się pojawi. Pisałaś, że pojawił się pecherzyk żółtkowy? Myślę,że warto mieć jeszcze nadzieję, może owulacja była później I ciąża jest młodsza. W każdym bądź razie trzymam mocno kciuki!!✊️✊️✊️

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w 6+0 na usg w szpitalu miałam tylko pęcherzyk żółtkowy bez echa zarodka, za to 6+4 u swojej gin miałam piękny zarodek około 0,6cm z serduszkiem.

W szpitalu mówili, że raczej nic z tego nie będzie. A tutaj niespodzianka :)

Teraz jestem w prawie 15 tygodniu i wszystko jest pięknie.

Miałam dodatkowo plamienia.

Baszka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ