X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Brak zarodka w 6tg
Odpowiedz

Brak zarodka w 6tg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luria Nowa

Wysłany: 25 lutego 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy może któraś z was miała podobną sytuacje? Byłam tydzień temu na wizycie, lekarka ustaliła licząc od ostatniej miesiączki ze jest to 5tg i nie było zarodka tylko pęcherzyk 5mm, już wtedy uznała ze zarodek powinien być ale ze może byc za wcześnie. W piątek na wizycie już był 6tg i zarodka wciąż brak, pęcherzyk urósł do 12mm i zaczęło delikatnie widać żółtko ale lekarka uznała ze na tym etapie już dziwne ze nie ma zarodka i jak za tydzień w 7tg nie będzie to znaczy ze ciąża bez zarodkową i skierowanie na szpital po tabletki by oczyścić się. Nie wiem czy mieć jakieś nadzieje ze jeszcze coś się pojawi, bo raczej sugerowała żeby nie robić sobie nadzieji…

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Ja miałam podobną sytuację, jednak u Mnie faktycznie było to puste jajo płodowe. Również chodziłam co tydzień z nadzieją,że zarodek się pojawi. Pisałaś, że pojawił się pecherzyk żółtkowy? Myślę,że warto mieć jeszcze nadzieję, może owulacja była później I ciąża jest młodsza. W każdym bądź razie trzymam mocno kciuki!!✊️✊️✊️

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w 6+0 na usg w szpitalu miałam tylko pęcherzyk żółtkowy bez echa zarodka, za to 6+4 u swojej gin miałam piękny zarodek około 0,6cm z serduszkiem.

W szpitalu mówili, że raczej nic z tego nie będzie. A tutaj niespodzianka :)

Teraz jestem w prawie 15 tygodniu i wszystko jest pięknie.

Miałam dodatkowo plamienia.

Baszka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ