X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża po wczesnym poronieniu
Odpowiedz

Ciąża po wczesnym poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest możliwość zajścia w ciążę po wczesnym poronieniu przy obecności niewielkiego stężenia bhcg we krwi? Otóż opiszę swoją sytuację. 17 listopada zaczełam plamić. Był to około 5 tydzień wg ostatniej @, wg USG pęcherzyk wyglądał na 4 tydzień. Hcg tego dnia wynosiło 2500, ginekolog przepisał duphaston, kazał odpoczywać i kontrolować hcg. Plamienie zamieniło się w obfite i bolesne krwawienie ze skrzepami, po czym przy kontroli hcg 21 listopada poziom spadł do 159. Krwawienie ustąpiło po prawie 9 dniach. 28 listopada ponowne badanie pokazało stężenie hcg 23mIu/ml. Po 3 tygodniach od opisanej sytuacji poszłam na kontrolę do ginekologa, który powiedział że nawet nie poznałby że te parę dni wcześniej była jakaś ciąża. Dał od razu zielone światło na starania. W usg wszystko wskazywało na okres przedowulacyjny, w jajniku był dojrzały pęcherzyk. Wczoraj po ponad miesiącu od poronienia zrobiłam test i pojawiła się bardzo bladziutka kreska. Zrobiłam bhcg, które wyniosło 7... Wczoraj zaobserwowałam niewielkie brązowe plamienie, jest to mniej więcej termin kiedy powinna przyjść @. Teraz ciągle zastanawiam się czy to możliwe ze to kolejna ciąża, czy ten wynik to pozostałość po poronieniu. Tak bardzo zalezy mi na dzidziusiu, że nie potrafię myśleć o niczym innym i ciągle szukam objawów obecności małej istotki w sobie :(

85993e3k946gskpj.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest możliwe powtórz za dwa dni i zobacz czy rośnie

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli poronienie było całkowite to oczywiście jest taka możliwość i wtedy pierwszy dzień cyklu liczy się od pierwszego dnia krwawienia poronnego. Natomiast może być też tak, że nie było to poronienie całkowite - jakiś fragment, nawet niewielki, pozostał w macicy i on nie pozwala wyzerować się hormonom.

Zakładamy jednak, że lekarz prawidłowo ocenił stan macicy, że nie ma pozostałości, więc ciąża jest 100% możliwa. Najłatwiej będzie to potwierdzić robiąc kolejne badanie bety HCG i sprawdzając czy jest przyrost :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciążę niecały miesiąc po poronieniu i zabiegu łyżeczkowania.Łyżeczkowanie 14.11, owulacja ok. 9.12.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ