Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejka
Robię zastrzyki clexane z powodu wykrytej zakrzepicy. Będę musiała brać przez całą ciążę i może po ciąży też. Na początku robiłam w brzuch, ale rośnie i ciężko mi jest fałdę uchwycić. Teraz robię w uda naprzemiennie, niestety mam siniaki, kropki i zgrubienia pod skórą.
Magdula jak to robiłaś w bok brzucha? Potrafiłaś uchwycić fałdę? Nie bałaś się? -
Też robię bez żadnych problemów w boczki i zero siniaków, nawet krew się nie pojawia A boli tylko jak kłuje w prawy bok....lewy bezboleśnie Także warto spróbowaćNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
Bałabym się do uda, moją opcją rezerwową były pośladki ale to w ostateczności, bo zastrzyki wolałam robić sobie sama, a wiadomo, że w tyłek nie dałabym rady Ale na szczęście boczki dały radę do końca
Powodzenia Ewa A poza tym masz piękny avatar -
nick nieaktualny
-
Myślałam nad pośladkami, ale faktycznie zostały boczki brzucha. Zazwyczaj można uchwycić skórę, czasami pojawia się problem jak brzuch się napina, ale dajemy radę Chyba faktycznie zostanę z boczkami do końca ciąży
Magdula a po porodzie nie musiałaś robić? Gdzieś słyszałam, że jeszcze jakiś czas po trzeba robić zastrzyki, muszę jeszcze podpytać moją gin.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth, na początku mój gin mówił, że po porodzie będę jeszcze robić. Przed samym porodem stwierdził, że zobaczymy a później temat ucichł no to nie robię
Ale po porodzie widziałam się z nim tylko raz i to przez chwilę jeszcze w szpitalu tak więc nie było czasu ani głowy, żeby podpytać. Jutro wprawdzie idę na kontrolę ale do innej lekarki bo mój jest na L4. No ale skoro już 5 tygodni nie biorę to raczej nie ma sensu, żebym zaczęła znowu się kłuć
Nota bene czytałam gdzieś wypowiedź dziewczyny, która (o ile się nie mylę) po porodzie jeszcze 12 tygodni robiła sobie zastrzyki. Strasznie długo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny od początku ciąży biorę clexane i acard , lekarz powiedział ze do 37 tyg ciąży będę brała a potem najlepiej w warunkach szpitalnych bedzie odstawiane . Powiedzcie mi czy Wy tez takie zalecenia macie ? Dodam ze biorę te leki profilaktycznie z powodu poronienia i 2 ciąży obumarłej w 9 tyg ciąży . Mam tez synka prawie 3 latka , ciaza przebiegała dobrze bez tych leków . Synek zdrowy .Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Misiu, nie pamiętam dokładnie ale acard przestałam brać chyba koło 30 tc a clexane brałam praktycznie do samego końca. Brałam z takich powodów jak Ty, profilaktycznie bo nic nie wykryto ale przeszłość kiepska - jedno łyżeczkowanie i kilka poronień.
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Magdula wrote:Misiu, nie pamiętam dokładnie ale acard przestałam brać chyba koło 30 tc a clexane brałam praktycznie do samego końca. Brałam z takich powodów jak Ty, profilaktycznie bo nic nie wykryto ale przeszłość kiepska - jedno łyżeczkowanie i kilka poronień.Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Napisałam, że praktycznie do samego końca bo u mnie to było tak, że miałam założony szew okrężny na szyjce. Równo w 39 tc szłam do szpitala na ściągnięcie szwu i tam już miałam zostać w oczekiwaniu na poród. Mój lekarz podejrzewał, że po ściągnięciu szwu w każdej chwili mogę zacząć rodzić. Ostatnią dawkę clexane wzięłam w ostatni dzień przed pójściem do szpitala a urodziłam tydzień później.
I wierzę Ci, że nie podoba Ci się wizja spędzenia w szpitalu nie wiadomo ile kiedy małe dziecko w domu.Prawdę mówiąc chyba nie słyszałam o odstawianiu clexane w warunkach szpitalnych. U mnie się tak złożyło tylko ze względu na szew.
Ale przed Tobą jeszcze kilka miesięcy, omów jeszcze tą kwestię na spokojnie ze swoim lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 19:36
-
Witam dziewczyny, nie mam stwierdzonej zakrzepicy lecz biorę acard i clexane 0,4 .
Czasami są dni ,ze czuję dziwne uczucie w łydce lub udzie lewej nogi. Boję się że to może być jakiś zator czy cos w tym stylu. Ginekolog mówi że raczej nie powinno to być nic złego bo biorę leki. Myślicie że powinnam do naczyniowca na USG sie wybrać?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
nick nieaktualnyMisiu na podstawie czego masz potwierdzone, że nie masz zakrzepicy? Nie stwierdzę, że ją masz. Lepiej, żebyś nie miała. Raz, że są objawy -jak zaawansowane to widoczne, dwa ból i obrzęk. Mi całe szczęście wyszło na szyi - obrzęk i obrzmiałe i bardzo bolesne żyły. Tylko że to wyszło jak już miałam bardzo masywne zmiany w żyłach, wcześniej nie miałam żadnych objawów, że choruję na zakrzepicę, a ona nie wychodzi tak nagle. To miałam już jakiś czas.
Jaki to masz ból? Czy zauważyłaś jakiś obrzęk na nodze, ocieplenie skóry?. A brałam też leki profilaktycznie przeciwzakrzepowe, tylko to była mała dawka i tak miałam masywne zmiany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 18:34