Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam Clexane 0,4 i Acard od pierwszej wizyty potwierdzającej ciążę czyli ok. 5tc. Również nie miałam stwierdzonego zespołu antyfosfolipidowego, brałam profilaktycznie, po kilku wcześniejszych poronieniach.
Co do dawki to mój lekarz twierdził, że 0,2 nic nie daje. Miałam w domu "odziedziczonych" kilka zastrzyków właśnie 0,2 to jak chciałam je zużyć to lekarz kazał mi robić dwa kłucia.
Immunolog, u którego miałam wizytę również powiedział, że 0,4 to jest minimum.
No i jak widać po pasku na dole udało się Moja córeczko jutro skończy 8 tygodni
A co do badań to co miesiąc robiłam tylko mocz i morfologię.Misiu2017, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja biorę Clexane 0,4, chociaż mój lekarz jeszcze przed ciążą mówił że będę brać tylko 0,2 bo nie mam wskazań poza 2 poronieniami. Na szczęście przypadkiem na początku ciąży byłam u innego ginekologa, który mi wystawił pierwszą receptę na większą dawkę i potem już mój się do tego dostosował. Nie mam zalecanych badań dotyczących krzepliwosci, ale chyba sama je zrobię. Dziewczyny, powiedzcie proszę gdzie się wkłuwacie? Ja od początku przy pępku, ale chciałabym zmienić miejsce, bo coraz bardziej mnie boli wkłucie, mam też lekkie stwardnienia pod skórą. Jak wam lekarz radził?
-
Ja mam już za bardzo napiętą skórę przy pępku, mąż mi wbija w brzuch, ale bardziej z boku i zdecydowanie niżej niż pępek. Zawsze sprawdza, czy w tym miejscu można złapać za skórę. W szpitalu też mi tak wbili, bardziej w podbrzusze. Ale można też w udo, ramię i pośladki, chociaż ja bałam się zdecydować na którąkolwiek z tych opcji
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnyTrawka, zdecydowanie wbijaj zastrzyki w boki brzucha, tam jest możliwość chwycenia fałdki. Tak mi doradził lekarz angiolog. Wcześniej wbijałam w udo, ale miałam same siniaki, zgrubiałe gule i wyglądało to strasznie , lekarz mi odradził robić w udo.
-
Ja robię tak w boczki od samego początku i nie boli aż tak mocno No zależy jak sie wbije
Kilka dni temu pisałam ze mam dziwne uczucie nóg - byłam dzis na Usg dopler nóg i wszystko ok - żyły wyglądają na bardzo zdrowe . Takze nie mam pojęcia co to moze być . Lekarz powiedział ze moze macica itp gdzieś uciska i dlatego tak czuje . Uff całe szczęście ze to nie zakrzepica .Magdula lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Izieth wrote:Nikt nigdy nie proponował mi zamiennika. Masakra z tą podwyżką, kurcze z 12zł na 35zł? Nie rozumiem tego
Mi również nikt nie proponował żadnych zamienników. Ja przez 8 miesięcy kupowałam Clexane bez refundacji, to dopiero masakra
Ale fakt, podnieśli cenę trzykrotnie, może uderzyć po kieszeni. -
nick nieaktualnyo własnie tez się dziś zdziwiłam w aptece... od kiedy ta podwyżka? W październiku jeszcze płaciłam coś około 14 zł chyba, a dziś 35 za opakowanie. Zamienniku nie proponowano, w ogóle dużo kupowałam, nie sądziłam, ze to kleksa tak mi rachunek nabiła, ale sprawdzłam w necie i faktycznie na liście leków refundowanych jest nowa cena około 35zł...
-
nick nieaktualny
-
Izieth wrote:Ja biorę Acard i Clexane 0,4. We wtorek mam wizytę i chyba Acard już odstawię, Clexane zostaje do końca, ale chyba tuż przed porodem mam odstawić. Przed każdą wizytą robię tylko mocz i morfologię.
hej a w którym tyg odstawiłaś acard ? czy to prawda że acard w późnijszym etapie przenika przez łożysko ? są jakieś skutki uboczne podczas porodu biorąc clexane? i ogólnie czy to się odbija na dzidzi? czytałam kiedyś że zaleca się cesarskie cięcie ????27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Gin kazała brać Acard do końca 34tc, więc już mam nie brać, ale nic nie wiem o przenikaniu do łożyska.
Nie słyszałam o skutkach ubocznych Clexane, ale na pewno branie Clexane nie jest wskazaniem do cc. Najczęściej Clexane odstawia się tuż przed porodem, żeby krew nie była za bardzo rozrzedzona i nie doszło do krwotoku.czarnulka24 lubi tę wiadomość
Słyszałam, że mogą się zrosty robić, jak się bije cały czas w to samo miejsce. Ale igła jest cienka i można przesuwać wkłucia raz w jedną, raz w drugą stronę, żeby nie trafiać w to samo miejsce. Nie przytrafiły mi się jeszcze zrosty, ani nic co mogłoby mnie zaniepokoić.
Misiu2017 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny