Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
iwa7988 wrote:Witam wszystkie::
ja również biorę zastrzyki w ciąży ( dopiero 7 tydzień), wcześniej poroniłam w 21 tygodniu.....i okropnie się boje bo niewniem co czas pokaże.........
Ja też biorę clexane od 7 t.c. i mam brać do ok 27. A gdzie wstrzykujecie lek?(brzuch, udo?) -
witaj,
z moim poronieniem to bardzo długa historia, najpierw w 12 tygodniu miałam bule brzucha- skurcze ale bez krwawienia, okazało sie ze mam mieśniaka który naciska na łożysko, po 5 dniach leżenia w szpitalu wyszłam z receptą na nospe i magnez. prowizorycznie wszystko było ok do wizyty u lekarza po 21 tygodniu kiedy to lekarz powiedział mi że serduszko maleństwa nie bije. Lekarz prowadzący powiedział że to przez mięśniak.....nawet miałam usówanego tego mieśniaka.......ale po konsultacji z innymi lekarzami, i wynikach histopatologicznych dowiedziałam się że to NA PEWNO nie mięśniak.
zaczełam robic szereg badań i wyszedł mi dodatni ANA 2.....
Jestem teraz w 7 tygodniu ciąży strasznie się cieszę, i inny juz lekarz przepisał mi zastrzyki które wstrzykuję w brzuch ..... naszczescie nie mam siniaków.....
pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za nas ))iwaa27 -
Dziewczyny nie bójcie się clexane. Brałam codziennie o 20 od 4 tyg. Ciąży odstawiłam dzień przed cesarka podobno szybko krzepliwosc wraca. Mam zdrowa i cala córeczkę ok.20 to. Miałam kryzys b.mnie bolały ale tłumaczyłem sobie ze wszystko dla dzidzi,lekarz mój bal się odstawić mi wcześniej bo straciłam juz synka z niewiadomych Powodow wcześniej go urodziłam. Powodzenia nie bójcie się jesteśmy silne i przetrwamy wszystko mamuśki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:57
-
Ja biorę Clexane 40 odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży czyli prawie miesiąc. Na początku robiłam sama w brzuch i niestety za każdym razem powstawał krwiak i to bolesny. Kolejne robił mi mąż w uda. Siniaków nie było ale za to bardzo bolało. Teraz od kilku dni robi mi je tuż pod pośladkiem i nic nie czuję. Tak więc najlepiej metodą prób i błędów znaleźć swoje miejsce. Teraz to taki nasz wieczorny rytuał. I warto przeżyć to wszystko dla Maleństwa.
-
Witajcie, mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zajrzy : )
Biorę Clexane 40 od prawie 3 tygodni. Mam do pytanie do dziewczyn, które też stosują ten lek. Czy lekarz zalecał Wam częstsze badanie morfologii (czytałam, że płytki krwi mogą spadać) oraz czy miałyście kontrolować d-dimery czy jakieś inne czynniki krzepnięcia? Byłam już na 2 wizytach, ale nie wspominał nic o dodatkowych badaniach. Jak sama spytałam o płytki, to odpowiedział, że przy heparynie drobnocząsteczkowej nie ma ryzyka małopłytkowości. Jednak jak zajrzałam do ulotki, to widzę, że jednak jest. I teraz już sama nie wiem, czy coś badać na własną rękę.. Przed ciążą miałam poziom płytek 214, na samym początku ciąży 201, ale to było dopiero po 4 zastrzykach, więc pewnie za wcześnie na ew. spadek.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka ja już dwa miesiące biorę clexane. Morfologię mam zlecaną mniej więcej co 3 tygodnie ale jest ok. Jeżeli chodzi o pozostałe to miałam ostatnio zlecone czynniki krzepnięcia bo miałam plamienia i dr się bała, że za bardzo rozrzedzają mi krew. Ale wyszło ok więc dalej się kłuje.
Jeżeli miałaś taki poziom płytek to raczej wątpię, żeby Tobie jakoś drastycznie spadły. Ale jeśli się niepokoisz to zrób sobie nawet prywatnie morfologię. Koszt ok 10 zł.Kajka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedź Lexi!
Wszystkie badania i tak robię prywatnie, więc pewnie dla świętego spokoju zrobię częściej tę morfologię. I tak muszę kontrolować TSH, bo mam lekką niedoczynność.
Przykro mi z powodu Twoich strat.. Bierzesz clexane z powodu poronień, czy coś wyszło nie tak w badaniach? U mnie po poronieniu okazało się, że mam trombofilię (mutacja V-Leiden i niedobór białka S).Jasmin30, Muska lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Po drugim poronieniu robiłam przeciwciała. Antykardiolipinowe wyszły słabo dodatnie. Dlatego Clexane. Ale myślę, że już niedługo będziemy odstawiać i zostanie tylko Acard. Życzę powodzenia i dużo spokoju.
Jasmin30 lubi tę wiadomość
-
Lexi150 wrote:Po drugim poronieniu robiłam przeciwciała. Antykardiolipinowe wyszły słabo dodatnie. Dlatego Clexane. Ale myślę, że już niedługo będziemy odstawiać i zostanie tylko Acard. Życzę powodzenia i dużo spokoju.
Pozdrawiam i życzę spokojnych dwóch pozostałych trymestrów! : )Maximka, dżelka lubią tę wiadomość
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Dziewczyny, czy kupujecie Clexane z refundacją? W poprzedniej ciazy 4 lata temu Clexane kupowalam w niektorych aptekach doslownie za 1gr. Teraz moja dok. mowi, ze nie moze mi dac recepty z refundacja, wiec wydaje co miesiac lacznie 600 pln na leki. Zastanawiam sie, czy ktoras z Was ma Clexane 0,4 ze znizka?