Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynadia1, wiem, że dawkę ustala się w stosunku do wagi. Na razie mi nie zwiększał, choć mówił, że powinnam mieć niby większą dawkę, ale skoro taka mi pomogła, to przy tym został. W grudniu mam kolejną wizytę u angiologa i ciekawe czy zmieni mi dawkę
-
Mi ginekolog nic nie wspominał o większej dawce.
Tobie angiolog zaleca clexane ? Ja do takiego lekarza nie chodzę - wszystko ustala ginekolog.
Póki co nie zauważyłam różnicy - czasami mnie lekko piecze jak sie wykluje , tak z 5 nim po a potem jest ok ale na clexane tez tak czasami miałam .
Powiedzcie mi czy Wam tez tak żyły i pajączki na nogach wychodzą ? W ciąży z synkiem nie brałam clexane i acard teraz tak i widze ze naczynka sa bardziej widoczne .Synek :* urodzony 1.04.2017 -
hej dziewczyny ja mam dawkę 0,2 clexane jestem dość szczupła obecnie 7 tydzień ciąży a waga 54,5 wzrost 169 cm , też jestem bardzo ciekawa czy dostanę większą bo słyszałam że większość kobiet ma 0,4 i jak komuś mówię że mam 0,2 to mnie wyśmiewają co to za dawka ;/
mam do was jeszcze pytanie czy któraś się orientuje co do przeciwciał przeciwjądrowych ? bo ja po 2 poronieniu robiłam mnóstwo badań i wyszły tylko dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 i niedobór wit d obecnie jestem za granicą i powtorzyłam te badania bo lekarz prowadzący mi kazał i się okazało że brak przeciwciał ??? szok .. może wy wiecie czy te przeciwciała są non stop czy np mogą ujawniać się dopiero np 7-8 tydzień ciąży .. dodam że robiłam w 3 tyg ciąży a wcześniej zaraz po stracie czyli 10 tydz .. tez przed planowaną ciążą brałam 3 miesiące acard może on wpłyną na zaniknięcie przeciwciał ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:57
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyMisiu ja chodzę do angiologa, bo mam zakrzepicę i muszę być pod stałą kontrolą takiego lekarza. Wy bierzecie clexane profilaktycznie, to co innego.
Czarnulka nie pomogę Ci, bo nie robiłam tych badań i nie znam się na tym.
Kurcze jak teraz kupowałam clexane, to za jedno opakowanie zapłaciłam 42 zł . Masakra....Misiu2017, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za info. Mam jeszcze trochę do przebrania ale skoro bierzecie 0,4 przez całą ciążę i jest ok to nie będę panikowala jak przytyje do większej dawki.
Krwiomoczu nigdy nie miałam. A co na to lekarz? Masz pewność że to od clexane?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Po porodzie jest duże ryzyko zakrzepów
u osób z trombofilia, można karmić piersią przy heparynie na szczęście:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 18:06
Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia -
nick nieaktualny
-
Mi powiedział, że ma odstawić na 12h przed porodem - żebym to jeszcze wiedziała kiedy poród mi się zacznie Wygląda na to, że będę brała do samusieńkiego końca
Jeszcze nie wiem jak to będzie po porodzie, bo lekarz, który miał zastępstwo wczoraj za moją gin stwierdził, że po porodzie nie muszę brać. Wolę jeszcze, żeby moja gin się wypowiedziała w tym temacie.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualny