Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka24 ja miałam plamienia od początku ciąży do ok 10 tyg, ale miałam też krwiaka więc raczej to od tego. Clexane biorę od pozytywnego testu do dnia porodu. Ok 20 tygodnia "wypadł" mi też duży skrzep krwi, ale było to jednorazowe i lekarz nie umiał stwierdzić czym to było spowodowane.Pozdrawiam
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 Ja Acard brałam do 37tc, Clexane biorę cały czas do porodu. Ale zależy to od lekarza, możesz poczytać kilka stron wyżej - niektóre dziewczyny pisały, że brały jeszcze po porodzie.
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Ja Acard brałam do 32 tc. Clexane brałam do samego porodu- poród miałam wywoływany więc odstawiłam go idąc do szpitala na indukcję czyli do 40+6 (żeby dostać znieczulenie do porodu trzeba 24 godziny, a przynajmniej 12 godzin być po ostatnim zastrzyku- tak mi powiedział anestezjolog). Mój ginekolog powiedział mi, że Clexane mam brać do końca ciąży, a jeśli poród zacznie się spontanicznie, niedługo po wzięciu zastrzyku- to trudno , po prostu nie dostanę znieczulenia. Nie martwił się zwiększonym ryzykiem krwawienia w trakcie porodu czy też gdyby trzeba było z jakiegoś powodu wykonywać cesarkę. Ale ja mam tylko MTHFR, nie wiem jak to jest w przypadku "prawdziwej" trombofilii- jakie jest wtedy postępowanie okołoporodowe....Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Tak, jestem w domu i czekam na rozwój sytuacji podobnie jak Jova mam tylko mutację mthfr. Mam tylko nadzieję że poród rozpoczynie się wieczorem, bo zastrzyk robię rano. Jutro mam następne ktg, jeżeli do poniedziałku nie urodzę to czeka mnie indukcja.
-
Ja w sumie biorę zapobiegawczo acard i clexane 0,4 - jestem po poronieniu i obumarciu ciązy ( wczesnych) nie zdążyłam zrobic badań i zaszłam w ta ciąże i lekarz zadecydował ze bede brała te leki do 37tc . W poniedziałek ide do lekarza to zobaczymy co powie itp . A moze w weekend urodzęSynek :* urodzony 1.04.2017
-
Misiu u mnie sytuacja jak u Ciebie - czyli leki zapobiegawczo. Zrobiłam chyba większość możliwych badań, ale nic nie wyszło oprócz mthfr. Całą ciążę miałam przeczucie że urodzę wcześniej, a jestem 2 dni po terminie i szyjka niezmieniona. Córeczce się nie spieszy więc cierpliwie czekam
-
Cześć dziewczyny. To mój pierwszy wpis na forum. Mam za sobą jedną stratę w 9tc oraz zeszłoroczny poród w 27tc, po tym jak okazało się, że noszę martwe dzieciątko.
Teraz jestem w 6tc i choć strasznie się boję to mam nadzieję, że tym razem się uda.
Mam do Was pytanie. W poprzedniej ciąży przyjmowałam Clexane, ale dopiero od 20 tygodnia, kiedy to już było na to najprawdopodobniej za późno.
Pół roku po porodzie robiłam badania na krzepliwość i nic specjalnego nie wykazały.
Teraz biorę Acard i Clexane. Mam nadzieję, że dołączę w tym roku do szczęśliwych Mam:)
PS. never give up może ja odkupię od Ciebie Clexane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 08:25
-
Tez ni zostało jedno opakowanie clexane 0,4
Urodziłam 1 kwietnia - clexane brałam do dnia porodu ( profilaktycznie ) powiedzcie mi dziewczyny czynktoras tez tak z dnia na dzień odstawiła z dniem porodu leki ? Oczywiście w szpitalu tak zalecono . Ja jednak sie trochę obawiam .Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Misiu2017 wrote:Tez ni zostało jedno opakowanie clexane 0,4
Urodziłam 1 kwietnia - clexane brałam do dnia porodu ( profilaktycznie ) powiedzcie mi dziewczyny czynktoras tez tak z dnia na dzień odstawiła z dniem porodu leki ? Oczywiście w szpitalu tak zalecono . Ja jednak sie trochę obawiam .
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy wy biorąc clexane 0.6 miałyście jakieś plamienia typu brazowy śluz?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Misiu2017 wrote:Tez ni zostało jedno opakowanie clexane 0,4
Urodziłam 1 kwietnia - clexane brałam do dnia porodu ( profilaktycznie ) powiedzcie mi dziewczyny czynktoras tez tak z dnia na dzień odstawiła z dniem porodu leki ? Oczywiście w szpitalu tak zalecono . Ja jednak sie trochę obawiam .
Gratulacje
Może odkupię od Ciebie to opakowanie?Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy wy biorąc clexane 0.6 miałyście jakieś plamienia typu brazowy śluz?
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Kochana ja biorę clexane 0.6 od polowy stycznia u mnie zero plamien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:15
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Ja również nie miałam plamień przy takiej dawce. Ale widzę że jesteś świeżo po wizycie i w dodatku pokazały się dwa serduszka! Gratuluje podwójnie! Co lekarz powiedział na te plamienia?
Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
jova wrote:Ja również nie miałam plamień przy takiej dawce. Ale widzę że jesteś świeżo po wizycie i w dodatku pokazały się dwa serduszka! Gratuluje podwójnie! Co lekarz powiedział na te plamienia?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity