Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:56

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja czuję że niebawem urodzisz :) położna mówiła ze jak ma się taki power to to już tuż tuż :)
    Ja nie pamiętam kiedy byłam w kinie wiec idę :) zdam recenzje ze skurczów hihi :)
    Kredka super masz tego faceta i na pewno będzie tylko lepiej. Widać że Was bardzo Kocha :)

Wiolad lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po tortelini cukier 107. Zjadłam grubo ponad połowę i do tego sałatka :-)

Spirit, nick nieaktualny, Dominika89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jsustice jezeli nie urodze do terminu(czego nie dopuszczam do myśli w ogóle), to 03.04 do szpitala na wywołanie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie ciesze ze w koncu mi sie w zyciu ułożyło, rozwod to ciężkie przeżycie ale teraz wiem ze wszystko w zyciu jest po coś. Nalezy mi sie... a co ;-) ;-) ;-)
    Chociaz ma jedną wadę, nie lubi chodzic do kina hehehe. Takze Dominika zazdraszczam ;-)

Ja tez sie bede kladla jak do terminu nie urodze. Wiolad Ty masz powera a ja jak flak leżę, nie mam na nic siły a wejście na 3cie pietro porownuje z wejsciem na Rysy hehehe ;-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiolad lubi tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a na pewno szukalas tam gdzie one stoją? Jakoś mi sie nie zdarzyło zeby ich nie bylo...

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w sprawie wyboru repertuaru nie miał nic do powiedzenie bo idziemy z jego bratem i narzeczona wiec my wybieramy jako kobiety hihi choć ich miny mówiły wszystko i szykują piwo hahaha :)
    U mnie w słońcu melduje 35 stopni ach :)

A co do terminu to się dowiem w środę juz na pewno coś więcej od gina :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Justice mam nadzieję, że pełnia na poród wpłynie :-D,
    Justice nie myśl już o tym _ortelini :-) Kupisz sobie w tygodniu. A tak w ogóle, to u mnie jest w promocji, więc chyba jeszcze,zakupie na zaś :-)
    Kredka samych zalet nie może mieć, bo byśmy z zazdrości pozielenialy :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam na obiad ziemniaki schab pieczony w śmietanie 30 i surowke z kapusty pekinskiej i cukier 100 :) rzadko mam taki po obiedzie wiec dojadam a co :) :)
    Kredka każdy facet musi mieć jakieś wady no za dobrze byś miała :) :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupilam w Biedrze dwie paczki tej rzeczy na T... bo u mnie tez w promocji ;-)

Teraz zjadlam serniczek i wypilam kawkę, cukier 107 ;-)

Dominika obslinilam sie na mysl o tym schabie w śmietanie. Jak go robisz?

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kroje schab w plastry dodaje cebulę pokrojoną do tego jakieś przyprawy co lubisz i dodaje duuuuzo śmietany 30 lub nawet 36%. Czasem zetre do tego marchewkę i to się tak zapieka w zależności od ilości mięsa tak na oko :) mięso nie jest suche jest kruche i z tej śmietany robi się sos taki z cebulką :)
    Z tego samego przepisu można robić różne mięsa np piersi czy karkówke :)
    Ja dojadam surowke i batona super połączenie ciążowe hehe ;)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika surowy schab wkladasz? Nie obsmazasz?
    Justice moze cos w tym jest hehe ;-)
    W razie W przy makaronach sa te rzeczy na T takie suszone, podejrzewam ze tez by cukier byl ok. Tylko nie pamietam z czym są.

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to przed pogodę czy przez co, ale mam ochotę już wszystko przygotować łózeczko i w ogóle, ale sama się hamuje bo wiem że to za wcześnie i się zakurzy ale aż mnie nosi :D Od przyszłegho tygodnia zaczynam prać ciuszki i już chce moją królewnę :D ach rozmarzyłam się :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy cukry mogą się już tak zupełnie wyregilowac? Stopniowo pozwalalam sobie na coraz więcej tu białe pieczywo, tu ciastko, tu czekolada, batonik, chibczyk czy obiad u teściowej i doszłam do etapu e którym za przeproszeniem mogę żreć jak swinia cokolwiek, i to w starej normie z zapasem. Naczytalam się Internet ów i denerwuje się teraz w drugą stronę ze coś jest nie tak mimo że nie wierzyłam ba początku w cukrzycę :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja myśle, że nasze cukrzyce po prostu są łagodne i regularne jedzenie też robi swoje, ale widzisz ja np. wczoraj jaką miałam jazdę. Ta cukrzyca jest i kręci się za rogiem.
    A jeśli chodzi o słodkie to ja mam podejrzenia że nawet jakbym zjadła kilka łyżek nutelli to nie było by tak żle jak wczoraj po bułce. Białe pieczywo jem i jest ok, ale wszelkie makarony już mi windują wyniki.
    Myśle, że cukrzyca to taki twór co pozwala jednej jeść to, a innej tamto. Ja mogę jeść ziemniaki w dużej ilości, a ktoś inny makaron. To jest bardzo skomplikowane zjawisko, a ponieważ nie jesteśmy robotami każda inaczej reaguje :)
    A fakt pisałam wam kiedyś o dziewczynie co bierze insulinę, żeby mieć super niskie wyniki do 110 i teraz na końcówce (36 tc chyba) ma straszne spadki cukru pomimo odstawienia insuliny i ja też tego nie rozumiem jak to działa. Czy przez ten wyścig sobie rozlegulowała czy co? Ale często ma niedocukrzenia co jest na pewno gorsze niż nasze pojedyńcze skoki.

h4py1w9.png
‹‹ ‹ 1473 1474 1475 1476 1477 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ