X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:56

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja czuję że niebawem urodzisz :) położna mówiła ze jak ma się taki power to to już tuż tuż :)
    Ja nie pamiętam kiedy byłam w kinie wiec idę :) zdam recenzje ze skurczów hihi :)
    Kredka super masz tego faceta i na pewno będzie tylko lepiej. Widać że Was bardzo Kocha :)

Wiolad lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po tortelini cukier 107. Zjadłam grubo ponad połowę i do tego sałatka :-)

Spirit, Justice, Dominika89, Elaria lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jsustice jezeli nie urodze do terminu(czego nie dopuszczam do myśli w ogóle), to 03.04 do szpitala na wywołanie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie ciesze ze w koncu mi sie w zyciu ułożyło, rozwod to ciężkie przeżycie ale teraz wiem ze wszystko w zyciu jest po coś. Nalezy mi sie... a co ;-) ;-) ;-)
    Chociaz ma jedną wadę, nie lubi chodzic do kina hehehe. Takze Dominika zazdraszczam ;-)

Ja tez sie bede kladla jak do terminu nie urodze. Wiolad Ty masz powera a ja jak flak leżę, nie mam na nic siły a wejście na 3cie pietro porownuje z wejsciem na Rysy hehehe ;-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiolad lubi tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a na pewno szukalas tam gdzie one stoją? Jakoś mi sie nie zdarzyło zeby ich nie bylo...

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w sprawie wyboru repertuaru nie miał nic do powiedzenie bo idziemy z jego bratem i narzeczona wiec my wybieramy jako kobiety hihi choć ich miny mówiły wszystko i szykują piwo hahaha :)
    U mnie w słońcu melduje 35 stopni ach :)

A co do terminu to się dowiem w środę juz na pewno coś więcej od gina :)

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Justice mam nadzieję, że pełnia na poród wpłynie :-D,
    Justice nie myśl już o tym _ortelini :-) Kupisz sobie w tygodniu. A tak w ogóle, to u mnie jest w promocji, więc chyba jeszcze,zakupie na zaś :-)
    Kredka samych zalet nie może mieć, bo byśmy z zazdrości pozielenialy :-)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam na obiad ziemniaki schab pieczony w śmietanie 30 i surowke z kapusty pekinskiej i cukier 100 :) rzadko mam taki po obiedzie wiec dojadam a co :) :)
    Kredka każdy facet musi mieć jakieś wady no za dobrze byś miała :) :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupilam w Biedrze dwie paczki tej rzeczy na T... bo u mnie tez w promocji ;-)

Teraz zjadlam serniczek i wypilam kawkę, cukier 107 ;-)

Dominika obslinilam sie na mysl o tym schabie w śmietanie. Jak go robisz?

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kroje schab w plastry dodaje cebulę pokrojoną do tego jakieś przyprawy co lubisz i dodaje duuuuzo śmietany 30 lub nawet 36%. Czasem zetre do tego marchewkę i to się tak zapieka w zależności od ilości mięsa tak na oko :) mięso nie jest suche jest kruche i z tej śmietany robi się sos taki z cebulką :)
    Z tego samego przepisu można robić różne mięsa np piersi czy karkówke :)
    Ja dojadam surowke i batona super połączenie ciążowe hehe ;)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika surowy schab wkladasz? Nie obsmazasz?
    Justice moze cos w tym jest hehe ;-)
    W razie W przy makaronach sa te rzeczy na T takie suszone, podejrzewam ze tez by cukier byl ok. Tylko nie pamietam z czym są.

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy to przed pogodę czy przez co, ale mam ochotę już wszystko przygotować łózeczko i w ogóle, ale sama się hamuje bo wiem że to za wcześnie i się zakurzy ale aż mnie nosi :D Od przyszłegho tygodnia zaczynam prać ciuszki i już chce moją królewnę :D ach rozmarzyłam się :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy cukry mogą się już tak zupełnie wyregilowac? Stopniowo pozwalalam sobie na coraz więcej tu białe pieczywo, tu ciastko, tu czekolada, batonik, chibczyk czy obiad u teściowej i doszłam do etapu e którym za przeproszeniem mogę żreć jak swinia cokolwiek, i to w starej normie z zapasem. Naczytalam się Internet ów i denerwuje się teraz w drugą stronę ze coś jest nie tak mimo że nie wierzyłam ba początku w cukrzycę :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja myśle, że nasze cukrzyce po prostu są łagodne i regularne jedzenie też robi swoje, ale widzisz ja np. wczoraj jaką miałam jazdę. Ta cukrzyca jest i kręci się za rogiem.
    A jeśli chodzi o słodkie to ja mam podejrzenia że nawet jakbym zjadła kilka łyżek nutelli to nie było by tak żle jak wczoraj po bułce. Białe pieczywo jem i jest ok, ale wszelkie makarony już mi windują wyniki.
    Myśle, że cukrzyca to taki twór co pozwala jednej jeść to, a innej tamto. Ja mogę jeść ziemniaki w dużej ilości, a ktoś inny makaron. To jest bardzo skomplikowane zjawisko, a ponieważ nie jesteśmy robotami każda inaczej reaguje :)
    A fakt pisałam wam kiedyś o dziewczynie co bierze insulinę, żeby mieć super niskie wyniki do 110 i teraz na końcówce (36 tc chyba) ma straszne spadki cukru pomimo odstawienia insuliny i ja też tego nie rozumiem jak to działa. Czy przez ten wyścig sobie rozlegulowała czy co? Ale często ma niedocukrzenia co jest na pewno gorsze niż nasze pojedyńcze skoki.

h4py1w9.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ