X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to przed pogodę czy przez co, ale mam ochotę już wszystko przygotować łózeczko i w ogóle, ale sama się hamuje bo wiem że to za wcześnie i się zakurzy ale aż mnie nosi :D Od przyszłegho tygodnia zaczynam prać ciuszki i już chce moją królewnę :D ach rozmarzyłam się :D
    Ja mam dużo rzeczy rozłożone juz i przykryte przescieradlem żeby się nie kurzylo właśnie ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie ogarniam od poczatku tych skoków, spadków i marzę żeby być już z 4 tygodnie do przodu :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby był początek kwietnia ciąża donoszona i będę już szczęśliwa i będę oczekiwać na córeczkę :)

Spirit lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, jestem ciekawa Twoich wrażeń po Greyu. Byłam na tym w okolicy Walentynek. Dupy mi nie urwało, pierwsza część była jakąś nowością, bo po przeczytaniu książek było ciekawie skonfrontować wyobrażenia z adaptacją filmową, była ciekawość tej relacji sado-maso, tego osławionego czerwonego pokoju. A druga część wydała mi się strasznie wtórna, nudna, przewidywalna, naciągana, a sama akcja rozwijała się w sposób 15 minut treści -przerwa na rżnięcie - 15 minut treści - przerwa na rżnięcie i tak cały film.
    Przede wszystkim wydaje mi się, że nie ma tego czegoś między tymi aktorami, jakby byli niedobrani.

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Ja dziś mam dzień bez mierzenia :) wczoraj skończyłam kolacje I o 20:50, cukry oka, ale nie zjadłam juz drugiej kolacji, poszłam spać o 23, niestety obudziłam sie o 4 i chociaż próbowałam zasnąć to niestety dopadł mnie pózniej głód i jadłam, położyłam sie, zasnęłam ok, 6 a o 7 juz budzik dzwonił, wiec sensu mierzenia nie było. Potem cały dzień w krk, dopiero kolacja bedzie z mierzeniem :):):) ahh tak dobrze sie czuje :)

Apropos tego kakao... to jakie robicie? Nesquicka czy zwykle kakao takie do posypywania ciast?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Cały dzien dzisiaj chodze i sprzatam. Z racji tego, ze moja ciąża juz dawno donoszona, a termin za 8 dni!! postanowilam troche popracowac. Wymyłam wszystkie plytki w łazience i podloge na kolanach, no i zobaczymy czy cos zacznie sie dziac. Jesli nie to chociaz łazienke mam wysprzątaną na błysk :D

Ja łózeczko planuje jutro ubrac, a tak juz wszystko jest przygotowane i czeka ;)

Rosolina ja ostatnio mam straszna faze na kakao, robie praktycznie codziennie zwykle takie jak do ciast.
    A dzis pozwolilam sobie zjesc wafelka "Grzeska"- zjadłam przed kanapke z pasztetem i ogorkiemi no a potem zaczelam łazienke szorowac :D I cukier 115 :)

Domi daj znac jak tam po Greyu. Na pierwszej czesci bylam i chcialam isc na druga ale moj mąż powiedzial ze juz wiecej ze mną na taki nudny film nie pojdzie :D
    Musze jeszcze w tygodniu podskoczyc do Biedry i kupic to _ortelini ;) Jak tak zachwalacie to i ja spróbuję :)

Rosolina lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Rosolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystajcie jak możecie. Ja zabieram wasze skoki. Jak na końcówce cukry się stabilizują, to ja jeszcze długo w ciąży pochodze. Muszę wrócić do ograniczeń, a już było dobrze. A wizyta dopiero w czwartek.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Grey... Dla mnie może nie dno i mol ale myślałam że zasnę :) mój mąż spał serio musiałam go budzić :) :) film bez fabuły i gdyby nie to ze czytałam książkę to jak dla mnie mogli nawet pomieszać te sceny bo film bez sensu ;) jedynie na plus Dornan przybyczyl i było na co popatrzeć ale bez podniecania :) Jeśli ktoś miał by po tym rodzic i dostać skurczy z podniecenia to by musiał być dziewica po niepokalanym poczeciu. Osoba z jakimikolwiek doświadczeniem się nie pobudzi chyba że ja w ciazy mam zanik tych hormonów :) ;)

Kredka ja nigdy nie obsmazam mięsa, dopiero teraz doczytałam Twój post :)

Zjadłam myśliwska i idę spać hehe :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax wkraczasz już w 36 tydzień, głowa do góry :-) Jeszcze chwilka i skoki bedziesz oglądać tylko w telewizji :-)
    Heleneczka super cukry i brawo za wytrwałość w mierzeniu :-)

Ja chlebek jednak juz musze zmienić, po kolacji 83.
    U mnie dzisiaj chyba będzie bezsenna nocka, albo na czuwaniu. Moje dzieciątko zwraca wszystko górą i dołem. Zawsze sie tego bałam i w koncu nas to dopadło :-(

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po sniadanku, pogoda przepiekna chyba trzeba isc na spacer ;-)

Wiolad jak tam Twoj synuś? Mam nadzieje ze jednak przespaliscie nocke. Teraz tych wirusow tyle ze strach dzieciaka do przedszkola puszczac ehhh...

Dominika ja ogolnie nie lubie Greya, zabralam sie do czytana ksiazki ale to nie moje klimaty i nawet jej nie skończyłam. Filmu tez nie widzialam i widze sie nie ma czego żałować hehe ;-) Ale do kina poszlabym na cokolwiek wiec i tak Ci zazdraszczam ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/zjawisko-brzasku-czy-efekt-somogyi-jaka-jest-roznica/

Znalazlam na fb, mozna sobie poczytac. ;-)

Rosolina, Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice obok mnie mąż miał nachosy szwagier największy popcorn a szwagierke wielkie chipsy a ja wodę niegazowana hehe :) w ogóle mnie to nie ruszalo dumna byłam z siebie ;)

Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem co sie dzieje, ale to juz 4 noc bez snu, budzę sie w nocy lub nad ranem 4-5 i nie moge zasnąć, a chodzę spac o 23. Dzis poszłam o 5 do toalety, wróciłam ale nie zasnęłam o 6 zmierzyłam cukier, 88. Zjadłam euthyrox i zaczelam czytać neta, udało mi sie zasnąć ok 7, ale co chwile sie budziłam i tak az do 9. Cukier o 9:00 86.
    Powinnam te wyniki brac pod uwagę? Boje sie ze o tej 5 mógł byc wyższy. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ