Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kredka moja mama ma za wysokie cukry na czczo nietragiczne ale okolo 115 ja rowniez mam za wysokoe na czczo i wiktor rowniez cukrzyca mody idzie po lini matka corka wnuk itd. I tak mysle ze to nieglupie wcale co doktorka wymyslila bo ja sama dieta potrafie wyrownac cukry w dzien ale za cholere na czczo a wlasnie Mody ma to do siebie ze na czczo cukry sa wyzsze... ehhh robia malemu pelno badan non stop pobieraja krew, oczywiscie przed i po posilkach z palca. Dzis w nocy ma miec 5 razy jeszcze pobrana krew ale to odrazu badaja hormon wzrostu bo jest o pare cm za niski:/ mlody niemogl zasnac dostal syrop bo badanie musi byc przez sen w sensie pobieranie krwi. Dziewczyny ja w tym szpitalu pierdolca dostane. Nie ma tv musze kazda minite jakas organizowac rozne gry i zabawy ale tak od rana do wieczora niejest to proste tymbardziej ze nirmoge go nawet zabrac na dwor musi byc na oddziale gdzir jest goraco zaduch i smiedzi:/
oby szybko to zlecialo i jak najszybciej bylismy w domku i oby zdrowi bynajmniej on;) ale powiem Wam ze jest bardzo bardzo dzielny nieplakal przy zakladabiu wenflonu ani wogole nieplakal przy niczym jestem z niego bardzo dumna jest super odwaznym chlopcem:)
-
Kredka u mnie wszystko w porządku. Dzieciaczki grzeczne. Czasami tylko przydałaby sie dodatkowa para rąk
Justice kiedy dowiesz sie czegos odnosnie daty porodu.
Oj Nitka tak mi szkoda Twojego szkrabaTaki maluch i juz bedzie musial sie borykac z cukrzycą
Elaria odezwij sie co. Ciebie.
Kredka a Ty juz w domu, czy u rodziców? -
Czesc dziewczyny czy moge sie przylaczyc do was?mam pytanie jak radzicie sobie z ukladaniem diety w czasie ciazy? Ja jestem dopiero w 6tyg ale lekarz przez tel juz kazal mi trzymac diete bo w poprzedniej ciazy mialam podwyzszony cukier.Nie pozostaje mi nic innego jak zaczac od zaraz ale nie mierze jeszxze cukrow wiec jak ulozyc plan dnia zeby bylo dobrze.wizyte u gin mam w 8tyg potem chyba cukier sprawdza..nie wiem od czego zaczac? Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 09:09
-
Jejku dziewczyny strasznie was przepraszam ze się tak długo nie odzywalam ale to był jednocześnie magiczny i masakryczny okres. Przez położna straciłam pokarm bo mała za mało przybuerala i kazała dokarmiać... I się zaczęło błędne koło plus TAKIE kolki. Cały dzień kolki. Dobrze ze w nocy spala. Zmieniłam mleko w sobotę i zobaczymy co będzie
dzisiejsza noc super bo wynalazlam herbatkę humana na brzuszek i obecnie czekam na dostawę kropelek sab simplex z dwóch źródeł
daje delicol espumisan dicoflor wszystkiego się łapie
na razie nie zdarze nadrobić wszystkich stron i przeczytać. Jestem teraz u mamy która mi pomaga i jest oparciem bo mąż wracał do domu na kąpiel a ja nie wiedziałam jak się nazywam
i uwaga dziś w nocy bo kulki katmi na moc mam pokarm wiec zaczynam zabawę z laktatorem i zobaczymy może coś się ruszy i wróci
buziaki dla wszystkich i postaram się nadrobić lekturę i pojawiać się częściej
-
nick nieaktualny
-
Justice Ty już 37tc o matko jak to zlecialo
w ogóle czas tak szybko leci
moja Hania dziś póki co odpukać ładnie śpi. Budziła się o 1 4 6.30 i 9 i śpi do teraz. Sama zasypia nie na rączkach. Jeśli to dzięki tej herbacie to twórca powinien Nobla dostać
zobaczymy do wieczora
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice dziekuje za wyczerpujaco odpowiedz. Fajnie rozpisalas godziny posilkow tez taki dzien uloze czesto jesc ale kontrolowac co sie zjada i nie dopuscic do glodu. Niecale dwa lata temu urodzilam synka, cukier wyszedl mi w okolo 14tyg jesli dobrze pamietam. Wiem ze cukrzyca ciazowa moze sie nie powtorzyc ale mysle ze mnie akurat nie ominie;) Po ciazy cukier unormowal sie ale teraz lekarz stanowczo podkreslil ze mam juz uwazac takze musze rozpisac sobie dzien i posilki. Ta stronka slodkiemamy.edu.pl nie znalam zaraz sobie zerkne.
-
Choc 2 lata to nie dlugi okres ja czuje jakbym od nowa zaczynala walke
z cukrem
A jak z kawa? Ja uwielbiam kawe i nie wirm co zrobic bo w poprzedniej ciazy odrzucilo mnie od razu od kawy wiec nie pilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 12:20
-
nick nieaktualny
-
Wiolad. U mnie i u Bartusia wszystko dobrze. Nie jest zlym dzieckiem, nawet troche sam polezy, ale wiadomo ma gorsze i lepsze dni. Na szczescie kolki nas ominely, bardzo wspolczuje Dominice wiem ze to ciezkie zarowno dla dziecka jak i dla rodzicow. Moze troche psychicznie mi ciezko bo nie umiem tak zyc uwiazana w domu, ale sie naucze, potrzebuje tylko troche czasu
-
nick nieaktualny
-
Justice super, to juz tuż tuż
Kredka spokojnie, przyzwyczaisz sięTo duża zmiana w zyciu. Dzisiaj wspominalam mezowi, jak ciezko mi bylo sie przestawic przy pierwszym dziecku. Dlugo to trwało (ja z tych, co trudno im sie przyzwyczaić do nowych sytuacji), ale się udało
Dominika trzymam kciuki za laktacje. Spróbuj moze felmatiker tez Ci pomoże. Fajnie, ze masz wsparcie w mamie, kolki to paskudna sprawa, ale ani sie obejrzyszma, a będzie to tylko wpomnienie.
Majeczka piłam kawe i inke cała ciążę. Do kawy ksylitol i mleko 2%. Jezeli wcześniej ksylitolu nie uzywalas, to zaczelabym od łyżeczki dziennie. Ja ksylitolu uzywam juz od okolo 2 lat. Oby jednak tym razem cukrzyca Cie ominela. Plus cukrzycy taki, ze sie nie tyje