X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice najważniejsze, ze ma juz te 2500:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:0
    Czy zagląda tu jeszcze czasem żabka albo kamcia?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Domi, nikt taki tu nie zaglada:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice jeszcze 7 dni i koniec ciąży, koniec cukrzycy. Malenka będzie z Tobą :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju ale ten czas leci. Justice wszystkie juz czekamy tylko na Ciebie, jestes ostatnią z naszej paczki ;-)

A z wagą małej to nie ważne, wazne zeby byla zdrowa, mojej siostry blizniaki urodzily sie po 1400 a teraz wogole po nich nie widac. Dzieci nadrabiają raz dwa ;-) Nie moge sie doczekac foteczki.

96xftgp.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* ciagle was tu podglądam :) gratuluje wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom!

Ja obecnie leżakuje ze względu na szyjkę. Trochę mi się skróciła i obecnie ma 27 mm a wole dmuchać na zimne bo zależy mi żeby w tym roku szkole skończyć.. pessaru ani szwów nie będę miała ponieważ moja szyjka skróciła się przez skurcze macicy,
    Obecnie biorę luteinę 2x dziennie, 6 magnesów i 6 nosp. Także żyje jak księżniczka :D ale do sedna
    POMOCY!
    JAk na spowiedzi wszystko powiem. Przez 1,5-2 miesiące nie przestrzegałam jakoś rygorystycznie diety przyznaje się. Mimo to starałam unikać się słodyczy, drożdżówek i wszystkiego co nie zalecane. ( ponieważ raz mój wynik na czczo wyniósł 92 raz 93 i wielka mi cukrzyca ) ale ok :)
    Od jakiego tygodnia jak weszłam w 22-23 tydzień moje cukry poranne są w granicach 90-100, a nawet ponad 100 . Dodam ze wcześniej były wzorowe. Od dwóch dni stosuje catering pudełkowy z dietą o niskim IG mimo to od dwóch dni lepiej nie jest. Nawet zwiększyłam insulinę z 7 do 9 jednostek :/ jem na noc to po czym zawsze miałam dobre cukry. A dziś rano znowu przekroczony.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:38

• Princesska Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po posiłku naprawdę różnie. Dziś zjadłam na śniadanie 3 kromki pieczywa razowego z pastą z kurczaka i ogórkiem - cukier 134 :/
    W ciągu dnia mam 1-2 przekroczenia, nie więcej. Właśnie tak myślałam ze to ten ,,okres ciąży" szalejące cukry itp :/ dziś spróbuje 10 jednostek :/ dopiero 14 czerwca mam wizytę w szpitalu kontrolną to się naskarże na te cukry.
    I rzeczywiście masz racje ze to może leżenie pogarsza. Nie wpadłam na to Eh nawet jak parze w mój dzienniczek to idealnie od kąd leżę to cukry się popsuły.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska ja tez mialam rozjechane cukry w tym okresie ciazy, poprostu pilnuj sie bardziej zeby malenstwu krzywdy nie zrobic. To nie potrwa dlugo u mnie tydzien, max dwa i wszystko wrocilo do normy.

Justice w tak zaawansowanej ciazy to ten pomiar usg to mozna o kant tylka rozbic hehe. Mojego Bartka mi mierzyli jak przyszlam do szpitala rodzić, powiedzieli mi ze wazy 4700 myslalam ze zejde z tego swiata hehe. Ostatecznie 4130 wiec błędu sporo. Ciezko im juz mierzyc bo dzieciaki zwiniete w kłębek.

Princesska, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dobre wiesci wyniko super krzywa dobra jedynie na czczo ma 101 takze jak narazie dziecko zdrowe bez cukrzycy!!!:):):):):) wychodzimy dzis do domku!! Ale sie ciesze:) musimy sie kontrolowac teraz czy cos sie nierozwinie ale jak narazie jest super huuuuraaaa :)

Dominika fajnie ze sie odezwalas i ze ok u Was :)

Domi dziewczyny sa na paznierdzin 2016 tak sie udzielaja;)

Pozdrowionka my sie pakujemy :)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:39

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka tak sie ciesze!!!!!! Fantastyczne wiesci. Najlepszy prezent na dzien dziecka ;-)

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2itd3vgv7l7u_t.jpg

A my z Bartkiem zyczymy wszystkim dzieciaczkom, tym narodzonym i tym jeszcze w brzuszkach duzo zdrówka i usmiechu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 15:31

Princesska, Justice, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka super wiadomość :-)
    Kredka Bartuś jest cudowny :-) Szkoda, ze dzieci tak szybko rosną....

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Princesska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się taka bezsilna :/ jednostek insuliny 10 - cukier na czczo 101. Na noc zjadłam twarożek.. z tym ze jeszcze tydzień tenu
    musiała bym zjeść porządną porcje pizzy żeby mieć taki cukier..

Bartus śliczny ! Jaki duży chłopak :D

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptincesska nie stresuj sie tak. Wiekszosc z nas ma taki kryzys w tym tygodniu. Zobaczysz to minie, po tygodniu wszystko wroci do normy. Zobaczysz ze to tylko chwilowe ;-)

A Bartus duuuzy, owszem. Juz mu 150 mleczka bywa za malo. Ciuchy na 68 to juz na styk. Jakis Pudzian rosnie hehehe

Princesska lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/a59157065f17.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a59157065f17.jpg[/url]
    Nitka super ze jest ok :)
    Pozdrawiamy z Hania :)

Justice, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkie te wasze dzieci ❤️❤️ Obiecałam sobie ze drugie dziecko tez chce na lato urodzić, taka piękna pogoda :) od razu lepszy nastrój :)
    Dominika a już lepiej jest? Bo z tego co pamietam pisałaś ostatnio ze Hania dała wam popalić :)

Mam nadzieje ze będzie jak mówicie, ze to przejdzie :/ i zmierzę w nocy, może to rozwikła zagadkę cukrów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:02

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ