Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Jem to samo a dzisiaj cukier po sniadaniu 128.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
Diabetolog mowila ze najlepiej do 120.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Polecam bataty
kolejny dzien jem na obiad bataty parowane i cukier super
i wreszcie cos slodkiego
do tego warzywka i kurczak
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Justine zrobiłam dziś badania i....
fosfataza lekko ponzej normy
bilirubina w normie
alt 24 /norma 32
asp 54/ norma 33
Ostatnio we wt normy w innym lab a wyniki prob 67 i 46
Chyba jakby cholestaza się przyplątała to wyniki rosna?
W we ,sr wyniki kwasów zolciowych ...ehhNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Natty, a po batatach mierzyłas po godzinie czy dłużej? Bo ja ostatnio po czymś po godzinie miałam ok, ale za to po kolejnej juz 155. Wiec niektóre rzeczy nie dają wyższego cukru odrazu tylko właśnie trochę później. Tak zdradziecko!
Teraz jak jem coś "bardziej normalnego" to mierze cukier dwa razy: po godzinie i znowu po kolejnej.
Dziś tak na tapetę poszło spaghetti (z normalnego, bialego makaronu ) z sosem bolonskim (bez mięsa). I o dziwo! I po pierwszej godzinie i po drugiej - cukier zupełnie dobry. -
nick nieaktualnyDziewczyny radze tez zobaczyc na godziny jedzenia. Zauwazylam ze miedzy 15-18 moja trzustka przyjmuje kazdy posilek i jest okej. Nawet bialy chleb po ktorym rano mam i 160 a wieczorem ok 140. To kolo 16 jest 110. Nie wiem czsmu tak jest. Ostatnio ugotowalam grochowke zjadlam o 15:00 cukier 104, zostala mi zjadlam na drugi dzien o 11 cukier po 1h 138. Kilka razy juz ton zauwazylam, trzustka ma swoje godziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 06:50
-
Sa produkty po ktorych wywala cukier pozniej, musicie uwazac na serek wiejski po godzinie bedzie on a moze popsuc cukier po kolejnym posilku... duzo ma ruch do znaczenia bo rowniez sparecujac rano mozna zquwazyc lepsze cukry po obiedzie.
Amus juz niepamietam ktora dziewczyna tu miala tak wlasnie ze niemogla jesc odgrzewanej zupy za drugi dzien bo miala wyzsze cukry zawsze. Jak odgrzewasz kolejny raz zupe to warzywa w niej sie bardziej rozgotowuja i to moze spowodowac wyzszy cukier.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 08:23
-
Wczpraj na nocny zjadlam troche platkow owsianych i cukier na czczo 87. Kurcze coraz wyzszy. Mnie kazala diabetolog mierzyc 4 razy dziennie i tak mierze wiecej bo po 2 sniadaniu i podwieczorku. Mam mierzyc tez po po 2h ? Chyba zwariuje z tym. A bataty ponov lepsze niz zimeniaki dla nas tak mowila dietetyczka.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Po czym lepiej zmierzyc tez po 2h?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Natty. Po dwoch godzinach najczęściej wywalają fast foody i tluste, ciężkie potrawy a slodkie wywala wczesniej niz po godzinie. Jednak reguły na to nie ma, jednej wywali innej nie. Nie chodzi o to zeby mierzyc zawsze dwa razy, po godzinie i po dwoch tylko zeby raz sobie sprawdzic dany produkt zeby woedziec jak nasz organizm na to zareaguje.
Co do odgrzewanej zupy to faktycznie nie jest to zalecane przy cukrzycy. Nie chodzi o rozgotowane warzywa tylko o zwiazki jakie sie uwalniają przy posgrzaniu. Nie dzieje sie tak jezeli zagotujemy zupe, wtedy bedzie ok. Tak samo jak podgrzewany sobie parowki czy jakies kielbaski, pamietajcie zeby chwile je pogotowac. Z mlekiem jest to samo.
Ja dzis rano wypilam kawe i zjadlam kawalek ciasta i zmierzylam cukier. .. 130 nawet nie wiem czy to norma czy za wysoko... -
No wlasnie nie, chlop moj mnie zaatakowal glukometrem tak ni z gruszki ni z pietruszki, zrobilam duze oczy bo zezarłam kawał spory zebry i kawe z rana ( w ciazy moglam o takim sniadaniu pomarzyć ) no i ciach 130!!! Nie wiem w sumie czy to norma, bo bylo gdzies po godzinie, jak dalej nje wiem bo sie przestraszylam hehe. Chyba jutro rano zrobie drugie podejscie
Wiolad a Ty mierzysz nieraz?
-
A ja wczoraj dalam malemu troszke marchewki. Mialam taką od mamy prosto z dzialeczki wiec mysle spróbuję. Bartek byl początkowo zaciekawiony a pozniej tak mu sie spodobalo ze plakal jak lyzeczke zabralam hehe. Nie zjadl za wiece, doslownie tyci tyci ale widze ze juz moglby podjadac, bo jak widzi ze my cos jemy to przyglada się i mlaszcze heh.
A dIs na czczo 87. Nie jest zle.