Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mozna te paski kupic bez recepty? Czyli moja diabetolog olala sprawe:/Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja tez nie dostalam recept na paski ani w szpitalu ani prywatnie u diabetolog.
Wlasnie zadzwonilam do szpitala powiadomic ich ze juz mam recepte na insuline i czy mam przychodzic tego 5.07 na szkolenie i po recepty. Powiedzialy ze nie, i ze teraz to niech chodze tam gdzie dostalam recepte. W szpitalu by mnie zapisali do ginekologa poloznika ktory specjalizuje sie w cc, na szczescie w poniedziałek tez mam wizyte w szpitalu u dr u ktorej prowadze ciaze blizniacza i z nia pogadam jak to jest..bo wolalabym b6c prowadzona przez wszystkich w szpitalu bo tu zaraz bede lezec na patologii i rodzic. A teraz przez to ze raz poszlam prywatnie to mam do diabetologa chodzic prywatnie. Ja za to nie place, luz..ale jakos tak dziwnie sie poczulam.no nic...musze to przegadac z moja gin.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Jestem po wizycie u diabetologa dostałam skierowanie na paski do glukometru i na ketony ale uwaga na 4 tygodnie bo wtedy Pani doktor kazała przyjść na następna wizytę...tylko co z tego skoro następna możliwa wizyta jest 5.09, a ja mam termin porodu 15...żal jakiś, czyli teoretycznie moja opieka diabetologiczna polega na jednej wizycie u lekarza, otrzymaniu glukometru no i teraz na spotkanie z dietetykiem czekam...aha i Pani pielęgniarka mi powiedziała ze w sumie dostane paski bez recepty, a jak będzie sie cos działo w miedzy czasie to wtedy przyjść:p
-
Hmmm, to troche dlugo czekac miesiac na kolejna wizyte.. Ja od 9 tc- 6 mca chodzilam co 3 tyg,a teraz co 2 tygodnie. Moja diabetolog powiedziala,ze od ok 30 do 36 tyg cukry moga sie pogarszac i trzeba kontrolowac czesciej, bo dziecko ntensywnie rosnie i ucisk na trzustke tez jest wiekszy. Poza tym lepiej reagowac szybciej w razie problemów i modyfikowac diete, ewentualnie wdrozyc insuline na dzien. Ja chodze prywatnie i powiem Ci,ze wole zapłacic za wizyte niz sie martwic,ze nie moge sie skonsultowac. Paski owszem dostaniesz bez recepty, ale ich cena jest duuuzo wyzsza niz na recepte.Ja za 1 op bez recepty zapłaciłam prawie tyle co za 4 op na recepteNina 85
-
Jeżeli chodzi o paski to już sprawdzałam i lekarz pierwszego kontaktu powinien wypisać bez problemu i to z odpowiednia zniżką! Ma taki obowiązek:)ja teoretycznie kolejną wizytę mam za ponad 2 miesiące, bo niestety w sierpniu brak jest lekarza bo są na urlopach i ewentualnie jak coś się będzie działo to zejdzie lekarz z oddziału...ale przynajmniej podali sytuacje w których się zgłaszać i na pewno przyjmą. Do póki cukry mam w normie to się aż tak bardzo nie przejmuję, ale jak będzie się coś działo to pójdę prywatnie, żeby się nie denerwować.
-
A te paski do moczu sa na recepte? Ile kosztuja bez recepty bo chyba je sobie kupie ns wszelki wypadek
Justice lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poppy dają ACCU-CHeck performa nano. Paski podobno na ketony można bez recepty tak mi pielęgniarka powiedziała, wiec jeżeli są w tej samej cenie to spoko, ale jednak paski do glukometru to robi różnice czy 38 zł tygodniowo czy z refundacja...Jedyne czego się dowiedziałam jako nowej wiadomości to jak sprawdzać ketony i jak to notować, a tak poza tym to Panie zachwycone moimi wynikami;p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poddaję się! Gotuję płatki jaglane na mleku.
Od godziny 10 rano kiedy to zjadłam sałatkę z pomodorow, ogórków i rzodkiewek boli mnie żołądek. Nie wytrzymam dłużej. Musze zjeść jakiś ciepły posiłek - bez niedogotowanych jarzyn czy ryżu czy makaronu i bez ziaren! Zobaczę co się będzie działo po takim posiłku.
Teraz mierzyłam z ciekawości przed jedzeniem i cukier mam 70.
Dziewczyny co jecie na obiad? Jakie macie sprawdzone przepisy na ciepłe posiłki?
Oprócz jajek i parowek?