X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlaśnie ja kroilam warzywa to sobie przypomniałam o tych zupkach i sałatce z makaronu.
    Ale byłam zła bo gdzieś zapodziało mi się taka metalowa siatka do krojenia warzyw i musiałam wszystko kroic recznie hahah

Maż zjadł nie marudził.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u mnie ręcznie kroi mąż :) wróci w piątek wiec da rade

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ci dobrze :-)
    Mój się denerwuje szybko i nie lubi takich robót:-) obrać może ale kroić tylko ziemniaka na frytki.
    Wolę sama to zrobić zresztą on wiecznie w pracy.
    U nas jest taka zasada że ja w górach a on przy autach robi.
    Kasa w kieszeni bo na zryty i nieudolnych mechaników nie trzeba wydawać mąż wszystko zrobi :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest grzeczny bardzo pomocny I opiekuńczy
    Ja to jestem ta niedobra ale mam taki charakter

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ważne że sobie radzi z tobą hahaha mój jest też chamski i potrafi pokazać rogi ale na szczęście dla mnie dobry i kochany a co mu w głowie siedzieć nie wie nikt mam nadzieję że do grobowiec deski będzie taki kochany hahah
    Idę się mierzyć wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    121 ufffff :-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 89 po tej kanapce ale pomiar nieobiektywny bo jedzenie zaraz po duzym wysilku czyli 3km. spacerze z busa i w nerwach a mnie jak mocno z nerwow telepie to cukry mam chyba dziwnie niezsze. Zjadlam znow kanapke i zobaczymy oo nastepnym pomiarze :)
    Kamcia podziwiam ze kroicie na salatke warzywa recznie :) Ja zawsze w maszynce a i tak mam wrazenie ze strasznie dużo roboty :)
    Żabka nie dowierzam ze zrobilas nalesniory bardziej po naszemu ;) Daj znac jak pomiar :)
    Koniec wiercenia na dzis :) Troche spokoju a jutro powtorka.

Moj dzidzius w ciagu dnia mi tak zniekształca brzuch od kopania ze maskara. Bardzo czesto az mnie to boli. A jak wróci z pracy i chce mu pokazać co wyprawia jego synuś to cisza :) Tak samo jak polozy reke na brzuchu to nagle sie spokój robi. I mąż oczy otwiera co ja chce od biednego dziecka jak on taki grzeczny :) Nawet sie nakamerowac nie daje :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka i mnie zawsze było ręcznie bo ma być drobniutko :) takie zboczenie :). Mam to po mamie i babci. Nawet mąż się do tego przyzwyczaił :) jak jakiś czas temu jadł sałatkę siostry to aż mi skomentował "ale grubo. My to tak drobno kroimy "
    Ja zezarlam 2 porcje kapusniaka. Az mi niedobrze ;) uswiadomilam sobie ze ostatnio jadłam tez jak miałam usg :) zglupialam wtedy czy stres czy kapuśniak tak mi flaki wykreca. A jutro i kapuśniak i usg :D

Nasza agatia teraz corcie podgląda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka 121 po 2 nalesniki.
    Zawsze to coś innego do zjedzenia.
    A co ty tyle kanapek w ciągu dnia wcinasz???

Powiedz mężowi żeby ucho tak bokiem głowy położył na brzuch może dostanie strzała hahah sorki ale moja córka tak się bawiła z nami męża nie było w domu to cuda w brzuchu robiła miałam tak zniekształceń brzuch że to jakieś nie porozumienie mąż wracał z pracy mówię do córki pokaż tatusiem a tu cisza kiedyś przyłożył głowę bokiem jak dostał koniaka to aż odskoczyl :-)

Dorinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podgląda podgląda chyba jej pomacha co???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie ucho a oko od razu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomacha pomacha
    A mój dzidziolek jutro
    Już mam stresa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha
    My latarka córce swiecilismy teraz czekamy na to maleństwo niech tylko podrosnie.
    A i mężowi też soe podoba ten wózek co upatrzylam rano także hmmmmmm chyba trzeba kasę na kupie składać:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia będzie ok:-)
    Tobie też pewnie pomacha:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latarka nie przyszła mi do głowy. Emilka aż tak nie kopala. A może to efekt ułożenia miednicowego. Raz w ogóle jej nie czułam i poszłam na IP. Na oddziale zrobili mi Ktg a tam mała jak głupia się wiercila . polizna się pyta czy to czuje a ja że nie. Tylko dziwnie na mnie spojrzała. To to sadelko na brzuchu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamciaelcia będzie ok:-)
    Tobie też pewnie pomacha:-)

Ja to jestem za tepa na obrazy usg - nigdy tam nic nie widzę. Może nie mam wyobraźni? Wiem tylko gdzie jest głowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha
    To skup się!!!!
    Teraz widać bardziej rączki.
    Jak ja widziałam to ty też zobaczysz.
    Dziecko kończy jogurt idę na łowy białej kiełbasy hahahha deszcz już nie pada:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja zeby nie mieć acetonu rano musze zjesc min. 7 kanapek ( z posiłkiem przed snem ) w ciagu dnia. Zadne owsianki ani kaszki jako zastapienie posilku na mnie niestety nie dziala :/
    A druga sparawa zeby nie mieć przekroczen po posilku to muszę je dzielić na 2x. Wiec jem male kanapki bo po ok.30g. ale czesto :) Mam mierzyc 5 posilkow dziennie. Jeden w tym to obiad wiec zostaje 4. A 4 posiłki podzielone na 2 daje 8 kanapek dziennie :) choć czasem juz tej 8 nie daje rady :)
    Zabka u ciebie nie pada bo do mnie wszystsko poszlo ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 16:25

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka z Emilka na 3d buzke rozpoznałam a na 2d rozpoznaje nogę ale to tyle z moich możliwości :) powodzenia w lowach białej kiełbasy -i cierpliwości w kolejce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano lało teraz jest spokój ale ja nigdzie nie wychodzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ