Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka, jak spróbujesz to daj znać, ja u Ciebie dobrze wyjdą to ja jutro na drugie śniadanie spróbuję
Wolę robić eksperymenty przy tych posiłkach których nie muszę zapisywać ;p Dziś na II śniadanie zjadłam 2 duże kromki białego chleba z pastę jajeczną. Do tej pory jestem pełna - 124, nie ma tragedii i myślę że jako tako przejdzie. Spróbuję to samo na kolację. Wyeliminuję biały chleb tylko jeśli przekroczenia będą za każdym razem
-
Ja tez chyba wroce do białego bo szczerze to na różnorakie chleby wydalam juz fortune a póki co nie ma wogole roznicy w cukrach. Tylko na I sniadanie musze pełnoziarnisty teściowej. Za byle jaki chlebek pszenno zytni, graham czy tym porobne u mnie kolo 3-4zl trzeba dac. Gdyby sluzyly cukrom to nie byloby problemu ale ze nie widać roznicy to po co przeplacac
Kurcze wlasnie sie mierzylam i normalnie nic nie rozumiem. Brzuch mam wrazenie ze mi wyskoczyl troche a na metrze tego nie widac -91cm
-
nick nieaktualnyChyba zaliczyłam dziś swoje pierwsze niedocukrzenie odkąd jestem na diecie
Zrobiłam sobie kawę z mlekiem ugryzlam dwa razy kinderka aż tu nagle dostałam zwrotów głowy. No i oczywiście mdłości. Położyłam się na chwilę a gdy przeszło dokonczylam kawę i kinderka. Mdlilo mnie dalej ale wzięłam się za obiad. Po jakimś czasie może godzinie znowu czuję się jakoś niewyraźnie. Pomyślałam zmierze cukier a tam na liczniku 67. O matulu coś takiego! Zaraz drugiego kinderka i kanapkę z szynka serem i ketchupem.
Cukrzyca tak właśnie się normuje na końcówce trzeba uważać. Choć dziś to się czuję szczególnie dziwnie. W nocy przez 3 godziny miałam bóle podbrzusza i myślałem że już coś się zacznie po czym zasnęła sobie. Dziś znów czop radośnie wyłazi tym razem bez krwi no i cały czas mdli mnie.
Ech powiem wam że ta końcówka jest denerwujące
Kamcia czy Ty masz dziś gina czy jakieś wyniki do odebrania czy coś. Coś się mi przypomina ale kiepsko ostatnio u mnie z jarzeniem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie echo wiedziałam
Daj znać jak wyglądało. Wszystko będzie okKamciu
Mąż nie może czegoś wykombinować żeby być razem? To jutro też powinnaś mieć potwierdzenie płci bo na tym etapie prenatalnych określa się prawidlosci narządów.
Będę myśleć o Tobie no chyba że będę rodzic no to ten...sama rozumiesz
Będzie dobrzekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie dziewczyny.
Ale sie tu dzieje
U mnie cukry ok.
Podczytuje was ale sie nie udzielam bo wiecznie w biegu
Dziś nie wiem co sie dzieje .
Zjadlam obiad dwa goląbki cukier 112, zagryzłam cukierkiem trfulekiem potem mała paczka leysów zielonych i dwa ciasteczka muszelki z marmoladką mniam .
No i tyle miałam czasu bo musze wychodzic po córke i idziemy na plac zabaw
Domili, mappi szybkiego rozwiązania tak w razie "w" życzę.
Domili aż wstrzymałam oddech myslałam że urodzisz hahaha
Daje ci tydzień zobaczysz ......
Kamcia tryzmam mocno kciukasz bedyie ok.
mappi, kamciaelcia, domi05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzina myślisz?
Może i tak ....wreszcie
Mąż mi się jakoś zestresowal, zaniepokojony czekaniem wygląda jakby mu kto widelec w pupę wsadził.
Szczepan synu mój wychodź
Tydzień temu ważył 3800 wiec to już naprawdę pora na niego
P.s.ale te batony kinder beuno to pyszne że ja to dopiero teraz od was się o nich dowiedziałam echdomi05, Rudzina lubią tę wiadomość
-
Kinder bueno dobre ale szczerze to zjadlabym takich ze 6 a nie tylko jednego batonika
Ja mam w szafce jeszcze grzeska toffi sprzed ciazy ale narazie boje sie sprobowac polowy
Dla mnie chyba polowa kaszki lepsza bo przynajmniej jestem wtedy pojedzona a po kinderku to mnie juz po 20 min ssie
Zabka dostajesz ode mnie ochrzan. Ja juz 2 miesiace walcze z mega pokusa na chipsy. Jak narazie wygrywalam ta walke ale ta mala paczka ktora opisalas tak mnie kusiJak mozna kobietę w 30 tyg ciazy tak wodzic na pokuszenie
Dziewczyny a czy jest jakis okres w trakcie ciazy (oczywiście prócz I trymestru) w ktorym trzeba najbardziej uwazac na cukry w ciazy? Bo ja juz II miesice na diecie i przedtem wogole nie eksperymentowalam a teraz juz 30 tydz. i zdarza mi sie probowac slodyczy czy innego jedzenia choc nie mam po tym przekroczen. Wiec skoro cukry ok to chyba nie muszę sie martwic ze dziecku cos zaszkodzi nie? -
Dziewczyny podpowiedzcie co jest do załatwienia po urodzeniu dziecka? Jutro korzystając że mąż ma wolne chcemy podskoczyć do urzędów i pozbierać wszystkie wnioski, przygotować w domu dokumenty, żeby potem tylko wypełnić i zanieść...
Wiem że w USC po akt urodzenia - muszę się dowiedzieć czy akt małżeństwa jest dalej potrzebny, bo znajomi musieli załatwiać..., mąż musi zgłosić w pracy do ubezpieczenia, a z teściową muszą jechać małego zameldować do urzędu bo dom na nią jest... W opiece muszę zapytać o becikowe, ten 1000 bo nie pracuję, a ponoć to płacą i o wnioski i potrzebne dokumenty przy 500 bo nam chyba dochód nie przekroczy...
Coś jeszcze trzeba załatwić? Wiem że jeszcze wybrać lekarza, ale u nas szpital chyba zgłasza do wybranej poradni, tylko w szpitalu trzeba podać która, ale podejdę zapytać do przychodni... -
nick nieaktualnyNigdy nie wiadomo co szkodzi a co nie dziecku.
Jak normy były kiedyś 140 po godzinie a teraz tak restrykcyjnie 120 to nasuwa się pytanie what the fuck?
Czy rzeczywiście coś przebadali dowiedli czy jednak działania lobby farmaceutycznego?
Ja wychodzę z założenia że szkodzi bo to jednak trzyma nas w jakiejś dyscyplinie a mi jest taka potrzebna.
chipsy jeny. .....moja wielka miłość
Porzucona
I jak cukry po czipsikach? Ale zmierz i po 1,5 i 2h
-
żabka04 wrote:Witam sie dziewczyny.
Ale sie tu dzieje
U mnie cukry ok.
Podczytuje was ale sie nie udzielam bo wiecznie w biegu
Dziś nie wiem co sie dzieje .
Zjadlam obiad dwa goląbki cukier 112, zagryzłam cukierkiem trfulekiem potem mała paczka leysów zielonych i dwa ciasteczka muszelki z marmoladką mniam .
No i tyle miałam czasu bo musze wychodzic po córke i idziemy na plac zabaw
Domili, mappi szybkiego rozwiązania tak w razie "w" życzę.
Domili aż wstrzymałam oddech myslałam że urodzisz hahaha
Daje ci tydzień zobaczysz ......
Kamcia tryzmam mocno kciukasz bedyie ok.
Ja tak po prawdzie to cały czas myślę że przenoszę, bo i cykle długie i nieregularne to też termin mi się szybki wydaje i zawsze te miesiączki spóźnione miałam to myślałam że i poród mi się spóźni, ale chyba organizm z tym akurat poczekać nie chce ;p ale zobaczymy jak to będzie ;p -
nick nieaktualnydorinka przepraszam
nie chcialam hihi
Domili
UM meldunek i akt urodzenia, nadani pesel
GIN zaświadczenie o porodzie i leczeniu od 10tc.
MOPS becikowe : 1 tys od Kopacz bo nie pracujesz, 1 tys od miasta przedstawiasz pit z 2 lat wcześniej plus zaświadczenie z zus o składkach i zaświadczenie z US o dochodach no i pitów nie zapomnij wziąść. 500zł od szydło.
po porodzie w szpitalu podać musisz adres i lekarza do którego dziecko bedzie chodzic.
Wybrac położną. -
nick nieaktualny
-
ok żabka, rozjaśniłaś trochę dzięki
Tylko teraz pytanie za 100pkt.! Bo dochody będą nam brać z 2014r. Wtedy jeszcze nie byliśmy małżeństwem (do października;p) mąż mnie w rozliczeniu tam nie ma, ja wtedy też dochodów nie miałam - studiowałam. Będę musiała mieć coś z zusu czy skąd? O to najlepiej zapytam jutro...
A czy gin. to zaświadczenie wystawia mi jeszcze w ciąży czy już po? Czy ja to muszę osobiście odebrać? Bo kurcze... u obecnego gin jestem od 12tyg. a z poprzednim nie chciałabym się widzieć... Może mi obecny wystawić że od 10tc. jestem pod opieką ginekologa i wystarczy że kartę ciąży mam od 8tc?żabka04 lubi tę wiadomość