X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy po dawkach authyroxu zajdę w ciążę
Odpowiedz

Czy po dawkach authyroxu zajdę w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Czy któraś z was miała problemy z niedoczynnością i po zapodaniu euthyroxu zaszła w ciążę? Jeżeli tak to po jakim czasie? jak długo mam czekać?

ona32
  • Basha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno ci się udać standardowo w ciągu 1 roku, jeśli nie macie żadnych innych problemów.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok dużo czasu nie wiem czy to psychicznie wytrzymam, ale będę choć próbowała się starać żeby tak było, ponieważ kiepsko z moja psychiką tak strasznie to wszystko przechodzę.

ona32
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam tsh w okolicy 3, zaszłam w ciążę, okazało się że jest dobrze ponad 4, ale ft4 w normie, więc leków nie dostałam. NIestety i tak poroniłam. Endokrynolog uznał, że jednak jest lekka niedoczynność, bezobjawowa, ale tsh z górnej normy należy zbić.
    Zaczynałam od 25, teraz od ok pół roku jadę na 75, w ciażę zaszłam przy 3 inseminacji (bo są inne problemy związane z niepłodnością).

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ