X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy w ciązy można przegrzać dziecko w brzuchu?
Odpowiedz

Czy w ciązy można przegrzać dziecko w brzuchu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w 17 tygodniu ciąży i od poczatku ciazy towarzysza mi nieznone upaly. Jesli nie mam potrzeby wychodzenia to oczywiscie nigdzie nie wychodze no ale dzisiaj taka potrzebe mialam bo musialam isc do lekarza a potem jechac do urzedu i po sukienke na wesele. Jechalam autem ale bez klimy. Bylo mi cieplo. Kupiłam sobie na droge sok i wode, ale pytanie moje brzmi czy moglam przegrzac dizecko podruzujac w samochodzie bez kliy? byly tylko otwarte okna, jak jechalam no to ok bo wiatr wial i przyniosil chlod jednak jak stalam na swiatlach to juz fajnie nie bylo bo momentalnie robilo sie po prostu goraco. lepiej juz bym chyba bylo jakbym wychodzila na ten czas z auta. czytalam ze podobno mozna dziecko przegrzac i nastapi smierc wewnatrz maciczna. Jak to wyglada wedlug was? prosze o rade? juz jedna ciaze stracilam boje sie stracic kolejnej

poooomocy
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tytule mialo byc czy w upal mozna przegrzac dziecko. Bardzo prosilabym o rade. czytam ze niby mozna przegrzac w upaly i wtedy dziecko umiera. Jak szlam z parkingu to bylo mi naprawde chlodniej niz w tym aucie jak jechalam. wiadomo w komunikacji miejskiej tez mozna trafic na nieklimatyzowany tramwaj czy autobus no i dluzej sie jedzie. w aucie nie wiem ile przybywalam bo do lekarza jednego jechalam 20 minut potem do zusu moze z 10, potem po sukienke tez z 10 minut i do domu spowrotem z 20 minut

poooomocy
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie. Ja jechałam na wakacje i z wakacji po ponad 4 godziny w jedną stronę w najgorszym upale w aucie bez klimy. Z maluszkiem wszystko ok.

Myślę, że żeby rzeczywiście miałoby się stać coś złego to musiałabyś dużo dłużej przebywać w takich upałach, a nie 20 min przy otwartym oknie.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariuje od tego czytania w internecie

poooomocy
  • Iwo33 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego są wody płodowe żeby utrzymywać stałą temperaturę. Dziecku nic nie będzie,przestań czytać takie niedorzeczne artykuły, bo zwariujesz do końca ciąży, a stres to rzeczywiście wpływa na malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 07:02

12 marca 2017 8 tydz.
    1usa3e5egl73qsg1.png
    Marzylismy o Tobie całe życie - cc 22.02.2018, 58 cm, 3530 gr
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ