X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dodatkowy płat lożyska - ktoś ma/miał?
Odpowiedz

Dodatkowy płat lożyska - ktoś ma/miał?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, lekarz na wizycie powiedział mi, że łożysko ma dodatkowy płat i „jeżeli z jakiegoś powodu będzie Pani rodziła naturalnie, to ważne żeby o tym wspomnieć, przy rodzeniu łożyska. W przypadku cesarki my i tak czyścimy wszystko.” Nie pomyślałam, żeby zapytać lekarza o to, bo skupiłam się na czymś innym, a teraz zastanawiam się, czy to coś groźnego? Czy miała tak któraś z Was w poprzednich ciążach, lub ma obecnie? Czy poszerzać diagnostykę o naczynia przodujące? Zakładam, że gdyby były, to lekarz by je zauważył. Łożysko na przednio-bocznej ścianie.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam! Dowiedziałam się przy porodzie (rodziłam SN). Mój lekarz przez całą ciąże mi o tym nie wspomniał, wyszedł chyba z założenia że i tak nic z tym nie zrobię a tylko się będę stresować... W związku z tym żadnych dodatkowych badań nie robiłam, lekarz przyjmujący poród też nie uznał tego za problem :) tak było u mnie, nie wiem oczywiście czy to dobre podejście ;-)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ