X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dodatni GBS
Odpowiedz

Dodatni GBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odebrałam wczoraj wyniki posiewu i niestety u mnie GBS dodatni, spanikowalam od razu, zadzwoniłam do lekarza prowadzącego, który uspokaja, że wystarczy podać antybiotyk w trakcie porodu i wszystko z maleństwem będzie w porządku. Martwię się tylko co będzie jak do szpitala dojadę za późno, wiem niby, że pierwszy poród trwa zazwyczaj dość długo ale zdarzają się przecież też bardziej ekspresowe przypadki, powiedzcie jak było u Was...

• Leira Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam GBS i 30% kobiet to ma. Nie ma powodu do paniki.

1. Dostaniesz antybiotyk przy porodzie.
    2. Nawet jak nie dostaniesz antybiotyku to nie oznacza, że maluch się zarazi przy porodzie.
    3. Nawet jak maluch się zarazi to nie jest to ekspresowa infekcja, zrobią badania i najwyżej podadzą mu antybiotyk.

Luzik.

AdaZ91, Magda - mbc lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ