X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duży krwiak w ciąży
Odpowiedz

Duży krwiak w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malwek Nowa

Wysłany: 17 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny! W kwietniu skończyłam 37 lat, nieoczekiwanie zaszłam w ciążę, obecnie około 12+6 tc. Jest to moja trzecia, dwie poprzednie 10 i 5 lat temu cc.
    Od początku wiem, że mam bardzo dużego krwiaka - pomiary oscylują w granicach 4-5 cm. Miałam skąpe krwawienia, ustąpiły po Duphastonie 2x1.
    Kilka dni temu wylądowałam z krwotokiem w szpitalu, najpierw orzeknięto poronienie, potem dokładnie mnie zbadano i powiedziano, że to krwiak zaczął krwawić. Po kilku dniach krawawienie stało się brązowe z grudkami, świeża krew nie leci. Obecnie biorę Duphaston 2x1, luteinę 100 dopochwowo 2x1 od 3x1 nospa. Mam się oszczędzać, ale mogę normalnie funkcjonować.
    Czy któraś z Was miała krwiaka, lub ma i skończyło się dobrze? Bardzo się martwię :(

• Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja miałam większego chyba jeszcze krwiaka. Dochodził do 7 cm, zaczęłam krwawić koło 7tc. Nie byłam w szpitalu, odpoczywałam w domu.
    Otrzymałam zestaw progesteronu (zastrzyki + globulki + tabletki) i estrofem od lekarza prowadzącego.
    W 12 tc mniej więcej się wchłonął. Powodzenia :)

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam to nieszczęście. W 7 tyg krwotok, kilka dni krwawienia, potem brązowe plamienia przez 7 tyg. Leżący tryb życia, teraz wszystko jak najbardziej okej. Bądź dobrej myśli, będzie dobrze 🙂

age.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam krwiaka, również miał 5cm gdy to w 8+5 dostalam silnego krwawienia. Potem krwawilam 2 dni i ustało. Ani brązowych plamien. W 10+2 na usg krwiak był nadal tej samej wielkości, ale dzieciaczki rozwijają się prawidlowo, bo mamy blizniaki na pokładzie. Oprócz branych do tej pory zastrzykow z agolutinu, cyclogestu i estrofemu doktorka dołożyła 3x duphaston. Sprawdzam sobie detektorem cały czas tetna Fasolek i poki co slysze oba.. czekam na wizyte 12+5 , będą to prenatalne i zobaczymy też jak ten krwiak 😬😬😬

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ