Duży krwiak w ciąży
-
Dzień Dobry Dziewczyny! W kwietniu skończyłam 37 lat, nieoczekiwanie zaszłam w ciążę, obecnie około 12+6 tc. Jest to moja trzecia, dwie poprzednie 10 i 5 lat temu cc.
Od początku wiem, że mam bardzo dużego krwiaka - pomiary oscylują w granicach 4-5 cm. Miałam skąpe krwawienia, ustąpiły po Duphastonie 2x1.
Kilka dni temu wylądowałam z krwotokiem w szpitalu, najpierw orzeknięto poronienie, potem dokładnie mnie zbadano i powiedziano, że to krwiak zaczął krwawić. Po kilku dniach krawawienie stało się brązowe z grudkami, świeża krew nie leci. Obecnie biorę Duphaston 2x1, luteinę 100 dopochwowo 2x1 od 3x1 nospa. Mam się oszczędzać, ale mogę normalnie funkcjonować.
Czy któraś z Was miała krwiaka, lub ma i skończyło się dobrze? Bardzo się martwię
-
Hejo, ja miałam większego chyba jeszcze krwiaka. Dochodził do 7 cm, zaczęłam krwawić koło 7tc. Nie byłam w szpitalu, odpoczywałam w domu.
Otrzymałam zestaw progesteronu (zastrzyki + globulki + tabletki) i estrofem od lekarza prowadzącego.
W 12 tc mniej więcej się wchłonął. Powodzenia👄 niskie AMH,podwyższone FSH
Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
Rozpoznanie: 06.23
I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
🤰dwie kreski: 27.12.23 -
Hej, ja mam krwiaka, również miał 5cm gdy to w 8+5 dostalam silnego krwawienia. Potem krwawilam 2 dni i ustało. Ani brązowych plamien. W 10+2 na usg krwiak był nadal tej samej wielkości, ale dzieciaczki rozwijają się prawidlowo, bo mamy blizniaki na pokładzie. Oprócz branych do tej pory zastrzykow z agolutinu, cyclogestu i estrofemu doktorka dołożyła 3x duphaston. Sprawdzam sobie detektorem cały czas tetna Fasolek i poki co slysze oba.. czekam na wizyte 12+5 , będą to prenatalne i zobaczymy też jak ten krwiak 😬😬😬💙🩷
-