X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duży krwiak w ciąży
Odpowiedz

Duży krwiak w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malwek Nowa

Wysłany: 17 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny! W kwietniu skończyłam 37 lat, nieoczekiwanie zaszłam w ciążę, obecnie około 12+6 tc. Jest to moja trzecia, dwie poprzednie 10 i 5 lat temu cc.
    Od początku wiem, że mam bardzo dużego krwiaka - pomiary oscylują w granicach 4-5 cm. Miałam skąpe krwawienia, ustąpiły po Duphastonie 2x1.
    Kilka dni temu wylądowałam z krwotokiem w szpitalu, najpierw orzeknięto poronienie, potem dokładnie mnie zbadano i powiedziano, że to krwiak zaczął krwawić. Po kilku dniach krawawienie stało się brązowe z grudkami, świeża krew nie leci. Obecnie biorę Duphaston 2x1, luteinę 100 dopochwowo 2x1 od 3x1 nospa. Mam się oszczędzać, ale mogę normalnie funkcjonować.
    Czy któraś z Was miała krwiaka, lub ma i skończyło się dobrze? Bardzo się martwię :(

• Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja miałam większego chyba jeszcze krwiaka. Dochodził do 7 cm, zaczęłam krwawić koło 7tc. Nie byłam w szpitalu, odpoczywałam w domu.
    Otrzymałam zestaw progesteronu (zastrzyki + globulki + tabletki) i estrofem od lekarza prowadzącego.
    W 12 tc mniej więcej się wchłonął. Powodzenia :)

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam to nieszczęście. W 7 tyg krwotok, kilka dni krwawienia, potem brązowe plamienia przez 7 tyg. Leżący tryb życia, teraz wszystko jak najbardziej okej. Bądź dobrej myśli, będzie dobrze 🙂

age.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam krwiaka, również miał 5cm gdy to w 8+5 dostalam silnego krwawienia. Potem krwawilam 2 dni i ustało. Ani brązowych plamien. W 10+2 na usg krwiak był nadal tej samej wielkości, ale dzieciaczki rozwijają się prawidlowo, bo mamy blizniaki na pokładzie. Oprócz branych do tej pory zastrzykow z agolutinu, cyclogestu i estrofemu doktorka dołożyła 3x duphaston. Sprawdzam sobie detektorem cały czas tetna Fasolek i poki co slysze oba.. czekam na wizyte 12+5 , będą to prenatalne i zobaczymy też jak ten krwiak 😬😬😬

💙🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ