X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duży krwiak w ciąży
Odpowiedz

Duży krwiak w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malwek Nowa

Wysłany: 17 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny! W kwietniu skończyłam 37 lat, nieoczekiwanie zaszłam w ciążę, obecnie około 12+6 tc. Jest to moja trzecia, dwie poprzednie 10 i 5 lat temu cc.
    Od początku wiem, że mam bardzo dużego krwiaka - pomiary oscylują w granicach 4-5 cm. Miałam skąpe krwawienia, ustąpiły po Duphastonie 2x1.
    Kilka dni temu wylądowałam z krwotokiem w szpitalu, najpierw orzeknięto poronienie, potem dokładnie mnie zbadano i powiedziano, że to krwiak zaczął krwawić. Po kilku dniach krawawienie stało się brązowe z grudkami, świeża krew nie leci. Obecnie biorę Duphaston 2x1, luteinę 100 dopochwowo 2x1 od 3x1 nospa. Mam się oszczędzać, ale mogę normalnie funkcjonować.
    Czy któraś z Was miała krwiaka, lub ma i skończyło się dobrze? Bardzo się martwię :(

• Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja miałam większego chyba jeszcze krwiaka. Dochodził do 7 cm, zaczęłam krwawić koło 7tc. Nie byłam w szpitalu, odpoczywałam w domu.
    Otrzymałam zestaw progesteronu (zastrzyki + globulki + tabletki) i estrofem od lekarza prowadzącego.
    W 12 tc mniej więcej się wchłonął. Powodzenia :)

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam to nieszczęście. W 7 tyg krwotok, kilka dni krwawienia, potem brązowe plamienia przez 7 tyg. Leżący tryb życia, teraz wszystko jak najbardziej okej. Bądź dobrej myśli, będzie dobrze 🙂

age.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam krwiaka, również miał 5cm gdy to w 8+5 dostalam silnego krwawienia. Potem krwawilam 2 dni i ustało. Ani brązowych plamien. W 10+2 na usg krwiak był nadal tej samej wielkości, ale dzieciaczki rozwijają się prawidlowo, bo mamy blizniaki na pokładzie. Oprócz branych do tej pory zastrzykow z agolutinu, cyclogestu i estrofemu doktorka dołożyła 3x duphaston. Sprawdzam sobie detektorem cały czas tetna Fasolek i poki co slysze oba.. czekam na wizyte 12+5 , będą to prenatalne i zobaczymy też jak ten krwiak 😬😬😬

💙🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ