X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duży YS, wolna akcja, krwawienie
Odpowiedz

Duży YS, wolna akcja, krwawienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyżej 1k bety, nie ma jej co badać, tylko USG.
    Spokojnie możesz na bole wziąć nospe - ja do 10 tyg brałam 3x1. Plus Magnez forte b6 3x2. Dlatego takie duże dawki, ponieważ rozkurczają macice/niwelują bole podbrzusza.
    Bierz pod uwagę, ze nie każdy szpital ma super sprzęt usg - ja bym Ci poradziła udać się prywatnie do jakiegoś lekarza, który ma naprawdę dobry sprzęt.

Planowane CC 16.12.2024 💙💃
    Jednak grudniowy bobas

age.png
  • LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 19 października 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta na tym etapie już nie przyrasta tak szybko. Powyżej 1k naprawdę nie ma sensu tego badać (może chcieli w szpitalu zobaczyć czy zaczyna spadać, to by znaczyło sama wiesz co). Teraz
    najważniejsze jest usg skoro pojawiło się serce.

Aż pogrzebałam w swoich USG z początku ciąży. W 7 tygodniu YS było 4mm, CRL- 9,5mm asp 135/min.

Wygląda na to, że Twoja ciąża może być młodsza o tydzień.

Planowane CC 16.12.2024 💙💃
    Jednak grudniowy bobas

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ