X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Endometrioza w ciąży.
Odpowiedz

Endometrioza w ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pannana Znajoma

Wysłany: 17 października 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy jest jakaś mamusia która ma bądź miała endo w ciąży?
    Urodziłam zdrowego synka w dość zaawansowanym stadium endo. Ale poroniłam też 2 ciąże w ok 4/5tc.
    Teraz znów pojawily sie 2kreski i mala nadzieja ;-)

mhsv3e5e0l82oehv.png
    p19uskjo5j7m0jpr.png
  • PóźnyMrRight Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy możesz mi coś więcej powiedzieć o swoim przypadku? ja mam endometrizę ok 3c w obu jajnikach. Jedni lekarze twierdzą, że powinna być operacja i usunięcie, drudzy, ze nie ruszać i to w ciąży nie przeszkadza. Mam za sobą poronienie w 2020. Teraz 2 kreski i znowu obawa, ze nic z tego. jeśli byłabyś przypadkiem, ze z endo można urodzić i przetrwać ciążę to byłoby światełko w tunelu...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ