X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Globulki recepturowe z antybiotykiem
Odpowiedz

Globulki recepturowe z antybiotykiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem w I trymestrze ciąży i dopadła mnie infekcja. Od 3 dni biorę globulki na receptę z Amoxiklavi, Nystatyni, Lactosi i Butyri Cacao. Rano na wkładce zostają brązowe i żółte resztki tej globulki. Nie jestem pewna, czy brązowy to kolor któregoś składnika, czy zabarwienie krwią. Czy któraś z Was przyjmowała takie, lub podobne, globulki i miała podobne doświadczenia? Wizytę u gin mam już umówioną, ale wiadomo - do czasu wizyty nie da mi to spokoju.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butyri cacao może wskazywać, że jest tam składnik kakaowca, więc moim zdaniem może on dawać objawy brązowych upławów

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też pomyślałam o tym kakaowcu, zwłaszcza że jak czytałam artykuł o tym, jak te globulki są przygotowywane i że pod wpływem ciepła kakaowiec ma dużo ciemniejszą barwę, dopiero potem jaśnieje. Ale gdy widzi się coś takiego jako pierwsza rzecz z samego rana to powoduje lekką panikę.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, dlatego najlepiej skonsultować to z lekarzem prowadzącym, moja mi mówiła, że w razie plamienia bardziej niepokojąca jest jasna, żywoczerwona krew, ale myślę że w Twoim przypadku jest to efekt stosowania globulek a nie plamienia :)

Laura_1567 lubi tę wiadomość

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ