X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Globulki recepturowe z antybiotykiem
Odpowiedz

Globulki recepturowe z antybiotykiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem w I trymestrze ciąży i dopadła mnie infekcja. Od 3 dni biorę globulki na receptę z Amoxiklavi, Nystatyni, Lactosi i Butyri Cacao. Rano na wkładce zostają brązowe i żółte resztki tej globulki. Nie jestem pewna, czy brązowy to kolor któregoś składnika, czy zabarwienie krwią. Czy któraś z Was przyjmowała takie, lub podobne, globulki i miała podobne doświadczenia? Wizytę u gin mam już umówioną, ale wiadomo - do czasu wizyty nie da mi to spokoju.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butyri cacao może wskazywać, że jest tam składnik kakaowca, więc moim zdaniem może on dawać objawy brązowych upławów

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Laura_1567 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też pomyślałam o tym kakaowcu, zwłaszcza że jak czytałam artykuł o tym, jak te globulki są przygotowywane i że pod wpływem ciepła kakaowiec ma dużo ciemniejszą barwę, dopiero potem jaśnieje. Ale gdy widzi się coś takiego jako pierwsza rzecz z samego rana to powoduje lekką panikę.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, dlatego najlepiej skonsultować to z lekarzem prowadzącym, moja mi mówiła, że w razie plamienia bardziej niepokojąca jest jasna, żywoczerwona krew, ale myślę że w Twoim przypadku jest to efekt stosowania globulek a nie plamienia :)

Laura_1567 lubi tę wiadomość

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ