Gwałtowne/ intensywne ruchy dziecka - 25 tydzień ciąży
-
Cześć dziewczyny. Jestem w 25t i 1d ciąży. Trochę się dziś zaniepokiłam. Ruchy poczułam szybko bo już w 17 tygodniu ciąży. Oczywiście z każdym tygodniem stawały się co raz bardziej odczuwalne. W jedne dni było więcej ruchów w inne mniej. Przez ostatnie kilka tygodni często czułam ruchy ale wiadomo, że nie cały czas. Dziś od rana od 8 córeczka jest bardzo aktywna. Do 10 ruszała się prawie cały czas. Teraz co kilka/kilkanaście minut. Martwię się, że coś się może dziać. Dzwoniłam do doktora ale może mnie przyjąć dopiero pod wieczór bo ma dziś dyżur. Może miała któraś z Was podobny przypadek ?
-
Ja też wcześnie poczułam ruchy dziecka, bo jestem bardzo szczupła. Teraz jestem już na końcówce i nadal czuję je bardzo mocno i moja córeczka jest bardzo ruchliwa. Może po prostu Twój dzidziuś też taki jest. Myślę, że wszystko jest ok. Lepiej czuć intensywne ruchy niż nie czuć ich w ogóle Oczywiście dla Twojego spokoju pojedź dziś wieczorem do lekarza.
Kasia0109 lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Naczytałam się strasznych rzeczy w internecie i dlatego tak się martwię. Może mała ma dziś bardzo ruchliwy dzień albo z drugiej strony to normalne chyba, że czym ciąża starsza to ruchy będą częstsze i mocniejsze. Dzięki za pocieszenie. Teraz już te ruchy są takie jak zawsze ale mimo tego na usg pójdę
-
nick nieaktualny
-
Byłam na usg. Doktor sprawdził przepływy I tętno i jest wszystko dobrze . Dziś już córeczka rusza się tak jak zawsze. Masz rację, lepiej jak dziecko ruchliwe ale moja to tak słabo z tymi ruchami. Ruchy czuję kilkanaście razy dziennie i dlatego wczoraj jak przez kilka godzin się ruszała w prawie cały czas zaczęłam panikować.
Ania0306 lubi tę wiadomość
-
No to super wieści! Tak jak pisałam moja córeczka jest strasznie aktywna. Podobno pod koniec ciąży czuć już słabiej ruchy dziecka. Ja jestem już na wylocie i czuję intensywnie moje dziecko. Także to kwestia indywidualna. Widać, że nasze dzieci będą ruchliwe
Ania0306, Kasia0109 lubią tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Hej ja również jestem w 25 tygodniu ciąży i dziecko ma różne dni raz jest aktywne raz nie bardzo. Dziewczyny powyżej mają rację. Więc dobrze, że sprawdziłaś i jest wszystko ok.
Ciesz się, że dziecko się rusza ja nie raz jechałam na usg bo czułam ruchy bardzo słaboWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 09:01
Kasia0109 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-