X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje L4 w ciaży
Odpowiedz

L4 w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej Mamusie jestem w 18 tyg ciàży czuje się bardzo zle ciagle zwracam I ogòlnie samopoczucie do kitu. Pracuje przy komputerze ale praca ta jest bardzo stresujaca I trwa srednio po 12 h. Dojaz zajmuje mi okolo 1,5 h w jedna strone. Chcialabym isc juz na zwolnienie bo serio nie wyrabiam ( ostatnio zdazylo mi sie zwracac w metrze o 7.30 rano gdzie pasarzerowie chcieli mnie zlinczowac) tylko nikt mi nie chce dac zwolnienia no ciaza to nie choroba a na dojazdy zwolnien sie nie daje. Ratunku.. Czy znacie jakiegos ginekologa w Warszawie, ktory zrozumie moj problem.?

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każdy inny niż ten do którego chodzisz. To już praktycznie połowa i jak najbardziej należy ci się zwolnienie jeśli źle się czujesz, tym bardziej, że w ciąży nie możesz pracować przed komputerem dłużej niż 4 godziny.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobny problem i dopiero 3 z kolei lekarka okazala sie ludzka i wystawila zwolnienie. Inka91 - jesli problem jest aktualny to napisz na priv :)

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Hej Mamusie jestem w 18 tyg ciàży czuje się bardzo zle ciagle zwracam I ogòlnie samopoczucie do kitu. Pracuje przy komputerze ale praca ta jest bardzo stresujaca I trwa srednio po 12 h. Dojaz zajmuje mi okolo 1,5 h w jedna strone. Chcialabym isc juz na zwolnienie bo serio nie wyrabiam ( ostatnio zdazylo mi sie zwracac w metrze o 7.30 rano gdzie pasarzerowie chcieli mnie zlinczowac) tylko nikt mi nie chce dac zwolnienia no ciaza to nie choroba a na dojazdy zwolnien sie nie daje. Ratunku.. Czy znacie jakiegos ginekologa w Warszawie, ktory zrozumie moj problem.?

Kompletnie nie rozumiem takiego zachowania lekarza. Oczywiście, że ciąża to nie choroba, ale kobieta też nie powinna pracowac w takich warunkach.wiem, że lekarze na nfz mają problem z wypisaniem zwolnienia. Ja chodzę prywatnie i jestem na zwolnieniu od 9 tygodnia ciązy i nie bylo problemu ze zwolnieniem.

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ