WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Makrosmia
Odpowiedz

Makrosmia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agndra Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was miała zdiagnozowaną makrosomię płodu?
    Jestem w 32TC i syn jest na poziomie 98 percentyla- szacowana waga to 2316g.
    Mam cukrzycę ciążową, insulinę nocną, ale cukry trzymam w normie. Zdarzają się przekroczenia na czczo, ale zawsze poniżej 100.
    Czytałam trochę o makrosomii i przy cukrzycy występuje makrosomia asymetryczna (często obwód brzuszka większy od obwodu głowy) a u mnie wszystkie proporcje są w normie, obwód brzuszka wskazuje na najmłodszy tydzień ciąży, choć i tak o 2 tygodnie starszej niż w rzeczywistości jestem. Jest to ktoś w podobnej sytuacji?

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ