X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje MAŁOWODZIE Na pograniczu z BEZWODZIEM
Odpowiedz

MAŁOWODZIE Na pograniczu z BEZWODZIEM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mailinka Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem teraz w 20 tyg drugiej ciąży. Pierwszą straciłam wcześnie w listopadzie 2015. Wszystko było dobrze do badania w 16 tyg., gdy przyszłam na usg połówkowe w 20tyg okazało się, że mam skrajne malowodzie na pograniczu z bezwodziem. Obraz był bardzo nieczytelny.. Afi ok 1,5! Za dwa dni będę miała robioną amniopunkcję i amnioinfuzję czyli pobieranie wód do badania genetycznego i ich wstrzykiwanie. Następnie jadę do szpitala na obserwacje. Usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości u maleństwa, nie mam też pękniętego worka, więc wody nie wypływają. Jestem przerażona całą sytuacją choć wiem, że trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Jastin76 lubi tę wiadomość

mailinka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ