X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje MAŁOWODZIE Na pograniczu z BEZWODZIEM
Odpowiedz

MAŁOWODZIE Na pograniczu z BEZWODZIEM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mailinka Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem teraz w 20 tyg drugiej ciąży. Pierwszą straciłam wcześnie w listopadzie 2015. Wszystko było dobrze do badania w 16 tyg., gdy przyszłam na usg połówkowe w 20tyg okazało się, że mam skrajne malowodzie na pograniczu z bezwodziem. Obraz był bardzo nieczytelny.. Afi ok 1,5! Za dwa dni będę miała robioną amniopunkcję i amnioinfuzję czyli pobieranie wód do badania genetycznego i ich wstrzykiwanie. Następnie jadę do szpitala na obserwacje. Usg nie wykazało żadnych nieprawidłowości u maleństwa, nie mam też pękniętego worka, więc wody nie wypływają. Jestem przerażona całą sytuacją choć wiem, że trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Jastin76 lubi tę wiadomość

mailinka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ