mam anemię, co robić?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, jestem w 25 tc., jestem szczupła i od początku ciąży przytyłam 3,5 kg. Z anemia borykałam się jeszcze przed ciążą. Teraz mój poziom hemoglobiny spadł do 10,4. Biorę tardyferon-fol i od wczoraj feroplex 2x1 fiolka. Czy któraś z Was ma podobnie? Jak sobie z tym radzicie? Czy któraś z Was piła feroplex - czy od tego nie poczernieją mi zęby?? Nigdy nie byłam fanką diet, fit itd. Jem moim zdaniem jak normalna kobieta. Teraz jem przede wszystkim częściej, trochę więcej owoców, nabiału, orzechy, pije kakao. Mam wyrzuty sumienia, że nie potrafię zapewnić dziecku odpowiednich warunków w moim brzuchu.
-
Mi tez wyszla anemia a stram sie w miarę zdrowo odżywiać.
Wiec nie ma sie co za bardzo przejmowac tylko przyjmować witaminki i jeść więcej produktów bogatych w żelazo i powinno byc dobrze
No ja teraz będę ponawiac morfologię i mocz i zobaczymy co wyjdzie
-
olutka89 wrote:Tyle, że mi zmalała hemoglobina po miesięcznym braniu tardyferonu... Lekarka zagroziła mi szpitalem jak dalej tak pójdzie. Mam nadzieję, że jakoś się to wyklaruje. Dzięki za odpowiedzi.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Moja hemoglobina też kuleje 11,9, podobno jeszcze w dolnej granicy normy dla ciezarnych,jednak gin dala mi Sorbifer 1x1,mam brać od II trymestru,podobno w Itrym.jest tarogenne. Ferrytyna 40(10-150),szału nie ma.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola31 wrote:a ja dziś powtórzyłam morfologię i hemoglobina 12,7 za to żelazo mega wysokie 282 przy normie do 170 nie wiem czy to jakas pomyłka czy coś jest nie tak
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny