mam anemię, co robić?
-
WIADOMOŚĆ
-
Żeby stwierdzić zapasy żelaza w organizmie trzeba zbadać ferrytyne. Poziom zelaza mówi o aktualntm poziomie,a nie zmagazynowanym,jest niewiarygodny podczas przyjmowania preparatów z żelazem.
-
nick nieaktualnyja mam nadzieję, że to tylko w krwi a nigdzie się nie magazynuje obawiam się tej choroby genetycznej hemochromatozy:/
tylko, że ja wzięłam kilka tabletek z żelazem więc chyba by tak nie podskoczyło od razu? i to w zwykłych witaminach dla kobiet w ciąży a tam jest mała dawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:16
-
Hemochromatozę to w dzieciństwie by Ci wykryli. Ona jest od samego urodzenia i nie mogłaby się utajnić na tyle lat.
Nie badaj więcej żelaza podczas brania witamin, bo pewnie nie zdążyło się wchłonąć do tkanek i stąd taki wynik. Pisałaś, że w witaminach masz 200%. To wcale nie jest mała dawka. Mi lekarz każe robić tylko morfologię i na podstawie jej parametrów dostaję żelazo.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Hemochromatozę to w dzieciństwie by Ci wykryli. Ona jest od samego urodzenia i nie mogłaby się utajnić na tyle lat.
Nie badaj więcej żelaza podczas brania witamin, bo pewnie nie zdążyło się wchłonąć do tkanek i stąd taki wynik. Pisałaś, że w witaminach masz 200%. To wcale nie jest mała dawka. Mi lekarz każe robić tylko morfologię i na podstawie jej parametrów dostaję żelazo.
Najgorzej, że mam lekkie zawroty głowy, lekkie bóle głowy, jestem trochę zmęczona - ale mam też niskie ciśnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:26
-
nick nieaktualny
-
Bierz normalnie witaminy i nie myśl za dużo. Kontroluj morfologię i inne parametry jakie zleci lekarz. Nie badaj żelaza i nie przejmuj się nim. Ja biorę Tardyferon i dodatkowo witaminy z żelazem i nie zamierzam go badać do końca ciąży.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-