X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamusie 35 plus
Odpowiedz

Mamusie 35 plus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Janette Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja w wieku 41 urodziłam zdrowego chłopca z in vitro. Bardzo się bałam prenatalnych, więc przed zrobiłam nifty pro i szłam dużo spokojniejsza na na pappę. I uwaga mimo wieku miałam niskie ryzyka z pappy ;), tak więc nie ma co się nastawiać, że będzie źle.
    Tez wlasnie mialam dosc niskie chyba. A bralas moze acard w ciazy? Byl zalecany?

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Tez wlasnie mialam dosc niskie chyba. A bralas moze acard w ciazy? Byl zalecany?

Tak brałam 150, bo moja pani z kliniki mówiła, że po 35 roku życia zwiększa się ryzyko z rozwojem tętnic (podobno były jakieś badania w tym zakresie) i acard zmniejsza to ryzyko. Przerwałam branie na chwilę w związku z krwiakiem, a potem brałam do końca ciąży, bo mój lekarz prowadzący uznał, że w tym wieku trzeba ze względu na przepływy, żeby się nie pogorszyły przypadkiem 🤔 . A tak żadnych wskazań innych nie miałam. Preeklampsja 1:153 i zahamowanie wzrostu płodu 1:260
    A moje ryzyka to:
    T21 1:59 skorygowane do 1:1188
    T18 1:143 skorygowane do 1:2681
    T13 1:449 skorygowane do 1:8984

Janette lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ