X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamusie 35 plus
Odpowiedz

Mamusie 35 plus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Janette Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja w wieku 41 urodziłam zdrowego chłopca z in vitro. Bardzo się bałam prenatalnych, więc przed zrobiłam nifty pro i szłam dużo spokojniejsza na na pappę. I uwaga mimo wieku miałam niskie ryzyka z pappy ;), tak więc nie ma co się nastawiać, że będzie źle.
    Tez wlasnie mialam dosc niskie chyba. A bralas moze acard w ciazy? Byl zalecany?

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Tez wlasnie mialam dosc niskie chyba. A bralas moze acard w ciazy? Byl zalecany?

Tak brałam 150, bo moja pani z kliniki mówiła, że po 35 roku życia zwiększa się ryzyko z rozwojem tętnic (podobno były jakieś badania w tym zakresie) i acard zmniejsza to ryzyko. Przerwałam branie na chwilę w związku z krwiakiem, a potem brałam do końca ciąży, bo mój lekarz prowadzący uznał, że w tym wieku trzeba ze względu na przepływy, żeby się nie pogorszyły przypadkiem 🤔 . A tak żadnych wskazań innych nie miałam. Preeklampsja 1:153 i zahamowanie wzrostu płodu 1:260
    A moje ryzyka to:
    T21 1:59 skorygowane do 1:1188
    T18 1:143 skorygowane do 1:2681
    T13 1:449 skorygowane do 1:8984

Janette lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ