MTHFR leczenie w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
no i wracam do Was doczekawszy się wyniku białka S-wolne: 44% przy normie 60-150.
I kierunek hematolog
bardzo źle?
polecicie kogoś z LuxMedu?
update: ginekolog mnie wysłała do prof. Rzepeckiego. Znacie może? polecacie/odradzacie? Może być na priv. Będę wdzięczna za wszelką pomoc w temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 18:10
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyWitam
Mam pytanie - badania w kierunku trombofilii robiłyście z krwi czy z wymazu? Mam zakrzepicę i muszę zrobić właśnie badania w kierunku trombofilii czyli te mutacje. Robiłyście na fundusz czy prywatnie? Bo w internecie widziałam że można kupić zestaw do badania i samemu zrobić, ale to kosztuje aż 300 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 22:21
-
Ewa ja robiłam te wszystkie badania na NFZ i miałam próbki pobierane z krwi co do tych zestawów z internetu co ci kurier przysyła i ty potem to odsyłasz to ja nie jestem przekonana ani trochę wolała bym juz na twoim miejscu poszukać jakiegoś labo i zrobić to u nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 10:03
ewa81 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Sung, dr Kisiel. Przyjmuje w CM Piaseczno i w Medicoverze na Wilanowie.
dzięki ucieszyłam się, że obok mnie i mam abonament, a oni mi mówią, że muszę mieć skierowanie niby jak mam je zdobyć?? internista powie, że wyniki dobre i żebym spadała nie rozumiem, dlaczego prywatnie nie mogę iść do jakiego lekarza chcę. W Damianie tam można.
Zapisałam się do Piaseczna.
Jeszcze raz dziękuję
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Ewa ja robiłam te wszystkie badania na NFZ i miałam próbki pobierane z krwi co do tych zestawów z internetu co ci kurier przysyła i ty potem to odsyłasz to ja nie jestem przekonana ani trochę wolała bym juz na twoim miejscu poszukać jakiegoś labo i zrobić to u nich
Badanie miałaś robione z krwi czy wymaz? I jaki lekarz dał Ci skierowanie na te badania bezpłatne?
-
ewa81 wrote:Witam
Mam pytanie - badania w kierunku trombofilii robiłyście z krwi czy z wymazu? Mam zakrzepicę i muszę zrobić właśnie badania w kierunku trombofilii czyli te mutacje. Robiłyście na fundusz czy prywatnie? Bo w internecie widziałam że można kupić zestaw do badania i samemu zrobić, ale to kosztuje aż 300 zł.
A ja robiłam z wymazu - także z uwagi na to, że wychodzi taniej niż z krwi
-
ewa81 wrote:Badanie miałaś robione z krwi czy wymaz? I jaki lekarz dał Ci skierowanie na te badania bezpłatne?
Aniołki
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewa z tego co pamiętam to ja nie musialam być na czczo zjadlam cos delikatnego przed wyjazdem z domu dodam ze ja do kliniki mam ok 200 km
Ew1609 ja niestety nie pomoge ja mam super lekarza ale z łodzi a przyjmuje w Włocławku między innymi
Aniołki
To podaj mi namiary do tego dobrego lekarza w sumie do Lodzi nie mam az tak daleko. Ja sie przejade do niego..
Czy on zaleca clexane w ciazy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 09:45
03.2014 - poronienie 12 tydzien
ANA 2 1:1000
anty TG w normie
anty TPO 1:98 (norma do 30)
Mthfr a1298c mutacja
homocysteina 9,4 zbita aktualnie do 8.8 -
ew1609 wrote:To podaj mi namiary do tego dobrego lekarza w sumie do Lodzi nie mam az tak daleko. Ja sie przejade do niego..
Czy on zaleca clexane w ciazy??
Ja jestem po 4 poronieniach nie mam ani zespołu antyfosfolipidowego ani trabofili mam tylko MTHFR C677T hetero od pozytywnego testu ciazowego mam zalecone wlasnie od niego Clexane Moj ginekolog pracuje w Centrum Matki Polski nazywa sie Maciej Korcz , a i dodam ze mój doktorek przepisuje mi clexane na ryczałtWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 11:23
Aniołki
Sung wrote:dzięki ucieszyłam się, że obok mnie i mam abonament, a oni mi mówią, że muszę mieć skierowanie niby jak mam je zdobyć?? internista powie, że wyniki dobre i żebym spadała nie rozumiem, dlaczego prywatnie nie mogę iść do jakiego lekarza chcę. W Damianie tam można.
Zapisałam się do Piaseczna.
Jeszcze raz dziękuję
Hm, może chodziło o ten abonament? Może wtedy potrzeba skiero? Ja też szłam bez, po prostu zadzwoniłam się zapisałam. Na wizycie pokazałam tylko skierowanie od gina, ale po to żeby kobieta wiedziała z czym przychodzę konkretnie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
ew1609 wrote:Czy moglby mi ktos polecic lekarza ktory poprowadzilby ciaze na clexanie? W Warszawie.
Dziekuje
Ja jak wyżej, polecam dr Kisiel w kwestii hematologii i konieczności brania clexanu.
Mnie suę udało uniknąć, ale jak wcześniej pisałam - mam "tylko" ,utację hetero, wszystko inne w normie, zero problemów i obciążeń.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Byłam u hematologa. Same moje hetero 1298 i PAI nie dają żadnych podstaw do włączenia heparyn. MOOOOZE gdybym miała epizod z zakrzepicą, moooooże gdybym była po stymulacjach do inseminacji, gdybym miała homozygotę, itd. Natomiast przy moich dobrych wynikach, homocysteinie w normie - co też jest ważne, absolutnie NIE. Pani doktor jako biegła sądowa jest absolutnie przeciwna temu nadmiernemu wciskaniu wszystkim heparyn. Mówiła, że miała już przypadki paraliżu po mocnych wylewach do mózgu - i ani zdrowia, ani dziecka. Acard 75 jest całkowicie wystarczający.
Mutacja hetero PAI 4G/5G została całkiem niedawno poddana wnikliwym badaniom - u kobiet z homozygotą wyraźnie częściej był problem, ale nie z poronieniami, a z implantacją zarodka (co jest ważne m.in. dla lekarzy zajmujących się in vitro), natomiast między kobietami zdrowymi i heterozygotycznymi nie wykryto zasadniczych różnic.
wichrowe, czy wyrazisz zgodę na wklejenie Twojej wypowiedzi o p. doktor na zamknięte gupie na fb?
Jest rozmowa o pani doktor i wszyscy mówią, że nie warto do niej iść, bo uważa mutacje za coś co połowa ludzi ma i nie przeszkadza ciążom...
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które robiły badania w kierunku trombofilii - na jakie mutacje?
Wiem, że jest badanie:
czynnik V leiden
mutacja mthfr
niedobór białka S i C
zespół antyfosfolidowy ?
mutacja genu protrombiny - czynnika II
Jak robiłyście badanie prywatnie, to ile płaciłyście? Mi w labo w szpitalu powiedziała babka, że to są drogie badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 13:27
-
ewa81 wrote:Dziewczyny, które robiły badania w kierunku trombofilii - na jakie mutacje?
Wiem, że jest badanie:
czynnik V leiden
mutacja mthfr
niedobór białka S i C
zespół antyfosfolidowy ?
mutacja genu protrombiny - czynnika II
Jak robiłyście badanie prywatnie, to ile płaciłyście? Mi w labo w szpitalu powiedziała babka, że to są drogie badania
No nie są tanie, to prawda. Za sam zespół antyfosfolipdowy poszły ponad 3 stówy (albo więcej). Między innymi dlatego korzystałam z tego pakietu: http://www.testdna.pl/przyczyny_poronienia/
Nie pamiętam teraz czy udało mi się zamknąć w tysiącu, czy nie (ale robiłam cały pakiet krzepliwości).ewa81 lubi tę wiadomość