Mutacja Leiden V i nadciśnienie-clexane, acard itp
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem od poczatku pazdziernika o moich dwoch mutacjach,poronilam ostatnia ciaze we wrzesniu.Teraz jestem w 3dc i w tym zaczynamy znow starania.Jestem zrezygnowana troche...licze ze teraz bedzie dobrze.sterydow nie chce ...mam.problemy z watroba:(Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Czyli dopiero zaczynasz z wiedzą o chorobie...to tak jak ja...mam tylko nadzieję że ta wiedza coś da..
Powodzenia w staraniach, a jak sie uda to mam nadzieję że tym razem do końca
A co do sterydów, to nie wiem jak wątroba reaguje, ale ja np dostawałam tylko chyba ze trzy tygodnie, od 6tc do prawie 9tc, może nie zdążyłyby zrobić szkód?Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyWitam
Nie mam żadnych stwierdzonych tych chorób co Wy, ale zdiagnozowano u mnie zakrzepicę żył. Angiolog wspomniał mi, żebym po urodzeniu dziecka zbadała się w kierunku trombofilii w Krakowie lub w Warszawie. Wy też tam robiłyście te badania? Czy to są badania z krwi? -
Ja robiłam badania prywatnie w moim mieście czyli we Wrocławiu. Są to badania z krwi. Nie martw się bo nie każda osoba po zakrzepie ma trombofilie sama znan taki przypadek wyniki ok powodem były tabletki anty.Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia -
nick nieaktualny
-
Justa87 wrote:Wiem od poczatku pazdziernika o moich dwoch mutacjach,poronilam ostatnia ciaze we wrzesniu.Teraz jestem w 3dc i w tym zaczynamy znow starania.Jestem zrezygnowana troche...licze ze teraz bedzie dobrze.sterydow nie chce ...mam.problemy z watroba:(
Justa, a czym się objawiają Twoje problemy z wątroba ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Witaj Ewa
Badania z krwi, ja robiłam w łodzi, może lepiej zbadać jak masz taka możliwość, tylko prywatnie dość drogo,
Może któraś z Was umiałaby mi powiedziec więcej o MTHFR mam homozygotę, jeszcze PAI-1 wyszło 4G/5G...w połączeniu z mutacją Leiden Vewa81 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
midnight wrote:Witaj Ewa
Badania z krwi, ja robiłam w łodzi, może lepiej zbadać jak masz taka możliwość, tylko prywatnie dość drogo,
Może któraś z Was umiałaby mi powiedziec więcej o MTHFR mam homozygotę, jeszcze PAI-1 wyszło 4G/5G...w połączeniu z mutacją Leiden V
Tu masz cały wątek o MTHFR.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/mthfr-mutacje,5073.html
Ja też mam homozygotę. Najważniejsze to odpowiednia suplementacja witaminami metylowanymi. Z dawkami jest różnie, każda z nas bierze trochę inaczej, ale podobnie. Moje dawkowanie masz w podpisie.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Ja mam to drugie MTHFR i genetyk kazała brać 0,8 kwasu, tylko że ja mam do tego leiden i jeszcze to PAI, i jeszcze przeciwciała przeciwłożyskowe, i boję się że to wszystko na raz ...eh..dzięki za linkCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Justa nie mówiła...ja mam preparat dla ciężarnych Elevit i tak i tak jest 0,8 dawka więc przynajmniej nie stresuję się że wcześniej nie brałam, bo taką dawkę mam prawie od początku...jeszcze zobaczę co gin powie.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Niestety chyba zwykły bo nic nie jest napisane jaki, ale biorę od ok 6tc czyli od pierwszej wizyty, genetyk nic nie mówiła że ma być jakiś inny, mówiła że jeżeli w moim preparacie jest 0,4 to mam sobie folik dokupic i łykać ...zobaczę co gin powie, no i jeszcze czekam na wyniki homocysteiny która powie czy ta mutacja jest dla mnie groźna w tej chwili, ale może jednak nie, bo miałam niecały rok temu robioną homocysteinę, w prawdzie nie podczas ciązy , ale wyszła wtedy dobrze..Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Ja mam homocysteine dobra bo ok 6 ale b12wyszlo za duzo a kwasu foliowego malutko w badaniu wiec chyba cos tam zle metyluje sie.Kup sobie wit d ,bezpieznie2000 jednostek zima.I jakies probiotyki np joy day,wit c np z aceroli,dobry tran.I moze femibion z mala dawka kwasu metylowanego.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.