Mutacja Leiden V i nadciśnienie-clexane, acard itp
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki wielkie jednak poczekam na wizytę, nie chce nic na własną rękę kombinować, moje witaminy kazał lekarz brać, i po to chodzę do poradni patologii ciąży żeby już oni się tam zajmowali tym co mam brać, ide w następną środę więc już blisko. Akurat mój lekarz jest taki, ze nie udaje najmądrzejszego na świecie, tylko jak czegoś nie jest pewny to wysyła do innego lekarzaCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Justa, mam z pierwszej ciąży...sama nie wiem jak jej się udało, taki mały cud, ale teraz jeszcze nic nie wiadomo...trzymam się wiedzy mojego lekarza, bo jestem w ciąży i nie chce już kombinować, muszę mu zaufać bo chcę donosić...a nuż znów jakiegoś farta będe miała...a może coś jest w płci jednak? liczę że tym razem to córka i uda jej się jak mojej pierwszej...Myśle ze skoro już wiemy z czym walczymy, to już trochę z górki, gorzej było na oślep, przez to 3 dzieci straciłam...teraz zobaczymy
Jak uda sie Tobie teraz zajść to od razu do zaufanego lekarza i walcz
Mimo że jesteśmy ''mutantami'' też mamy prawo do szczęściaJusta87 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Midnight, nie wiem jaki masz stosunek do zamienników w każdym razie Neoparin jest tańszy Ja akurat biorę 0,4 i szczerze mówiąc wolę tańszy lek skoro to ta sama substancja, z tym, że ja płacę 100%. No i przy tej dawce między 100% a ryczałtem jest dziesięciokrotna różnica Clexane ok 30 zł, a Neoparin ok 3 zł
A co do handlowania to jest nielegalne w Polsce. Ja wiem, że szkoda żeby wyrzucać leki ale trzeba brać pod uwagę, że kupić je może każdy, nawet jeśli nie ma wskazań. No a pisanie, że się sprzedaje zamiennik skoro to inny lek (owszem o podobnym działaniu ale nie ten sam)to już w ogóle nieodpowiedzialne.Aniołki 2014,2015
Laura ur.22.12.2016
BHCG - 14.10.17 - 66,9
- 16.10.17 - 203 -
nick nieaktualnyTeraz na wizycie angiolog mi powiedział, że jest tańszy zamiennik clexane, wymienił nazwę ale nie dosłyszałam. Powiedział, że lepiej, żebym brała clexane bo ten zamiennik nie ma potwierdzonych badań, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, a clexane jest przebadane.
-
Fionka jak nie jestem w ciąży to mi zamienniki nie przeszkadzają, teraz jednak jestem ostrożna, ze względów wymienionych w moim opisie...Ale fakt dużo tańszy lek, clexane też podobnie kosztował teraz niestety ok 42zl... ale jak trzeba to trzeba
Ewa no właśnie zgadzam się tez teraz wolę nie kombinować
Justa dzięki wielkie, do 18 tc jeszcze trosze...jak to przebrnę to będę miała nadzieję na szczęśliwy koniec...
ewa81 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
fionkapoziomka wrote:Midnight, nie wiem jaki masz stosunek do zamienników w każdym razie Neoparin jest tańszy Ja akurat biorę 0,4 i szczerze mówiąc wolę tańszy lek skoro to ta sama substancja, z tym, że ja płacę 100%. No i przy tej dawce między 100% a ryczałtem jest dziesięciokrotna różnica Clexane ok 30 zł, a Neoparin ok 3 zł
A co do handlowania to jest nielegalne w Polsce. Ja wiem, że szkoda żeby wyrzucać leki ale trzeba brać pod uwagę, że kupić je może każdy, nawet jeśli nie ma wskazań. No a pisanie, że się sprzedaje zamiennik skoro to inny lek (owszem o podobnym działaniu ale nie ten sam)to już w ogóle nieodpowiedzialne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 21:49
2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMidnight bardzo mi przykro.
Wyczytałam, że masz mthfr i bierzesz folic? Absolutnie nie wolno! Tez mam homozygotę. Nie wolno nam brać zwykłego kwasu foliowego ani innych witamin z grupy B syntetycznych. Tylko metylowane albo folinik albo B w formie hydroxykobalaminy lub adenosylB12.
To jest skandal, że lekarze w Polsce o tym nie wiedzą! To podstawa przy mthfr!