Nerwica w czasie ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Mamy
Mam zły problem. Ostatnio dopadła mnie nerwica lękowa(tak powiedział psycholog) która dość skutecznie utrudniła mi życie i spanie. Udałam się do ginekologa żeby dała mi jakieś coś aby spać, bo gdy ja nie spałam maluch też nie dawał spokoju. Pani Gin. Przepisała mi lek o nazwie DIPHERGAN. Natomiast nie zapisała dawki a jedynie powiedziała że mam brać jedną tabletkę o 18 drugą około 21 żeby spokojnie zasnąć. W aptece okazało się że dawki są różne 10mg i 25mg. Farmaceuta dał większą. Wzięłam tylko jedną tabletkę o 21 i zasnęłam. Znalazłam też w domu 10mg i staram się zasypiać dzięki mniejszej dawce, a jak mi się nie udaje to biorę 2 10mg po 1,5 godzinie.
Mamy powiedzcie czy ten lek jest niebezpieczny dla maluszka 26 tc? Czy któraś brała i ma własne doświadczenia z wiązane z tym lekiem. jak długo można go brać? Ide do gina w prawdzie na kontrole ale wiem że i Oni czasem są przewrażliwieni. -
Nie dobrze, że dopadła Cie nerwica lękowa, mam nadzieje, ze z twoim dzieckiem będzie wszystko dobrze tak samo jak i z tobą. Nie miałam styczności z tym lekiem więc niestety nie wiem jak Ci pomóc. Wydaje mi się, że wizyta u Gin powinna Ci wszystko wyjaśnić.
-
Hej ja zmagań sie z nerwica i zaburzeniami lekowymi, ale obywam sie bez leków juz kilka lat - tylko terapia. Przeżyłam jedna ciąże, teraz w drugiej nie jest różowo bo objawy sie nasilają ale jakoś daje rade. Ze spaniem nie mam problemów, mam jedynie zalecone w razie czego relanium ale jeszcze nie brałam. Diphergan jest dosc czesto zapisywany ciężarówkom na mdłości, wiec jesli Ci pomaga to bierz śmiało. Chodzisz na terapie?
-
Ja biore difergan 10 dwa razy dziennie ok. 6.00 i 18.00 boje sie stracic ciaze te leki mnie wyciszyly troszke zaczynam nawet ta ciaze lubic, moze to brzmi dziwnie choc kocham malenstwo nad zycie.
-
to chyba musi być straszny problem w ciażę, moja znajoma chyba też to miała, całą ciężę musiała przesiedzieć w domu
solga - nie wiem czy mieszanie ziół z lekami to najlepszy pomysł, zresztą chyba tez firma mało znana baby and mama med - nigdy nie słyszałamaneczka1983 lubi tę wiadomość
http://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e -
Niestety też cierpię na tę przypadłość, czasem jest lepiej , czasem gorzej, chodzę do psychologa, ratowałam się ziołami ( z mizernym rezultatem), mozesz ssać validol. Przykre, że ta wrednota jest w stanie zepsuć taki piękny i radosny stan.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:39
-
jak ostatnio przeglądałam stronę baby and mama med to tam było coś takiego jak energia i witalność ale to chyba tylko na koncentrację i takie jakby pobudzenie było nie wiem czy też uspokajahttp://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e
-
no właśnie przy poważnym staniem lepiej brać tabletki oczywiście w zalecanych dawkach i po konsultacji z lekarzem, same mieszanki ziołowe z melisą, takie jak proponuje np Baby and mama med mogą nie wystarczyć, trzeba sie czasami czymś mocniejszym ratować