X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niski progesteron, ale brak plamienia
Odpowiedz

Niski progesteron, ale brak plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MaryAnn Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziś mija 7 tydzień i 1 dzień mojej ciąży i podczas robienia badań dorzuciłam też progesteron. No i jestem przerażona: wynosi 12,97 ng/ml! Co prawda norma w laboratorium dla I trymestru wynosi 4,73-50,74 ale i tak uważam, że ten wynik jest zdecydowanie za niski, szczególnie że na początku ciąży wynosił 24,49 ng/ml... Jako że wyniki pojawiły się późno na stronie laboratorium, to od razu napisałam maila do mojego lekarza. Jeśli mi przez weekend nie odpisze, to pewnie zwariuję do poniedziałku...
    Myślicie, że jeśli dostanę coś na podniesienie proga w poniedziałek to jeszcze nie będzie za późno? Nie mam żadnych plamień, tylko delikatnie pobolewa mnie podbrzusze jak przed miesiączką. Okropnie się boję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 23:07

👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz już jakieś info od lekarza?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ