X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Obcinanie paznokci dzieciom
Odpowiedz

Obcinanie paznokci dzieciom

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie pierwszy raz obcięłyście paznokcie swoim maluchom?

• Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz obcięłam synkowi paznokcie ok 3tyg po porodzie, teraz (4mies) obcinam albo ścieram pilniczkiem codziennie, bo mu strasznie szybko rosną i drapie się w nocy.

Niezbędne jest rownież kupienie odpowiednich nozyczek przeznaczonych specjalnie dla noworodków. Dostaniesz w tym sklepie:
    https://www.luxuryproducts.pl/golenie-i-depilacja-1.html
    fit393199i0ad9c8de1c648fa308efc69d0914892537ea8bc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 09:23

• Aaasti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcięłam zaraz po wyjściu ze szpitala, bo były bardzo długie i poszarpane, zwykłym obcinaczem do paznokci. Z dziecięcych nożyczek nie potrafiłam korzystać 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ